MENU

Τον Γιώργο Μποροβήλο χαζό δεν τον λες. Πανέξυπνος άνθρωπος, που ξέρει να ελίσσεται και γενικά δεν είναι τυχαίο πως οι επενδυτές του Αστέρα τον έχουν στη κορυφή της πυραμίδας της ομάδας.

Το αίτημα Μποροβήλου για ξένους διαιτητές έχει σύνθετη ανάγνωση, αλλά ο βασικός άξονας είναι πως ο ίδιος και το κλαμπ που εκπροσωπεί δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στους Έλληνες διαιτητές.

Το πλήγμα για τους τελευταίους είναι πολύ μεγαλύτερο όταν ένας δικός τους άνθρωπος ζητά την εξαίρεσή τους. Και προφανώς για να το κάνει, φοβόταν ένα συγκεκριμένο ζευγάρι που τελικά δεν έκατσε.

Από εκεί και πέρα βέβαια, ο ίδιος ο Περέιρα και η ΚΕΔ θα έπρεπε να είναι προβληματισμένοι από την στάση Μποροβήλου. Είναι η σφραγίδα πως απέτυχαν και με τις επιλογές τους και με την διαχείριση των εντάσεων.

Διαβάζω τα φιλαράκια μου στη Τρίπολη, που ελπίζουν να επαναληφθεί η εικόνα του 2013, τότε που ο Αστέρας απέκλεισε τον ΠΑΟΚ του Δώνη και έφτασε στον τελικό. Βέβαια στον τελικό ήρθε ο Μανιάτης να κλειδώσει την κατάκτηση του κυπέλλου από τον Ολυμπιακό με την εξαίρετη απόκρουσή του στη κεφαλιά του Σανκαρέ, με αποτέλεσμα η ομάδα του Αστέρα να στερηθεί το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας της. Που βάσει εικόνας αγώνα το δικαιούταν.

Δεν καταγράφω ως αρνητική την πίστη των ανθρώπων του Αστέρα. Έχουν τις δυνατότητες, έχουν προσωπικότητες, δεν έχουν ίσως το φεγγάρι μέσα στη σεζόν, αλλά δύο παιχνίδια είναι, άμα κοιμηθούμε μπορεί να μας κάνει ζημιά. Απλά η ψαλίδα των δύο ομάδων σε σχέση με το 2013, έχει ανοίξει αρκετά.

Στο ποδόσφαιρο πρέπει να σέβεσαι τους πάντες και κυρίως τις ομάδες που έχουν συνέπεια. Ο Αστέρας έχει και εννοείται πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι σοβαρός. Δεν υπάρχει στο ποδόσφαιρο εύκολο και δύσκολο παιχνίδι. Πρόσφατα ιδρώσαμε να περάσουμε τον Πανιώνιο γιατί δεν λειτουργήσαμε στη σειρά με τον βαθμό ωριμότητας που έπρεπε.

Στα κοντινά χρονικά γεγονότα, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ατρόμητο και είναι υποχρεωμένος να κάνει τη δουλειά.

Είναι ένα παιχνίδι κομβικών απουσιών, αφού η αποβολή του Ζαμπά και οι τραυματισμοί Πέλκα – Καντουρί δίνουν πολύ συγκεκριμένες επιλογές στον Λουτσέσκου – μέσα σε αυτές και ο ασταθής τακτικά Ενρίκε.

Και ο Ατρόμητος έχει κομβικές απουσίες, κυρίως στο κέντρο της άμυνας, και σίγουρα η απουσία του Κουλούρη στερεί το εύκολο γκολ και το συνδυαστικό ποδόσφαιρο στο μισό του αντιπάλου. Όμως έχει αρκετά μεγάλο ρόστερ για το στάτους του και αν δεν μπει ο ΠΑΟΚ καλά στο γήπεδο, θα έχει πρόβλημα.

Τίποτα δεν έχει τελειώσει και τίποτα δεν θα τελειώσει μέχρι να δούμε τον Άντρε να το σηκώνει.

Όταν και οι δικοί σου σε πετροβολούν