MENU

Το πρώτο του φιλικό τεστ έδωσε ο Ηρακλής απόψε στη Νάουσα απέναντι στην τοπική ομάδα, με τον Σπύρο Μπαξεβάνο να δοκιμάζει την ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών αλλά και να βγάζει τα πρώτα του συμπεράσματα για το τι πρέπει να βελτιώσει η ομάδα του ενόψει της νέας σεζόν.

Το φιλμ του αγώνα

Οι «κυανόλευκοι» μπήκαν πιο δυνατά και αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο για να πιέσουν, να δημιουργήσουν και να σκοράρουν, με την πρώτη καλή στιγμή να έρχεται μόλις στο 5’ με το σουτ του Παναγιωτούδη να μη βρίσκει στόχο.

Με τον χρόνο να κυλάει, ο Ηρακλής συνέχισε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο από τη Νάουσα, δημιουργώντας ευκαιρίες με υπομονετικό και πειθαρχημένο ποδόσφαιρο. Οι Θεσσαλονικείς άγγιξαν το 0-1 στο 13΄ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, όπου ο Καραντασιάδης με κοντινή προβολή δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Μερικά λεπτά αργότερα, οι «κυανόλευκοι» πλησίασαν και πάλι στα καρέ της Νάουσας με τον Γιαννίτση να περνάει δυο παίκτες και να σεντράρει στον Ρόβα που δεν μπόρεσε να πιάσει κάποιο σουτ.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου και τον Ηρακλή να συνεχίζει να ασκεί πίεση, ο Παναγιωτούδης απείλησε και πάλι με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ, ωστόσο, η μπάλα δε του έκανε το χατίρι και κατέληξε άουτ.

Παρά το επιθετικό κρεσέντο των «κυανόλευκων» που είχαν σε ρόλο οργανωτή κυρίως τον Παναγιωτούδη, η Νάουσα κατάφερε και διατήρησε καλά οργανωμένη την άμυνα της, με το ημίχρονο να λήγει χωρίς σκορ.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε με τους παίκτες του Σπύρου Μπαξεβάνου να συνεχίζουν να αναζητούν το γκολ.

Στο 55ο λεπτό ο Αμαραντίδης έχασε μια κλασική ευκαιρία για να γράψει το 0-1, καθώς μετά από τετ α τετ από πλάγια θέση, ο παίκτης των “κυανόλευκων” έστειλε τη μπάλα άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα και με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Παναγιωτούδης πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό μακρινό σουτ, ωστόσο, ο Νομικός είχε σωστή αντίδραση και έδιωξε σε κόρνερ πέφτοντας στη γωνία του.

Με τον Ηρακλή να έχει σε όλη την διάρκεια του αγώνα την υπεροχή και τις ευκαιρίες, ήρθε και το γκολ.Την αρχή έκανε στο 74ο λεπτό ο Αμαραντίδης που πλάσαρε εύστοχα από κοντά τον πορτιέρε των γηπεδούχων, έπειτα από τη σέντρα που δέχτηκε.

Οι «κυανόλευκοι», μετά από το γκολ που πέτυχαν, δεν έριξαν τον ρυθμό τους και συνέχισαν να πιέζουν ακόμη περισσότερο τη Νάουσα, με αποτέλεσμα έξι λεπτά αργότερα (80΄) να πετύχουν και δεύτερο τέρμα με κεφαλιά του Καραντασιάδη μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Ο Ηρακλής πλησίασε και στο 0-3 δευτερόλεπτα πριν από την εκπνοή του αγώνα, με τον Κωστούλα να στέλνει τη μπάλα με κεφαλιά στο δοκάρι.

Στην αντίπερα όχθη η μόνη αντίδραση της Νάουσας στο παιχνίδι ήταν στο 85ο λεπτό, όπου ο Νίκου πλάσαρε όμορφα χωρίς όμως να καταφέρει να μειώσει.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νάουσα: Νομικός, Παπακωνσταντίνου, Περηφανόπουλος, Ζούρκος, Λαφάρας, Μαντώς, Τόσιος, Γιαμαλίδης, Πατζαρτζίδης, Κουκουράκης, Κερμανίδης.

Αναπληρωματικοί: Ζάχος, Νίκου, Πετρίδης, Γατουρτζίδης, Ταχυδρομίδης, Βασιλειάδης

Ηρακλής: Βοσνιάδης, Καζναφέρης, Νικολακάκης, Γιαννίτσης, Καραντασιάδης, Μακρής, Παπαδόπουλος, Πτηνόπουλος, Ρόβας, Κωστούλας, Παναγιωτούδης

Αναπληρωματικοί: Αμαραντίδης, Γρηγοριάδης ,Αμπάρης, Μεντί, Στόιος

«Αποκαλυπτήρια» με νίκη για τον Ηρακλή