MENU

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα parakritika.gr παραχώρησε ο πρώην παίκτης των Χανίων Στέφανος Βαρούχας ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Σωτήρη Μαυρονάσιου, υποστηρίζοντας ότι χρήματα που έδωσε επιχειρηματίας, για πληρωμές δεν τα εμφάνισε ποτέ η διοίκηση, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην απομάκρυνση του Σάκη Παπαβασιλείου.

Αναλυτικά η συνέντευξη του:

Στέφανε, πώς έφτασε ως εδώ η ομάδα και γιατί κάποιοι να θέλουν τελικά το κακό της, όπως αποδεικνύεται;

«Πριν σου πω οτιδήποτε, σου ομολογώ πως η ομάδα κατάφερε να σωθεί χάρη στο φιλότιμο των ποδοσφαιριστών και μόνο. Τίποτε άλλο! Από την ημέρα που ήρθαμε στην ομάδα ακούγαμε όλο ψέματα. Εμένα ο κόσμος με ξέρει. Πήγα με το σταυρό στο χέρι. Δυστυχώς, κάποιοι από τη διοίκηση και κυρίως ο κ. Μαυρονάσιος, με πολέμησαν. Με είχαν εκτός 18άδας διαρκώς. Και στην Κόρινθο τα ίδια έκανε αυτός ο κύριος.

Ορισμένοι μου έλεγαν να ανοίξω τα μάτια μου και δεν καταλάβαινα το γιατί. Εγώ όμως επέμενα κι ας έμενα απλήρωτος, γιατί, ευτυχώς, βρέθηκαν κάποιοι εκτός ομάδας να με στηρίξουν. Να σου πως μόνο ότι σε πολλά παιχνίδια με άφηναν εκτός γιατί ήξεραν ότι ήμουν αληθινός».

Ο κόσμος τι σου λέει; Πώς αντιλαμβάνεται την κατάσταση στον ΑΟ Χανιά;

«Όποτε κατεβαίνω στα Χανιά με χαιρετούν στο δρόμο όλοι οι φίλαθλοι. Ο κόσμος με ξέρει, είναι μαζί μου. Γνωρίζει πόσο αληθινός είναι ο Στέφανος Βαρούχας. Πολλοί μου έδωσαν κουράγιο να συνεχίσω και λένε τα καλύτερα. Γι’ αυτούς προσπάθησα και μάλιστα έβαλα και χρήματα από την τσέπη μου. Τώρα είμαι απλήρωτος τόσους μήνες… τι άλλο να σου πω! Όλοι έχουν να λένε ότι με το που ήρθα στα Χανιά πλήρωσα τους πάντες έξι μήνες μπροστά. Μόνος μου! Το αντιλαμβάνεσαι αυτό;».

Τι σε ενόχλησε περισσότερο σε αυτή τη χρονιά;

«Η κοροϊδία! Οι κύριοι αυτοί κοροϊδεύουν πρωτίστως τον κόσμο της ομάδας και μετά εμάς. Φαντάσου ότι έμαθα πως κάποιος επιχειρηματίας έδωσε ορισμένα χρήματα να τα μοιραστούμε και δεν μας τα παρουσίασαν ποτέ».

Και οι προπονητές -που δεν ήταν και λίγοι φέτος- πως αντιμετώπιζαν αυτή την κατάσταση;

«Στην αρχή, καλώς ή κακώς, η ομάδα ξεκίνησε την τελευταία στιγμή με τον κ. Δρακόπουλο. Ανέλαβε ο κ. Μελάς και αρχίσαμε το πρωτάθλημα. Μετά όμως, εντελώς ξαφνικά, ο κ. Δρακόπουλος έφυγε. Ήρθε ο κ. Παπαβασιλείου. Πολύ καλός προπονητής και άνθρωπος. Ξέρετε γιατί έφυγε; Γιατί δεν έκανε τα χατίρια της διοίκησης. Μας είχε δώσει άλλη ώθηση και ψυχολογία αυτός ο άνθρωπος. Κατόπιν ήρθε ο κ. Παντέλης. Πολύ εξηγημένος και ειλικρινής. Αυτό ήταν πολύ κακό για κάποιους. Έτσι, τον κορόιδεψαν κι αυτόν. Θα πηγαίναμε καλύτερα αν τον άφηναν τον άνθρωπο να κάνει αυτά που ήθελε. Αλλά…».

Γιατί τραβάει το δικό της «Γολγοθά» αυτή η ομάδα;

«Εγώ τα Χανιά τα γνώρισα πριν από 10 χρόνια, όταν ήρθαμε να παίξουμε με τη Χερσόνησο. Ερχόμασταν στα Χανιά κι ακούγαμε γι’ αυτή την ιστορική ομάδα. Δυστυχώς όμως, τα λάθη που έγιναν είναι διαχρονικά και ξεκινάνε μέσα από την πόλη των Χανίων. Σίγουρα υπάρχουν επιχειρηματίες που θα ήθελαν την ομάδα, αλλά στεναχωρήθηκαν με όσα βλέπουν και έχουν απομακρυνθεί μαζί με τον κόσμο του ιστορικού.

Πρέπει να μπουν άνθρωποι των Χανίων, να στηρίξουν την ομάδα και κανένας να μην έρχεται από οπουδήποτε στα Χανιά, ούτε για διακοπές. Υπάρχει μεγάλη δυναμική σε αυτή την ομάδα και πρέπει να μονιάσουν κάποιοι για το καλό όχι μόνο της ομάδας, αλλά και της κοινωνίας. Είναι μία Ferrari ακίνητη ο Α.Ο. Χανιά».

Αναφέρθηκες κατ’ επανάληψη στον κ. Μαυρονάσιο, ότι σε έβλαψε…

«Ο κ. Μαυρονάσιος πήγε να με καθαρίσει από την αρχή του χρόνου. Αυτή είναι η αλήθεια και το επαναλαμβάνω. Φαίνεται πως δεν του έκανα, γιατί είμαι ειλικρινής και έντιμος. Αυτό πρέπει να ήταν το πρόβλημά του».

Υπήρξαν όμως και άνθρωποι που σε στήριξαν…

«Αναμφισβήτητα! Υπήρξαν άνθρωποι εκτός ομάδας που με στήριξαν, χωρίς να έχουν κανέναν απολύτως λόγο. Για παράδειγμα ο κ. Μανώλης Κονταρός, ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα, αλλά με στήριξε από την πρώτη στιγμή, γιατί θεωρώ πως κάτι αληθινό και τίμιο είδε σε μένα».

Το μέλλον του Α.Ο. Χανιά ποιο είναι;

«Δεν ξέρω ποιο είναι το μέλλον της ομάδας. Εύχομαι να μπουν καινούργιοι επιχειρηματίες και να δουν τα λάθη που έγιναν. Όλοι οι πετυχημένοι επιχειρηματίες των Χανίων, ο κ. Ροκάκης, ο κ. Δελάκης, ο κ. Αλεξάκης, μπορούν να μπουν με κάποιο ποσοστό στην ομάδα, παρότι έχουν και τις δικές τους ομάδες. Αυτό θα κάνει καλό συνολικά στο χανιώτικο ποδόσφαιρο. Θεωρώ ότι η κατάσταση αυτή στον ΑΟ Χανιά πρέπει να σταματήσει.

Ας ήταν ειλικρινής η διοίκηση απέναντί μας, να μας έλεγαν… τόσα έχω τόσα σας δίνω, να πηγαίναμε όλοι μαζί έξω, να είμαστε ομάδα… αλλά ποτέ δεν είχαμε κλίμα, ποτέ δεν θέλησαν αυτοί οι άνθρωποι να γίνουμε φίλοι μεταξύ μας. Και που σώθηκε η ομάδα ήταν θαύμα… πολύ μεγάλο επίτευγμα. Καταντήσαμε να γίνουμε σαν τον Πανθρακικό, αλλά ευτυχώς τα καταφέραμε».

Για το δικό σου μέλλον;

«Όσο για μένα, επένδυσα στον εαυτό μου όλο αυτό το διάστημα στον ΑΟ Χανιά, για να γίνω καλύτερος αθλητής και να δυναμώσω ακόμη περισσότερο σαν άνθρωπος μέσα από αυτές τις καταστάσεις. Μακάρι να αλλάξουν τα πράγματα. Ο ΑΟ Χανιά, έχει δυναμική και μπορεί να προχωρήσει. Στο τελευταίο ματς θα είμαι εκεί για να αποχαιρετήσω τον κόσμο και θα δούμε τι θα γίνει.

Ευχαριστώ πολύ όλους και τους δηλώνω ειλικρινά ότι έκανα υπομονή για αυτούς και μόνο. Τους ευχαριστώ όλους! Τέλος ευχαριστώ από καρδιάς τον Ανδρέα Φυντικάκη και το Χάρη Γεωργακάκη, οι οποίοι μεσολάβησαν αρχικά για να δοκιμαστώ στα Χανιά, τους κ.κ. Βολωνάκη και Δρακόπουλο, καθώς και τους κ.κ. Μπούζουκα, Σφυράκη και Βερερουδάκη και Κορασάνη».

Βαρούχας: «Οι κύριοι αυτοί κοροϊδεύουν πρώτα τον κόσμο και μετά εμάς»