MENU

Πριν από ενάμιση περίπου χρόνο ο Λεωνίδας διαγνώστηκε με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία και νοσηλεύθηκε στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών κάνοντας παράλληλα, έκκληση για βοήθεια.

Οι γιατροί έκριναν απαραίτητη τη μετάβασή του στις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να γίνει η μεταμόσχευση του μυελού των οστών. Για τη μετάβαση, όμως στις ΗΠΑ, καθώς και τη νοσηλεία του απαιτούνταν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό το οποίο η οικογένεια του Λεωνίδα αδυνατούσε να καταβάλλει.

«Είμαι ο Λεωνίδας Κουτσούκης 21 χρόνων. Ζακυνθινός και ποδοσφαιριστής στην ομάδα του νησιού μου. Εδώ και αρκετούς μήνες έχω διαγνωστεί με οξεία λεμφοκυτταρική λευχαιμία. Κάτι πολύ επώδυνο για μένα αλλά και την οικογένειά μου.

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, αλλά μπορώ να τα καταφέρω στην Αμερική με την βοήθεια των ειδικευμένων γιατρών. Για να γίνει όμως αυτό απαιτούνται χρήματα και μάλιστα πολλά! Σας ζητώ λοιπόν να μου προσφέρετε ό,τι μπορείτε, ό,τι είναι δυνατόν για να μπορέσω να ζήσω και να γυρίσω πίσω στην πατρίδα μου, στο νησί μου, τη Ζάκυνθο. Θέλω να συνεχίσω να κάνω όνειρα. Δώστε μου αυτή τη δυνατότητα», ήταν το μήνυμα που είχε στείλει ο ίδιος, όταν έμαθε το πρόβλημά του.

Η ιστορία του συγκλόνησε όλο τον αθλητικό κόσμο με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση προκειμένου να μαζευτούν τα χρήματα και ο Λεωνίδας να μεταβεί στο εξωτερικό. Το ποσό τελικα βρέθηκε και ο νεαρός μετέβη στο Αμβούργο και ενώ το αρχικό πλάνο ήταν να πάει στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η επέμβαση έγινε τελικά τον περασμένο Απρίλιο με απόλυτη επιτυχία στο Αμβούργο της Γερμανίας, με τον παίκτη να συνεχίζει την προσπάθεια του υπό την έμπειρη καθοδήγηση των γιατρών. Στο πλευρό του όλο αυτό το διάστημα είχε πάντα την οικογένειά του.

Έπειτα από ενάμιση χρόνο, ο Λεωνίδας επέστρεψε και πάλι στο σπίτι του στη Ζάκυνθο, έχοντας νοσηλευτεί σε νοσοκομεία της Ελλάδας και του εξωτερικού. Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε στάδιο ανάρρωσης. Χρειάζεται λίγος ακόμα χρόνος για να ενταχθεί πλήρως στην κανονικότητα.

Ο Λεωνίδας κατάφερε να στείλει το καλύτερο μήνυμα πίστης με την περιπέτειά του και η δύναμη της ψυχής του πρέπει να αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα προς όλους.

Ο Λεωνίδας Κουτσούκης κέρδισε τη λευχαιμία και επέστρεψε νικητής!