MENU

Σε ένα ματς χωρίς το παραμικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον στην Bay Arena, η Λεβερκούζεν αποζημίωσε τον κόσμο της προσφέροντας μια άνετη επικράτηση με 3-0 και μάλιστα με αρκετά καλό ποδόσφαιρο, επί της 1ης του ομίλου Μονακό. Το ματς ήταν «ελεύθερο» από το πρώτο λεπτό του, ωστόσο οι Γερμανοί ήταν αυτοί που κατάφεραν να επιβάλουν τον ρυθμό τους από νωρίς.

Το σκορ άνοιξε με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα ο Γιουρτσένκο με ένα εντυπωσιακό σουτ εκτός περιοχής, ενώ δύο λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, ο Μπραντ έγραψε το 2-0 στην αντεπίθεση καθαρίζοντας το ματς για τις «ασπιρίνες». Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 82ο λεπτό όταν ο Γουέντελ εκτέλεσε το πέναλτι που κέρδισε ο Κρούζε, με τη μπάλα να βρίσκει πρώτα στο δοκάρι, μετά στο χορτάρι και την πλάτη του Ντε Σάνκτις για να καταλήξει τελικά στα δίχτυα των Μονεγάσκων.

http://www.dailymotion.com/embed/video/x54nai7

Στο Europa League η Τότεναμ

Μόλις 4 λεπτά κράτησε για τους οπαδούς της Τότεναμ ο εφιάλτης της τρίτης σερί εντός έδρας ήττας στον όμιλο πριν τελικά επικρατήσει η... λογική. Μετά τη φετινή πορεία της στον Ε' όμιλο, η ομάδα του Μαουρίσιο Ποκετίνο έπρεπε απλώς να μην χάσει για να καταφέρει να συνεχίσει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέσω του Europa League και παρότι προσωρινά αγχώθηκε, τελικά τα κατάφερε.

Οι Ρώσοι προηγήθηκαν στο 33ο λεπτό με τον Τζαγκόεφ έπειτα από ασίστ του Τόσιτς, όμως στο 38' η Τότεναμ βρήκε την απάντηση με το ωραίο πλασέ του Ντέλε Άλι. Πριν μάλιστα τη συμπλήρωση του ημιχρόνου, οι Λονδρέζοι είχαν φτάσει και στην ανατροπή, όταν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ρόουζ έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Κέιν δεν αστόχησε από κοντά για το 2-1. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 77' με μια εντυπωσιακή... γκάφα του Ακινφέεφ ο οποίος αρχικά απέκρουσε την κεφαλιά του Άλι αλλά μετά έσπρωξε με το πόδι του τη μπάλα στα δίχτυα.

http://www.dailymotion.com/embed/video/x54nb7j

Η τελική βαθμολογία του 5ου ομίλου:

1. Μονακό 11 / 3-2-1 / 9-7

2. Λεβερκούζεν 10 / 2-4-0 / 8-4

3. Τότεναμ 7 / 2-1-3 / 6-6

4. ΤΣΣΚΑ 3 / 0-3-3 / 5-11

Ε' όμιλος: Λεβερκούζεν - Μονακό 3-0, Τότεναμ - ΤΣΣΚΑ 3-1 (vids)