MENU

Όλα κρίθηκαν μέσα σε ένα τέταρτο στο «Λουζ», με τη Μπενφίκα να παίρνει μια πολύτιμη νίκη 2-1 επί της Γαλατά στο αντίστροφο σκορ της περασμένης αγωνιστικής στην Τουρκία. Έτσι, οι «Αετοί» εκμεταλλεύθηκαν με τον καλύτερο τρόπο το 0-0 της Ατλέτικο στο Καζακστάν και πέρασαν στην πρώτη θέση του Γ' ομίλου. Με δεδομένο μάλιστα ότι την επόμενη αγωνιστική αντιμετωπίζουν την Αστάνα (εκτός έδρας) και την τελευταία υποδέχονται τους Μαδριλένους, είναι σχετικά ασφαλές να ειπωθεί ότι είναι πλέον το Νο 1 φαβορί για την πρόκριση με ταυτόχρονη πρωτιά στον όμιλο.

Χωρίς τον τραυματία Κώστα Μήτρογλου στη σύνθεσή της, η Μπενφίκα ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα -ειδικά στο πρώτο ημίχρον- είχε τις περισσότερες επικίνδυνες φάσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία και φυσικά εκμεταλλεύθηκε τις κλασικές ευκαιρίες που «βρήκε» στο ματς. Ο Γιόνας ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 52' με κοντινό σουτ και έπειτα από αδυναμία της τουρκικής άμυνας να διώξει τη μπάλα σε στημένη φάση, ο Ποντόλσκι με το τρίτο του γκολ στη σεζόν στη διοργάνωση ισοφάρισε νωρίς μεν αλλά προσωρινά, στο 58', με εξαιρετικό αριστερό σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή και ο Λουιζάο στο 67' ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με γκολ Βραζιλιάνου... επιθετικού και όχι αμυντικού όπως είναι ο ίδιος, όταν στόπαρε άψογα τη μπάλα και έστειλε τη μπάλα στο αριστερό «Γ» του Μουσλέρα.

Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος της αναμέτρησης, με τη Μπενφίκα να παίρνει την έκτη της νίκη σε ισάριθμα τελευταία εντός έδρας ματς απέναντι σε τουρκική ομάδα και ανεβάζοντας τη διαφορά τερμάτων στο εντυπωσιακό 18-4. Αντίθετα, για τη Γαλατά, έλαβε τέλος το αήττητο σερί οκτώ αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις.

//rutube.ru/play/embed/8077359//rutube.ru/play/embed/8077380//rutube.ru/play/embed/8077405
«Πτήση» πρωτιάς η Μπενφίκα