MENU
Χρόνος ανάγνωσης 4’

Ο ΠΑΟΚ, τα αστέρια του ΑΟ Γιάννινα και οι Μπαρτσελόνα – Νάπολι – Λίβερπουλ! (pics)

0

Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ μπορεί να κοιτάει στο παρόν, αλλά το ίδιο συμβαίνει και με το μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δικέφαλος με την έλευση του Ιβάν Σαββίδη στο τιμόνι της ομάδας, έχει κάνει ουκ ολίγες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση και αναφορικά με τις ακαδημίες.

Έτσι, πέρα από το μπάτζετ που έχει μεγάλη αύξηση στις ακαδημίες των «ασπρόμαυρων» τα τελευταία χρόνια, ο Δικέφαλος έχει συνάψει σημαντικές συνεργασίες με αντίστοιχες ακαδημίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Μια εξ αυτών είναι και η συνεργασία που έχει ο ΠΑΟΚ με τον ΑΟ Γιάννινα, από τον οποίο πήραν μεταγραφή στην ομάδα της Θεσσαλονίκης πέντε ποδοσφαιριστές.

Ο λόγος για τους Γιώργο Βρακά (σ.σ. πλέον ανήκει στη Νάπολι), Αντώνη Γαϊτανίδη, Παναγιώτη Παναγιώτου, Βασίλειο Κιτσάκη και Δημοσθένη Μακρή.

Ο Γαϊτανίδης, η ανανέωση και ο Αμπέλ Φερέιρα

Ήταν 15 Ιανουαρίου όταν η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου του Αντώνη Γαϊτανίδη μέχρι το 2022, με το νεαρό να είναι ένας από τους πέντε που είχαν ξεχωρίσει από τον ΑΟ Γιάννινα (σ.σ. πήρε μεταγραφή στον Δικέφαλο το 2014). Στην πρώτη του χρονιά στον Δικέφαλο κατέκτησε το πρωτάθλημα της Κ15, έχοντας ενεργό ρόλο με 13 γκολ και πέντε ασίστ. Την επόμενη σεζόν πήρε τον τίτλο με την Κ17 με τέσσερα γκολ και τρεις ασίστ, ενώ τις τελευταίες δυο σεζόν κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή της Super League Σουρωτή και με την Κ19, έχοντας και πάλι καταπληκτικά νούμερα.

Φέτος, βρίσκεται στο ρόστερ της μεγάλης ομάδας, καθώς κατάφερε να κερδίσει μια θέση μετά την καλοκαιρινή προετοιμασία και τα όσα έδειξε στον Αμπέλ Φερέιρα.

Ο τεχνικός διευθυντής του Α.Ο.Γιάννινα Βασίλης Κίτσης με τον Αντώνη Γαϊτανίδη το 2010

Ο Βρακάς, ο ΠΑΟΚ και η Νάπολι

Ο χαρισματικός Γιαννιώτης μεσοεπιθετικός, Γιώργος Βρακάς, βρέθηκε στον ΠΑΟΚ το 2014 και τον Αύγουστο του 2018, υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με την Νάπολι. Μάλιστα, ο νεαρός παίκτης είχε κάνει ντεμπούτο με την φανέλα του ΠΑΟΚ σε ηλικία 16 ετών, επτά μηνών και μίας ημέρας και είχε γίνει ο δεύτερος νεαρότερος ποδοσφαιριστής που έχει φορέσει την «ασπρόμαυρη» φανέλα σε επίσημο παιχνίδι, πίσω μόνο από τον Απόστολο Τσουρέλα. Όλα αυτά, στο παιχνίδι με τον Αιγινιακό και μετά από επιλογή του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο Μακρής, ο Κιτσάκης και η Κ17

Δυο ακόμα παιδιά που προέρχονται από την ακαδημία του ΑΟ Γιάννινα στον ΠΑΟΚ, είναι και οι Δημοσθένης Μακρής και Βασίλης Κιτσάκης.

Ο πορτιέρε Μακρής, ζει στο Σπίτι των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ και είναι ένας πολύ ώριμος για την ηλικία του τερματοφύλακας. Λειτουργεί στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων του, διακρίνεται για την καθοδήγηση της ομάδας, είναι ευφυής αλλά και εξελίξιμος. Ο Βασίλης Κιτσάκης ήρθε από τα Ιωάννινα το 2016 στον Δικέφαλος, είναι αμυντικός και συγκεκριμένα δεξί μπακ. Διαθέτει ταχύτητα αλλά και αρκετή διάθεση για δουλειά. Αμφότεροι την περσινή σεζόν αγωνιζόντουσαν με την Κ17, με την οποία κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό της διοργάνωσης, όπου γνώρισαν την ήττα από τον Ολυμπιακό με 1-0.

Η τελευταία έλευση στον ΠΑΟΚ από τα Γιάννενα, ο Παναγιώτου

Πριν μερικές ημέρες, ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ ανακοίνωσε έξι ακόμα επαγγελματικά συμβόλαια νεαρών παικτών. Ένα από αυτά, ήταν με τον Παναγιώτη Παναγιώτου που αγωνίζεται στην Κ19 και προέρχεται και αυτός από την ακαδημία του ΑΟ Γιάννινα. Είναι γεννημένος το 2002 και ήρθε στον ΠΑΟΚ το 2015. Αγωνίζεται ως αμυντικό και επιθετικό χαφ, όπου έχει καταφέρει να τραβήξει αρκετά βλέμματα πάνω του.

Το... viral βίντεο, η Μπαρτσελόνα και η Λίβερπουλ

Το 2012, τα παιδιά του τότε ΑΟ Γιάννινα που αναφέραμε παραπάνω, είχαν καταφέρει να τραβήξουν τα βλέμματα πάνω τους. Και αυτό διότι άλλαξαν στο τοπικό πρωτάθλημα Ακαδημιών της ΕΠΣΗΠ 20 πάσες μεταξύ τους, καταφέρνοντας να σκοράρουν χωρίς ο αντίπαλος να μπορεί να αντιδράσει, με αποτέλεσμα εκείνο το βίντεο να γίνει viral σε ολόκληρο τον κόσμο!

Συγκεκριμένα το εν λόγω βίντεο είχε παίξει σε κορυφαίες ευρωπαϊκές ιστοσελίδες, όπως οι Guardian, BBC, Associated Press και άλλα. Μάλιστα, αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Μπαρτσελόνα να καλέσει τη γιαννιώτικη ομάδα για φιλικό παιχνίδι ενώ ένα χρόνο αργότερα, το ίδιο έκανε και η Λίβερπουλ.

Αναμφίβολα, πέρα από τον Βρακά που έχει ανοίξει ήδη τα... φτερά του στην Ευρώπη, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να κάνει δικά του τα τέσσερα αστέρια του ΑΟ Γιάννινα, τα οποία έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους, ώστε να αποδείξουν ότι μπορούν να φτάσουν στην πρώτη ομάδα του Δικεφάλου, όπως και άλλοι ποδοσφαιριστές.

Ο Ανσού Φατί και ο Τακεφούσα Κούμπο κόντρα στον ΑΟ Γιάννινα!

Σε εκείνο το ιστορικό φιλικό που είχε δώσει ο ΑΟ Γιάννινα κόντρα στην Μπαρτσελόνα, θα πρέπει να σημειωθεί πως αγωνιζόντουσαν δυο παιδιά, τα οποία τα γνωρίζει πλέον όλος ο κόσμος που ασχολείται με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ο λόγος για τους Ανσού Φατί και Τακεφούσα Κούμπο, με τον πρώτο να ανήκει στην Μπαρτσελόνα και τον δεύτερο στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η ξεχωριστή εμπειρία στις εγκαταστάσεις της Λίβερπουλ

Μια ολοκληρωμένη ποδοσφαιρική εμπειρία έζησαν στις εγκαταστάσεις της Λίβερπουλ οι εν λόγω πιτσιρικάδες μαζί με τους υπόλοιπους τότε συμπαίκτες τους. Και αυτό διότι η αγγλική ομάδα έδειξε σε όλους μας, τον τρόπο που πρέπει να δείχνει ο κάθε σύλλογος, όχι απλά για να αποτελέσει κάποιος παίκτης το επόμενο μεγάλο πρότζεκτ οποιαδήποτε ομάδας, αλλά πρώτα από όλα, ο κάθε νεαρός παίκτης να έρθει πιο κοντά στην πραγματική εξέλιξη του ποδοσφαίρου.

Συγκεκριμένα η ακαδημία του ΑΟ Γιάννινα, όχι μόνο έδωσε φιλικό με τα αντίστοιχα τμήματα της Λίβερπουλ αλλά πραγματοποίησαν και δυο προπονήσεις με τους τεχνικούς των ακαδημιών της αγγλικής ομάδας, πέρα από το έξτρα φιλικό παιχνίδι με την Τσέστερ.

Ο ΠΑΟΚ, τα αστέρια του ΑΟ Γιάννινα και οι Μπαρτσελόνα – Νάπολι – Λίβερπουλ! (pics)