MENU

Κάπου ανάμεσα σε ονόματα όπως Εντέν Αζάρ, Λούκα Γιόβιτς, Εντερ Μιλιτάο, Ροντρίγκο, Φερλάν Μεντί και εκατοντάδες εκατ. ευρώ, στο Santiago Bernabeu αφίχθη και ένα τυπάκι που μόλις πριν μερικές μέρες έκλεισε τα 18. Σε μια μεταγραφή που ίσως πέρασε στα ψιλά από κάποιους, η Ρεάλ έδωσε μερικά... στραγάλια ακόμα και απέκτησε έναν παίκτη που δεν εντυπωσιάζει επειδή το παρατσούκλι του περιλαμβάνει το όνομα 'Μέσι' αλλά επειδή έμαθε μπάλα στην Ακαδημία της Μπαρτσελόνα αλλά υπέγραψε στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ακολουθεί η ιστορία του αριστεροπόδαρου Ιάπωνα, Τακεφούσα Κούμπο, που αναγκάστηκε να φύγει από την Masia και δεν ήθελε να επιστρέψει...

Η ιστορία ξεκινά τον Αύγουστο του 2009. Η Μπαρτσελόνα είχε βάλει κάτι σαν διαγωνισμό για πιτσιρίκια και το κίνητρο ήταν super. 'Αν είσαι ο καλύτερος, θα παίξεις έναν αγώνα με την Μπαρτσελόνα'. Σε ηλικία μόλις 8 ετών, ο Τακεφούσα Κούμπο μπήκε στο καράβι μαζί με τους γονείς του και αναδείχθηκε MVP του Camp. Μήνες μετά επιλέχθηκε σε σχολική ομάδα των Blaugrana και το καλοκαίρι του 2011, έχοντας παίξει για έναν χρόνο στην Kawasaki Frontale στην πατρίδα του, κλήθηκε στην Masia. «Δεν φοβόμουν, μου έδιναν την ευκαιρία να παίξω ποδόσφαιρο». Στα 10 του ήταν πλέον μέλος της πασίγνωστης Ακαδημίας της Μπάρτσα και έμεινε εκεί για τέσσερα χρόνια βελτιώνοντας το ταλέντο του και μαθαίνοντας από τους κορυφαίους.

Στη συνέχεια, το timing δεν βοήθησε. Αντίθετα, αφού οι Καταλανοί τιμωρήθηκαν για τη μη τήρηση των κανονισμών της FIFA σε μεταγραφές παικτών κάτω των 18, ο Κούμπο, όπως και άλλοι συμπαίκτες του, αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από την Masia αφού δεν υπήρχε τρόπος να γίνει κανονική η παραμονή τους. «Μου κόστισε πολύ που γύρισα στην Ιαπωνία». Ομως δεν το έβαλε κάτω. Υπέγραψε στην FC Tokyo και άρχισε να δουλεύει, ενώ την ίδια στιγμή τα μάτια των ανθρώπων της Μπαρτσελόνα εξακολουθούσαν να έχουν τα μάτια τους πάνω στον 'Ιάπωνα Μέσι' και να παρακολουθούν την εξέλιξή του. Στόχος δεν ήταν άλλος από το να τον πάρουν πίσω όταν θα έφτανε σε ηλικία που θα επιτρεπόνταν από τους κανονισμούς.

Τα πράγματα όμως θα δεν ήταν τόσο απλά. Ο Κούμπο είχε προλάβει να γίνει γνωστός σε διάφορους κύκλους και ομάδες όπως η Παρί Σεν Ζερμέν και η Ρεάλ Μαδρίτης ήρθαν σε επαφή μαζί του. Ετσι, όταν η Μπαρτσελόνα τον προσέγγισε ξανά με σκοπό να τον εντάξει στη δεύτερη ομάδα της, ο Ιάπωνας «μας ζήτησε ένα εκατ. ευρώ και συμφωνία να παίξει στην πρώτη ομάδα την επόμενη χρόνια». Οι Blaugrana δεν ήταν διατεθειμένοι να ξεπεράσουν τις 250.000 τον χρόνο, ενώ δεν μπορούσαν να υποσχεθούν θέση στους μεγάλους αφού - ούτως ή άλλως - οι θέσεις ξένων είχαν κλείσει. Παρότι απέρριψαν αυτά που ζήτησε, οι Καταλανοί παραδέχονταν πως «δεν ξέρουμε τι θα συμβεί, όμως πρόκειται για έναν παίκτη-υποθήκη για το μέλλον».

Πίσω στην πατρίδα, ο μικρόσωμος εξτρέμ [1.73μ., 68 κ.], έκανε όλα είχε δείξει στην Masia. Εντυπωσιακή ταχύτητα με την μπάλα στα πόδια, έκρηξη στα πρώτα βήματα, μεγάλη άνεση στην ντρίμπλα και στο ένας εναντίον ενός, ακρίβεια σε κοντρόλ και τελειώματα και όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, με ένα τέτοιο skillset η πρόοδος του ήταν απίστευτα γρήγορη. Η FC Tokyo απέκτησε τα δικαιώματά του και σε ηλικία 15 ετών έγινε ο νεαρότερος που κάνει ντεμπούτο στη μεγάλη κατηγορία του Ιαπωνικού ποδοσφαίρου.

Υστερα από ένα σύντομο πέρασμα ως δανεικός από την Yokohama Marinos, πλέον ήταν βασικός στην FC Tokyo και αυτή τη σεζόν έπαιξε σε 13 ματς και είχε απολογισμό 4 γκολ και 4 ασίστ. Ολα αυτά, πριν κλείσει τα 18, τον πέρασαν από την πόρτα της Εθνικής Ιαπωνίας καθώς κλήθηκε στην αποστολή του Copa America που διεξάγεται αυτές τις μέρες στην Βραζιλία, ενώ έκανε ντεμπούτο σε φιλικό με το Ελ Σαλβαδόρ παίζοντας ως αλλαγή για 23 λεπτά.

https://twitter.com/hashtag/HalaMadrid?src=hash&ref_src=twsrc%5Etfw

Αντίθετα με την Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ, έκανε δεκτά αυτά που ζήτησε ο Ιάπωνας. Εδωσε 2 εκατ. ευρώ, τον 'έδεσε' με συμβόλαιο πέντε ετών και μαζί με το deal έκλεισε θέση στην προετοιμασία με την πρώτη ομάδα. «Είναι ένας από τους πιο υποσχόμενους νεαρούς παίκτες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ρεάλ Μαδρίτης. «Διαθέτει εξαιρετική τεχνική, βλέπει γήπεδο, έχει ντρίμπλα και γκολ».

Εκτός από τις δύο υπερδυνάμεις της Ισπανίας και την Παρί, το ταλέντο του Κούμπο είχαν ξετρυπώσει επίσης Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι. Ο ίδιος δεν ήθελε να επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα και από τη νέα σεζόν θα παίξει στη δεύτερη ομάδα της Ρεάλ [Castilla] που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Segunda B.

Το στόρι του είναι ιδανικό για να κερδίσει τα βλέμματα, τα κερδίζει και από τα video, στα οποία φαίνεται ότι είναι δύσκολο να τον σταματήσει κανείς. Το θέμα για τον ίδιο και για την Ρεάλ είναι αν θα εξελιχθεί σε μια νέα περίπτωση Οντεγκααρντ ή θα μοιάσει στον Βίνισιους, ο οποίος άρπαξε την ευκαιρία και από τα 18 του βρέθηκε στην πρώτη ομάδα παίρνοντας σε πολλά ματς φανέλα βασικού...

Τακεφούσα Κούμπο: Εμαθε μπάλα στην Masia, υπέγραψε στην Ρεάλ Μαδρίτης