MENU

Η τροπή που παίρνει η ιστορία με την εγκληματική οργάνωση είναι... κατηφορική. Και οι εξελίξεις προμηνύονται ραγδαίες, αν κρίνουμε από τις έως τώρα αποφάσεις ανακριτή και εισαγγελέα, που αφορούν πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην υπόθεση του αιώνα για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Διότι τέτοια είναι. Ποτέ ξανά δεν έχει ανοίξει τόσο πολύ ο Ασκός του Αιόλου. Αυτή τη φορά, τα ψέματα φαίνεται να τελειώνουν για όσους κρύβονται, για εκείνους που από το παρασκήνιο δίνουν εντολές να καταστραφύν άνθρωποι και ζωές και να βγαίνει έστω και τώρα, μετά τα «όργια» που αποκαλύπτονται σιγά-σιγά, αλήθεια στο φως.

Διότι μόνο αυτή θέλουμε όσοι σκεφτόμαστε... κανονικά και όχι με τη λογική του παραλόγου και των ευκαιριακών... κλικς, για να πουλήσουμε τη μούρη μας και το μέσο μας. Μόνο η αλήθεια θα φέρει τη σωτηρία ακόμα κι αυτής της οπαδικής ψυχής. Και η σωτηρία της ψυχής, είναι πολύ μεγάλο πράγμα.

Και ειδικά για τον κόσμο της μεγαλύτερης ομάδας στην Ελλάδα: του Ολυμπιακού. Με ρωτάνε γνωστοί και φίλοι στα τηλέφωνα, στα social «τι γίνεται;», αν «θα τη γλιτώσουμε;», αναφερόμενοι στην εμπλοκή του προέδρου του Ολυμπιακού σε όλη αυτή την ιστορία.

Μόνο οι δικαστικές αρχές γνωρίζουν τόσο καλά το κουβάρι που ξετυλίγουν, αλλά και οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι. Όλοι οι άλλοι απλά... πουλάμε. Τον εαυτό μας, το γραπτό μας και χίλια δυο άλλα πράγματα. Λες κι αν τα ξέραμε όλα όσα λέμε ότι ξέρουμε, δε θα «χτυπάγαμε» το ένα αποκλειστικό μετά το άλλο...

Για να σοβαρευτούμε, λοιπόν. Δύο πράγματα πρέπει να γίνουν εδώ και τώρα. Το ένα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ελπίζω να συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς, την ίδια συνέπεια από τους έχοντες την ευθύνη να διαλευκάνουν το θέμα και με τη δίκαιη κρίση που προστάζει ο όρκος και η συνείδησή τους.

Το άλλο είναι να βγει ο Βαγγέλης Μαρινάκης να μιλήσει. Να πάρει θέση. Θεωρώ ότι είναι το πρώτο που πρέπει να κάνει ως πρόεδρος του Ολυμπιακού. Την Κυριακή έχει φιέστα για το 42ο και το γήπεδο μετά από αρκετό καιρό θα έχει πολύ κόσμο. Γεμάτο θα 'ναι. Αυτό σημαίνει ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι και θα είναι κοντά στην ομάδα ό,τι και να συμβεί.

Από τη στιγμή που στο αφεντικό των ερυθρολεύκων έχει απαγγελθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, οφείλει να βγει και να μιλήσει. Η σιωπή ναι, είναι χρυσός, αλλά στην προκειμένη μερικοί την εκλαμβάνουν ως αδυναμία και το ιστορικό που έχει το αφεντικό των Πειραιωτών, δεν συνάδει με την έως ώρα στάση του.

Δεν είναι όμως μόνο οι πολέμιοί του. Είναι το οξυγόνο αυτής της ομάδας. Ο κινητήριος μοχλός, ο λαός της που δικαιούται να ακούσει από πρώτο χέρι για τις κινήσεις του ανθρώπου που συνεχίζει τη δυναστεία Κόκκαλη. Μέχρι τώρα έχουν γραφτεί πολλά και βεβαίως δεν πιστεύουμε τίποτα αν δεν αποδειχθεί. Ο κατήγορος αποδεικνύει και όχι ο κατηγορούμενος. Ο τελευταίος αποδεικνύει μόνο όταν υπάρχουν στοιχεία εναντίον του.

Αν υπάρχουν τέτοια, πρώτος και καλύτερος το γνωρίζει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Ο οποίος οφείλει την αλήθεια στον κόσμο της ομάδας του, στον κόσμο της μισής Ελλάδας.

Βγες να μιλήσεις!