MENU

Όλη η προσοχή του Παναθηναϊκού σε μεταγραφικό επίπεδο, έχει στραφεί στην ολοκλήρωση της υπόθεσης Μπερνάρ. Απόλυτα λογικό, αν σκεφτεί κανείς το μέγεθος της κίνησης με τις απαιτήσεις που έχουν αυτού του είδους τα deal.

Με τον Βραζιλιάνο υπάρχει πλήρης συμφωνία. Οπότε το μόνο που αναμένεται ουσιαστικά, είναι να σταλούν υπογεγραμμένοι οι ήδη συμφωνημένοι όροι. Συν τα διαδικαστικά με την ομάδα του. Κι εκεί το deal είναι σε διαδικασία ανταλλαγής απαραίτητων εγγράφων. Λογικά το θέμα θα έχει τελειώσει μέχρι την Παρασκευή. Για να «κλείσει» η σπουδαία μεταγραφή και τυπικά.

Ο Μπερνάρ είναι ένα απ’ τα δύο κομμάτια που απομένουν για… το Πράσινο παζλ σε επίπεδο ρόστερ. Ίσως το πιο κομβικό λόγω της σπουδαιότητας της μεταγραφής και της ποιότητας του ποδοσφαιριστή, όμως αυτά θα κριθούν στο χορτάρι.

Προφανώς και η μεταγραφική περίοδος δεν τελειώνει για τον Παναθηναϊκό στην υπόθεση του λατινοαμερικάνου άσου. Μόλις με το καλό «κλείσει» το θέμα, θα «τρέξουν» οι εξελίξεις για έναν ακόμη δημιουργικό παίκτη στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ένα 8άρι που θα μπορεί να παίξει κι ως επιτελικός αν χρειαστεί.

Κάπως έτσι θα καλυφθεί το κενό στη μεσαία γραμμή. Ταυτόχρονα, θα «κλείσει» και το ρόστερ εκτός απροόπτου. Καθώς μέχρι τέλος μεταγραφικής περιόδου, δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα. Ειδικά σε μια «ζωντανή» διαδικασία που πολλές φορές δημιουργεί εκπλήξεις.

Η διαφαινόμενη συμπλήρωση του ρόστερ, έχει να κάνει με την ικανότητα του Μπερνάρ να παίξει και πλάγια. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον προορίζει κυρίως για δημιουργικό χαφ. Παράλληλα είναι ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στα εξτρέμ αν χρειαστεί, άλλωστε εκεί έχει δώσει τα περισσότερα ματς στην καριέρα του.

Κατά συνέπεια δε θα αναζητηθεί άλλη λύση στα «φτερά» της επίθεσης. Αναφορικά με τους στράικερ τώρα, δε θα γίνει κάποια κίνηση παρά την παραχώρηση του Καρλίτος. Έτσι κι αλλιώς ο Ισπανός δεν ήταν κλασικό φορ. Οπότε ο Γιοβάνοβιτς ως τρίτη λύση θα υπολογίζει τον Βέρμπιτς, καθώς ο Σλοβένος έχει δοκιμαστεί κι εκεί. Έχοντας τόσο την εμπειρία, όσο και την ικανότητα να το κάνει αν χρειαστεί.

Το σκεπτικό του προπονητή του Παναθηναϊκού, είναι ξεκάθαρο: Θεωρεί πως δε χρειάζεται να γεμίσει παραπάνω το ρόστερ, ειδικά απ’ τη στιγμή που δεν υπάρχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις από εδώ και πέρα. Λύσεις για κάλυψη κενού και διαχείριση αγωνιστικών προβλημάτων, θα υπάρχουν σε όλες τις θέσεις μετά και την ολοκλήρωση των δύο τελευταίων κινήσεων (Μπερνάρ συν κεντρικό χαφ).

Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το παραμικρό μέχρι τα μέσα Σεπτέμβρη. Στο ενδεχόμενο που βρεθεί κάτι εξαιρετικό, μια ευκαιρία που κριθεί σκόπιμο να μην πάει χαμένη, τότε θα πραγματοποιηθεί έξτρα κίνηση στις μεταγραφές.

Συν το γεγονός πως δεν αποκλείεται να φτάσει πρόταση που θα ικανοποιεί τον Παναθηναϊκό για ποδοσφαιριστή του. Με αποτέλεσμα να προκύψει πώληση, η οποία θα φέρει μεταγραφή για την αντικατάσταση αυτού που θα φύγει. Αν φύγει κάποιος. Χωρίς να μπαίνουν σε αυτή την κατηγορία, τα παιδιά που δεν υπολογίζονται για το rotation. Δηλαδή αν παραχωρηθεί ο Διούδης όπως αναμένεται να συμβεί, δε θα προκύψει μεταγραφή για την αντικατάστασή του.

Εν κατακλείδι για να το δούμε και σε κάθε γραμμή του γηπέδου τι συμβαίνει. Στα εξτρέμ αυτή τη στιγμή υπάρχουν Παλάσιος, Βέρμπιτς, Αϊτόρ. Εκεί μπορεί να βοηθήσει ο Μπερνάρ αν κριθεί σκόπιμο, ενώ υπάρχει κι ο Βαγιαννίδης τον οποίο ο Γιοβάνοβιτς έδειξε να εμπιστεύεται για το ρόλο αυτό. Άρα 3+2 επιλογές.

Στο «9» ο Σπόραρ, ο Ιωαννίδης και τρίτη λύση ο Βέρμπιτς. Με τον Γιοβάνοβιτς να χρησιμοποιεί έναν παίκτη στην κορυφή της επίθεσης. Όσο για τα χαφ, στις πιο ανασταλτικές επιλογές βρίσκονται οι Ρούμπεν, Κουρμπέλης και Αλεξανδρόπουλος. Αναφορικά με τους πιο δημιουργικούς μέσους, υπάρχει ο Τσέριν, αναμένεται να τελειώσει η μεταγραφή του Μπερνάρ και η επιπλέον κίνηση ενός ακόμη ποδοσφαιριστή που θα αποκτηθεί. Άρα συμπληρώνεται μια εξάδα παικτών για τρεις θέσεις.

Τερματοφύλακες έχουν καλυφθεί κυρίως με Μπρινιόλι-Λοντίγκιν, μπακ έχουν «γεμίσει» οι θέσεις με Κώτσιρα, Σάντσες και Βαγιαννίδη δεξιά, Χουάνκαρ-Γκάνεα αριστερά. Τέλος, στα στόπερ η τετράδα των Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Σάρλια και Πούγγουρα. Εκεί υπήρχε σκέψη για ενίσχυση, αλλά αυτή θα πραγματοποιηθεί μόνο αν προκύψει πώληση ενός εκ των Πούγγουρα ή Σάρλια.

Ουσιαστικά λοιπόν απομένει η μεταγραφή του Μπερνάρ και ενός ακόμη χαφ με δημιουργικές ικανότητες, για να «κλείσει» το ρόστερ του Παναθηναϊκού για το 2022-23. Ενισχυμένο σημαντικά, με ποιοτικές «ενέσεις» ξεκάθαρες και περισσότερες λύσεις στις οποίες μπορεί να βασιστεί ο προπονητής για να του αλλάζουν τη ροή ενός αγώνα και να μην καθιστούν «μαχαιριά» κάποια πιθανή απουσία.

Παναθηναϊκός: Υπογραφές με Μπερνάρ και φουλ για 8άρι!
EVENTS