Οι «πράσινοι» ξεπέρασαν τις κακές εμφανίσεις και τις ήττες από την Αναντολού Εφές και τον Άρη, βρήκαν ένα επιθετικό... κρεσέντο στη Μαδρίτη και αφού «υπέταξαν» τη Ρεάλ παρέμειναν στην κορυφή του ταμπλό (8-2 ρεκόρ).
Για τον Γκερσόν Γιαμπουσέλε, βέβαια, το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερο, αφού συνοδεύτηκε με την επιστροφή του στη "Movistar Arena" και ένα «ζεστό» χειροκρότημα από το κοινό.
Λίγο μετά το «πράσινο» διπλό ο «Γιάμπου» μίλησε στο SDNA για το σπουδαίο αποτέλεσμα της ομάδας του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, το «βάθος» του «πράσινου» ρόστερ, αλλά και τη συνύπαρξη των Κέντρικ Ναν - Σιλβέν Φρανσίσκο.
- Γκερσόν, συγχαρητήρια για τη νίκη. Έχει πράγματι διαφορετική... γεύση μια νίκη σε αυτό το γήπεδο ως αντίπαλος;
«Σίγουρα. Είναι ένα ξεχωριστό μέρος για μένα, με όλα όσα ζήσαμε εδώ, τους τίτλους, τα συναισθήματα, τις νίκες και τις ήττες. Επομένως, είναι ιδιαίτερο το συναίσθημα να παίρνω αυτή τη νίκη στο γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης».
- Ο Παναθηναϊκός διαθέτει μεγάλη... δύναμη πυρός στο ρόστερ του. Τι χρειάζεται για να παίρνει το καλύτερο δυνατό από όλους σας σε κάθε παιχνίδι;
«Ακόμα μαθαίνουμε να παίζουμε μαζί. Οι περισσότεροι από τους παίκτες δεν βρίσκονταν εδώ την προηγούμενη σεζόν. Προσπαθούμε να μάθουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου, να αξιοποιούμε ο ένας τον άλλον και να κάνουμε τη δουλειά όλων πιο εύκολη».
- Ήταν αυτή η αντίδραση που χρειαζόσασταν μετά τις δύο ήττες;
«Δίχως αμφιβολία. Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς, την οποία πήραμε στην παράταση. Τη χρειαζόμασταν για να επιστρέψουμε στον σωστό δρόμο. Τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για τα επόμενα παιχνίδια, για το πρωτάθλημα και την Euroleague και να συνεχίσουμε».
- Ταξιδέψαμε μαζί σας και διαπιστώσαμε ότι όλοι είχατε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Είναι ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της ομάδας ότι διατηρεί την πίστη της ακόμα και στις δύσκολες στιγμές;
«Πρέπει πάντα να έχεις αυτοπεποίθηση, ανεξάρτητα από τις συνθήκες. Εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον και γνωρίζουμε τι είμαστε ικανοί να πετύχουμε ως γκρουπ. Προσπαθούμε να μπαίνουμε στο γήπεδο, να απολαμβάνουμε το παιχνίδι και να παίρνουμε νίκες».
- Ως συμπαίκτης τους, πώς βλέπεις τη συνεργασία του Σιλβέν Φρανσίσκο με τον Κέντρικ Ναν; Ενδεχομένως να συνθέσουν το πιο «τρομακτικό» δίδυμο στην EuroLeague...
«Η δική μου δουλειά είναι να τους δίνω αυτοπεποίθηση, να τους κάνω σκριν και να φροντίζω να διευκολύνω το έργο τους, ώστε να μπορούν να αποδίδουν. Αυτό προσπαθώ να κάνω δίπλα τους, όλοι ξέρουμε ποιοι είναι».