MENU

Ο Ματίας Αλμέιδα θα βρεθεί αργότερα σήμερα Κυριακή(29/5) στην Αθήνα, για μόνιμη εγκατάσταση μαζί με την οικογένεια του. Είναι εντυπωσιακό, αλλά ο Αργεντινός τεχνικός φτάνει εδώ περίπου 40 μέρες πριν το ξεκίνημα της προετοιμασίας, για να συμμετάσχει εκτός των άλλων κι ενεργά στο σχεδιασμό. Πλέον βέβαια ο έξτρα χρόνος θα του φανεί χρήσιμος και για τη γνωριμία και την έναρξη της συνεργασίας με τον νέο τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ, Ράντοσλαβ Κουχάρσκι. 

Ο Κουχάρσκι παραμένει στην Αθήνα εν αναμονή του νέου προπονητή και η πρώτη τους συνάντηση θα γίνει αύριο Δευτέρα. Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ έχει υπόψη του τις κεντρικές κατευθύνσεις που έχει δώσει για τον σχεδιασμό ο Αλμέιδα όσον αφορά τις θέσεις και για κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που τον ενδιαφέρουν. Όπως επίσης ξέρει τις εισηγήσεις του Αλμέιδα και για το σημερινό ρόστερ. 

Αυτό που πρέπει να σημειώσουμε είναι πως ο νέος τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ, έχει μια πολύ λεπτομερή λίστα περιπτώσεων που στο διάστημα των συζητήσεων του για να αναλάβει πόστο στην Ένωση, έχει αξιοποιήσει με βάση τα ζητούμενα της νέας του ομάδας. 

Η ΑΕΚ επέλεξε τον προπονητή

Έχει γίνει τα τελευταία 24ωρα πολλή κουβέντα σε σχέση με το γεγονός πως ο Ματίας Αλμέιδα συμφώνησε με την ΑΕΚ με υπεύθυνους σχεδιασμού τους Γιάννη Παπαδημητρίου και Παναγιώτη Κονέ. Με τον πρώτο να φεύγει και τον δεύτερο να μην είναι πλέον τεχνικός διευθυντής. Και κατά πόσο αυτό μπορεί να επηρεάσει αρνητικά στο πρώτο τουλάχιστον στάδιο της εδώ παρουσίας του. Αυτή η κουβέντα παίρνει ως προϋπόθεση, κάτι που γράφεται και λέγεται με μεγάλη ευκολία μεν, αλλά δεν έχει και μεγάλη σχέση με τη πραγματικότητα δε. Πως δηλαδή ο Ματίας Αλμέιδα αποτέλεσε επιλογή του Γιάννη Παπαδημητρίου που αποχώρησε πρόσφατα από την ομάδα. 

Η αλήθεια είναι πως προπονητής που να αποτέλεσε προσωπική επιλογή κάποιου στελέχους της ΑΕΚ, από το 2013 μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει. Οι περιπτώσεις των προπονητών και οι εισηγήσεις τους, δίνονται από τα κατά καιρούς στελέχη στον Δημήτρη Μελισσανίδη. Που παίρνει την απόφαση, κατά κανόνα μετά από προσωπική συζήτηση και με τους υποψήφιους. Αυτό έγινε και με τον Ματίας Αλμέιδα κι αυτός ήταν ο λόγος που ήρθε και στην Αθήνα τη προηγούμενη φορά. Για να μιλήσει με τον Μελισσανίδη για το ενδεχόμενο συνεργασίας. 

Σαφώς και ο Γιάννης Παπαδημητρίου όπως και ο Παναγιώτης Κονέ είχαν ενεργό ρόλο όχι μόνο με τον Αλμέιδα, αλλά με όλες τις περιπτώσεις που βρέθηκαν στο προσκήνιο στη τελική ευθεία πριν την επιλογή. Και είναι αλήθεια πως ο Γιάννης Παπαδημητρίου είχε προτίμηση στον Αλμέιδα. Αλλά μέχρι εκεί. Το τελικόα «τσεκάρισμα» και φυσικά η ευθύνη της απόφασης ήταν από πλευράς Μελισσανίδη. Αυτό συμβαίνει πάντα και γι΄αυτό ποτέ δεν έχει επιδιωχθεί από το αφεντικό της ΑΕΚ, οποιαδήποτε αποτυχημένη επιλογή να... φορτωθεί στον ένα ή τον άλλο. Όλα, καλά και άσχημα, αποδίδονται στον ίδιο. 

Επιπλέον όλο το στελεχιακό δυναμικό της ΠΑΕ ήταν υπέρ της επιλογής του Αλμέιδα, ειδικά μετά τη παρουσία του εδώ για συζητήσεις. Οπότε η κουβέντα δεν έχει νόημα. 

Ο αθλητικός διευθυντής

Φαίνεται πως υπάρχει ακόμη σε εκκρεμότητα άλλη μια κίνηση στο οργανόγραμμα της ΠΑΕ κι αφορά θέση αθλητικού διευθυντή. Το SDNA πριν μερικά 24ωρα, ανάφερε τη πληροφορία πως αυτή η θέση είναι που προορίζεται ως τίτλος για τον Μπρούνο Άλβες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, δεν έχει αλλάξει κάτι μέχρι σήμερα πάνω σε αυτό. Ο Μπρούνο Άλβες έχει συμφωνήσει με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και παραμένει το πιθανότερο σενάριο, πως από πλευράς τίτλου, θα έχει αυτόν του αθλητικού διευθυντή. Σε κάθε περίπτωση ο ρόλος του θα είναι πολύ κομβικός και πολύ κοντά στην ομάδα. 

AEK: Έρχεται ο Αλμέιδα, τον περιμένει στην Αθήνα κι ο Κουχάρσκι
EVENTS