Καθημερινά οι πληροφορίες πέφτουν με τη μορφή καταιγίδας. Πριν όμως, οι ειδήσεις γίνουν ανακοινώσεις, έχουν ξεκινήσει από το επίπεδο της φημολογίας.
Εδώ, κάθε μέρα, στο newsroom του SDNA, σταχυολογούμε για εσάς, τα μεγάλα ή τα ψιλά γράμματα ειδήσεων που δημοσιεύονται ή κυκλοφορούν και σας τα παραδίδουμε στην... πόρτα. Έτσι θα έχετε πλήρη εικόνα για όσα παίζουν στην αθλητική «πιάτσα» σε επίπεδο μεταγραφών και όχι μόνο φυσικά.
*Η αίσθηση που επικρατούσε χθες στον Ρέντη ήταν ότι ο Μαρτίνς δεν σκοπεύει να κάνει αλλαγή στον «άσο». Ο Τζολάκης εμφανίζεται να είναι το φαβορί για να παίξει κόντρα στον Παναθηναϊκό. Δεν έχει αποκαλύψει βέβαια τίποτα ο Μαρτίνς, ούτε στον Τζολάκη ούτε στον Βατσλίκ, αλλά το πιθανότερο σενάριο είναι ο νεαρός πορτιέρε να υπερασπιστεί και στο ντέρμπι την ερυθρόλευκη εστία. Από κει και πέρα το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζεται στη διαχείρισή του τη νέα σεζόν. Ο Τζολάκης προορίζεται για να είναι μπακ απ του Βάτσλικ τη νέα σεζόν και όχι ο Κρίστινσον, ο οποίος, παρότι έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο, ενδέχεται να αναζητήσει ομάδα για να έχει εξασφαλισμένα λεπτά συμμετοχής. (ΦΩΣ)
*To κακό με τον Βράνιες είναι πως , όπως φαίνεται τουλάχιστον απ΄ όσα γράφονται σε διαδικτυακά σχόλια, η μεγάλη πλειονότητα των οπαδών της ΑΕΚ θεωρεί πως η απουσία του από τις προπονήσεις εδώ και μια εβδομάδα έχει να κάνει περισσότερο με δυσφορία από πλευράς του, παρά με τη σοβαρότητα του προβλήματος που αντιμετωπίζει στη δεξιά ποδοκνημική. Αυτό μπορεί να είναι άδικο για τον παίκτη, να μην ισχύει, αλλά αποτυπώνει μια πραγματικότητα στο πώς έχουν φτάσει να τον αντιμετωπίζουν πολλοί φίλοι της ομάδας. Και το θέμα είναι μην υπάρχουν αντίστοιχες εκτιμήσεις κι εντός ομάδας. (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ)
*Στη Σεβίλλη έχουν φτάσει τα μαντάτα ότι ο Ρόνι Λόπες έχει προκαλέσει με τις τελευταίες του εμφανίσεις μία σειρά από δεύτερες σκέψεις στους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Τι προκύπτει από την Ανδαλουσία; Ότι ο Λόπες σε πρώτη φάση «πωλείται» και δεν παραχωρείται με νέο δανεισμό. Είναι πολύ πιθανό, όμως, αν η Σεβίλλη δεν βγάζει άκρη με κάποια ομάδα για να τον αγοράσει, να τον ξαναδώσει δανεικό. Αφήστε δε που ο Ρόνι θα επιθυμούσε την παραμονή του στον Πειραιά. Οπότε είναι ένα ζήτημα που μπορεί να λυθεί οριστικά, είτε θετικά είτε αρνητικά, μέσα στον Ιούλιο. (ΦΩΣ)
*Απόρησαν πολλοί με την αντικατάσταση του Βιγιαφάνιες στο 45΄ του αγώνα με την ΑΕΚ. Ακόμα περισσότερο με την είσοδο του Βιτάλ αντί του Αργεντίνου και όχι ενός εκ των Αλεξανδρόπουλο ή Κουρμπέλη, αλλά είναι άλλο κεφάλαιο…Ο λόγος της αντικατάστασης, λοιπόν, από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν ήταν η απόδοσή του, αλλά ο κίνδυνος αποβολής, μετά την κίτρινη κάρτα που (σωστά) είχε δεχθεί και την παραλίγο δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Κριχόβιακ, στη λήξη του πρώτου μέρους. Ο Γιουγκ προφανώς έκρινε το μαρκάρισμα ως «απρόσεκτο» και όχι ως «επικίνδυνο». Αν ο Βίγια είχε σωματική επαφή με τον μέσο της Ένωσης, θα είχε αποβληθεί σίγουρα. (LIVESPORT)
*Απ΄ αυτό που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο Αλμέιδα αισθάνεται αρκετά ενοχλημένος απ΄ το γεγονός ότι έχει αμφισβητηθεί προτού καν πάρει τη δουλειά και δείξει τι μπορεί να κάνει. Μιλώντας σε φίλους της ομάδας οι οποίοι τον σταματούσαν στον δρόμο ή βρήκαν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί του έστω και λίγο έξω απ΄ το Ολυμπιακό Στάδιο, έδειχνε μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό του και στο έργο που έχει μπροστά του. (SPORTDAY)
*Το κοντέρ του έχει σταματήσει στα εννιά γκολ που είχε πετύχει το… 2021. Γκολ στο 2022 δεν έχει πανηγυρίσει ακόμα! Όμως είναι φανερό πως ο Καρλίτος εμφανίζεται βελτιωμένος. Εστω και ως αλλαγή και στο ματς με την ΑΕΚ και εναντίον του Ολυμπιακού ήταν πολύ πιο αποδοτικός συγκριτικά με προηγούμενες εμφανίσεις του. Δεν αργεί η μέρα που θα ξαναμπεί στην ενδεκάδα. Δεν μπορεί να παίζει σε όλα τα ματς ο Φώτης Ιωαννίδης διότι θα… κλατάρει. Και μένει να δούμε, αν ο Ισπανός θα τερματίσει μια σεζόν στην οποία ξεκίνησε με 8 γκολ στις 7 πρώτες αγωνιστικές χωρίς τέρμα στο τρέχον έτος. (LIVESPORT)
*Από ήττα σε ήττα πηγαίνει ο Αστέρας και στην Τρίπολη υπάρχει έντονος προβληματισμός απ΄ την εικόνα που παρουσιάζουν οι περισσότεροι παίκτες. Η δυσαρέσκεια δεν είναι τωρινή. Κυοφορείται εδώ κι έναν μήνα. Απλά τα μεγάλα αφεντικά ήταν αφοσιωμένα στις επιχειρηματικές δραστηριότητες τους κι έτσι απέφυγαν να ασχοληθούν άμεσα με την ομάδα. Γι΄ αυτό χάθηκε η μπάλα κι ήδη ο Ράσταβατς έχει ακούσει πολλά. (SPORTDAY)
*Η εικόνα του Άρη έχει αλλοιωθεί με αποτέλεσμα να τίθενται σε αμφισβήτηση ο στόχος της Ευρώπης. Το τελευταίο είναι που ενόχλησε περισσότερο απ΄ όλα τον Καρυπίδη από τον αγώνα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Ο επικεφαλής της ΠΑΕ βρέθηκε χθες το πρωί στις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου προκειμένου να εκφράσει τα έντονα παράπονα που είχε από τον προπονητή και το γεγονός πως η προβληματική εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα μπορεί να αποδειχθεί μοιραία και να χαθεί ο εναπομείναντας φετινός στόχος. Ο Μπούργος άκουσε παράπονα από Καρυπίδη, ο οποίος σε πολλές περιπτώσεις εκφράστηκε με έντονο ύφος, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δεν ειπώθηκε το παραμικρό με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας. (METROSPORT)
*Ουκ ολίγοι σκάουτερ και ξένοι ατζέντηδες βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ το απόγευμα της Κυριακής (08/05) και παρακολούθησαν live το παιχνίδι ΑΕΚ – Παναθηναϊκός για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ. Ωστόσο σε ένα ακόμα σπουδαίο ματς οι «κιτρινόμαυροι» κινήθηκαν σε… χαμηλές στροφές και δεν κατάφερε να ξεχωρίσει κάποιος με την απόδοσή του «γυαλίζοντας» για τα καλά στους ξένους επισκέπτες. (ΩΡΑ)
*Την απόφαση του CAS για τον Ντουρμισάι περιμένουν στον Άρη για να τρέξουν τον μεταγραφικό σχεδιασμό τους, αλλά ο Καρυπίδης έχει ξεκαθαρίσει ότι όπως και το περασμένο καλοκαίρι, έτσι και φέτος, η επένδυση θα γίνει για την κορυφή της επίθεσης. Η αποχώρηση του Μήτρογλου άλλωστε απελευθέρωσε ένα σημαντικό ποσό για έναν γκολτζή επιπέδου, που θα αξιοποιήσει την τρομερή μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας. Ενημερώθηκαν σχετικώς και διάφοροι μάνατζερ. (SPORTDAY)
*Κουίζ: ποιος παίκτης της ΑΕΚ ετοιμάζεται να φέρει πρόταση – by Italy- για την καλοκαιρινή αποχώρησή του από την Ένωση και τη συνέχιση της καριέρας του στην γειτονική χώρα; (ΩΡΑ)