MENU

 

  • Η ανακοίνωση από πλευράς της ΚΕΔ του Άγγλου αρχιδιαιτητή των ρέφερι των αναμετρήσεων Ολυμπιακός – Παναιτωλικός και Λαμία – Άρης, είναι ένα ακόμη επεισόδιο... υψηλής τηλεθέασης στο σήριαλ της απίστευτης πλέον διαχείρισης από πλευράς Κλάτενμπεργκ και το μόνο ερώτημα που μένει, είναι που το πάει...

  • Η ΑΕΚ αποφάσισε να τοποθετηθεί δημόσια το βράδυ της Κυριακής. Είχαμε δύο φάσεις, στις οποίες η γενική αίσθηση είναι πως αδικήθηκε.

  • Είχαν προηγηθεί (μιλάμε μόνο για τα πρόσφατα) τα όσα έγιναν με Γκάμαρη εντός γηπέδου και Παπαδόπουλο στο VAR, στο Παναιτωλικός – ΑΕΚ.

  • Δε βάζω καν στη κουβέντα το γκολ του Τσούμπερ που ακυρώθηκε στο πρώτο ματς με τον ΠΑΟΚ, για το οποίο τόσες μέρες μετά και αδυνατώ να δω το οφσάιντ με τις γραμμές.

  • Η ΑΕΚ έκανε λοιπόν την ανακοίνωση, για ένα ματς που κέρδισε και με δύο φάσεις για τις οποίες η συντριπτική πλειοψηφία όσων τις είδαν, τη δικαιώνουν. Τι κάνει ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ μετά από αυτό; Ούτε 48 ώρες μετά το ματς, ορίζει τον Γκορτσίλα VAR στο Ολυμπιακός – Παναιτωλικός! Με μια τοποθέτηση που θυμίζει τα... χρίσματα που έπαιρναν οι διαιτητές επί ΚΕΔ Καραμελίδη και Σαρρή.

  • Γιατί το κάνει αυτό ο Κλάτενμπεργκ; Μήπως δε θέλει να δείξει πως επηρεάστηκε από την ανακοίνωση της ΑΕΚ; Θα μπορούσα να το δεχθώ αυτό, αν δεν υπήρχε η περίπτωση Γκάμαρη. Χωρίς να βγει καμιά ανακοίνωση μετά το Παναιτωλικός – ΑΕΚ, ο Άγγλος αρχιδιαιτητής πήρε τον Γκάμαρη και τρεις μέρες μετά τον είχε στο παιχνίδι της με τον ΠΑΟΚ στο κύπελλο τέταρτο. Με τους ξένους διαιτητές. Αυτό γιατί το έκανε; Τι ήθελε να πει στον Γκάμαρη και στους άλλους διαιτητές; Ο δε Γκάμαρης από το Παναιτωλικός – ΑΕΚ και μετά κυριολεκτικά... προελαύνει! Ορίστηκε και VAR στο Λαμία – Άρης.

  • Το τι συμβαίνει με τον Κλάτενμπεργκ είναι πλέον ξεκάθαρο και σε ανθρώπους με οξύ πρόβλημα όρασης. Το κάνει μάλιστα ο ίδιος ξεκάθαρο, με τις αποφάσεις του.

  • Βλέπεις τους ορισμούς στο κύπελλο και πέρα από αυτά που σημειώθηκαν πριν κι αφορούν το Κλάτενμπεργκ εναντίον ΑΕΚ. Ο Μανούχος στον Ολυμπιακό, ο Καραντώνης στν Άρη.

  • Δε πάνε παρά λίγες μέρες που αναφέραμε εδώ ως παράδειγμα της διαχείρισης Κλάτενμπεργκ τον Μανούχο και τον Ολυμπιακό. Μετά το Ολυμπιακός – Άρης που διέπρεψε ασορτί με το κλίμα του αγώνα, λίγο αφότου επισημοποιήθηκε η διεθνοποίηση του, ο Κλάτενμπεργκ τον έβαλε Απόλλων – Ολυμπιακός. Δε μπόρεσε να βρεθεί εκεί, αντικαταστάθηκε και λίγα 24ωρα μετά τον όρισε ξανά στον Ολυμπιακό, στο εντός με τον Παναιτωλικό για το πρωτάθλημα, που δεν έγινε λόγω Covid! Και τώρα στη ρεβάνς του κυπέλλου. Μήπως πρέπει να κλείσουν και διαμονή κοντά στο Καραϊσκάκης στον Μανούχο, όπως είχαν κάνει με τον Κύζα το 2015, πριν το Ολυμπιακός – ΑΕΚ για το πρωτάθλημα; Συμπτωματικά, πάλι λίγο αφότου τον είχαν κάνει διεθνή.

  • Στο Λαμία – Άρης; Καραντώνης! Ανακοίνωση ΠΑΕ ΑΕΛ, ιδιοκτησίας Αλέξη Κούγια στις 3 Δεκεμβρίου του 2020: «... ακόμη περιμένουμε σαν ΑΕΛ τις απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσε ο κ. Κούγιας στους Καρυπίδη και Καραντώνη και αφορούν τη προσωπική και την ποδοσφαιρική τους σχέση και η οποία χρονολογείται από ετών και την οποία και οι δύο έχουν αποκρύψει από την ΚΕΔ κι έτσι, όπως και στο παρελθόν, ο Καραντώνης ορίζεται σε παιχνίδια του Άρη». Δεν υιοθετώ την ανακοίνωση, αλλά είναι μια δημόσια τοποθέτηση μιας ιστορικής ΠΑΕ.

  • Ο Καραντώνης κατηγορήθηκε μετά το ΑΕΚ – Άρης, πως είπε στον πάγκο της ΑΕΚ να βγει ο Ρότα για να μην αποβληθεί. Θα περίμενε κανείς να αποφύγει ο Κλάτενμπεργκ να τον βάλει στον Άρη σύντομα. Κι όμως, τον είχε στο αμέσως επόμενο ματς του Άρη. Στο Βόλο. Με τις αποφάσεις για τις κόκκινες στη σύρραξη που υπήρξε, να είναι κομβικές στην εξέλιξη του ματς. Υπέρ του Άρη...

  • Κατανοεί κανείς πανεύκολα πλέον, πως εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι πολύ συγκεκριμένο που εξελίσσεται. Πιστεύω αφορά τους πάντες εκτός του ΟΣΦΠ κι όσους αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους ως μέρος του ΟΣΦΠ κι αυτό θα γίνει αντιληπτό μακροπρόθεσμα πολύ πιο έντονα. Ωστόσο προς το παρόν κινείται σε δύο κυρίως άξονες το πράγμα. Στοχοποίηση της ΑΕΚ, εύνοια στον ΟΣΦΠ.

  • Γιατί όμως δεν υπάρχει καν λίγο... τακτ; Για Άγγλο μιλάμε στο κάτω – κάτω. Εκτιμώ πως η επιδίωξη της όξυνσης, όπως αποτυπώνεται σήμερα για παράδειγμα με τον άμεσο ορισμό του Γκορτσίλα σε σημαντικό ματς, δε μπορεί να είναι τυχαία. Εκτιμώ πως η όξυνση αποτελεί στόχο, με ποντάρισμα στο πόσο ακραίες διαστάσεις μπορεί να πάρει και τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό στο ευρύτερο πεδίο των θεσμικών του ποδοσφαίρου.

  • Για να το λέμε με το όνομα του, η όξυνση με ποντάρισμα σε ακραία αποτύπωση της κόντρας που πλέον καλλιεργεί συστηματικά και ο ίδιος ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ με τις επιλογές του, θα μπορούσε να είναι ένα καλό εργαλείο στη μόνιμη προσπάθεια από τον Ιούλιο του 2019, να δημιουργηθούν συνθήκες για προσωρινή διοικούσα στην ΕΠΟ.

  • Δε μπορεί δηλαδή να εξηγηθεί αλλιώς το να υπάρχει κάποιος, που θεσμικά θα έπρεπε να προστατεύει την ομαλότητα, να φροντίζει να ρίχνει τους τόνους και κυρίως να μας έκανε να ασχολούμαστε με το έργο της βελτίωσης που θα είχε να επιδείξει στον τομέα ευθύνης του, ο οποίος αντί για όλα αυτά να κάνει όσα κάνει και μας απασχολούν, ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

  • Από αυτή την άποψη, αρχίζω να πιστεύω πως η ΑΕΚ έκανε κάλλιστα που δεν είχε τοποθετηθεί δημόσια και πως τελικά το βράδυ της Κυριακής, έκανε αυτό που έπρεπε, όσο όμως έπρεπε. Αλλά το γεγονός πως ακόμη κι αυτό το είδαν ως ευκαιρία για περαιτέρω όξυνση, επιβεβαιώνεται από το τι έγινε με τον Γκορτσίλα ούτε 48 ώρες μετά.

  • Ένας συμπατριώτης του Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο Ουίνστον Τσώρτσιλ, παραμονές των Δεκεμβριανών του 1944 είχε πει το εξής: «Περιμένω οπωσδήποτε σύγκρουση με το ΕΑΜ και δε θα πρέπει να την αποφύγουμε, εφόσον θα έχουμε επιλέξει καλώς το έδαφος της σύγκρουσης». Η σύγκρουση ήρθε, αποδείχθηκε πως το έδαφος και οι προϋποθέσεις ευνοούσαν τη πολιτική της Μεγάλης Βρετανίας και το ΕΑΜ του οποίου η ηγεσία δε μπόρεσε να το αντιληφθεί αυτό, υπέστη τελικά πανωλεθρία κι έφτασε στη διάλυση.

  • Η ιστορία λοιπόν πάντα μας δίνει χρήσιμα μαθήματα που βρίσκουν εφαρμογή και σε άσχετους τομείς από αυτούς που προέρχονται. Στη συγκεκριμένη περίπτωση νομίζω πως το τι μας δείχνει είναι ξεκάθαρο...

Οι προκλήσεις στην ΑΕΚ δεν είναι τυχαίες, έχουν στόχο