MENU

 

 • Σαφώς υπάρχει μια στιγμή που έρχεται η απόλυτη απελπισία. Αλλά κι αυτό ακόμη το έχουμε πει ξανά. Και πέρσι, όχι μια και δυο μάλιστα και πρόπερσι και παραπρόπερσι. Το συμπέρασμα λοιπόν είναι πλέον εύκολο να βγει. Το «πακέτο» που αντιπροσωπεύει η ΑΕΚ, ειδικά μετά το 2018 είναι μη λειτουργικό, πάει συνεχώς σε λάθος κατευθύνσεις και παράγει τα ίδια αποτελέσματα.

 • Τα αποτελέσματα αυτά έρχονται γιατί η ΑΕΚ εδώ και 3,5 χρόνια βλέπει πράγματα σωστά, εκεί που είναι τα πιο τρανταχτά της λάθη, βλέπει λύσεις, εκεί που στη πραγματικότητα δημιουργούνται νεα προβλήματα. Κι αυτό συνεχίζεται και συνεχίζεται.

 • Δηλαδή φαντάζεται κανείς πως ο Γιαννίκης όσους μήνες είναι στην ομάδα έχει πάρει συγκεκριμένες κατευθύνσεις, με αρχή, μέση και τέλος, για το ποια είναι αυτά τα ζητούμενα; Προχώρα μέχρι να βρούμε, πάει η δουλειά.

 • Ο Γιαννίκης δεν είναι μέρος του προβλήματος. Σε σχέση με άλλους που ήρθαν τα τελευταία χρόνια, είναι ικανότερος, αυτός με τη καλύτερη προοπτική. Αλλά όλα αυτά σε μια ομάδα που να λειτουργεί ψιλό-νορμάλ ποδοσφαιρικά. Ο σύλλογος προχωρά με κάποιες βεβαιότητες σε ποδοσφαιρικά ζητήματα, που δεν έχουν και μεγάλη σχέση με τη πραγματικότητα. Τη δική της και τη γενικότερη.

 • Δε μπορεί από μόνος του να έχει πάρει αυτό το δρόμο που ώρες- ώρες σου δείχνει, σα να θέλει να μη βλέπει τι γίνεται στα παιχνίδια μέσα. Να παίζει ένα πράγμα, ό,τι και να γίνεται στα ματς. Αυτό δε συμβαίνει με τίποτα βέβαια. Δεν είναι μυρωδιάς, ούτε χαζός...

 • Απλά το μέγεθος των ανισορροπιών που έχεις να διαχειριστείς με αυτή την ομάδα, συν τα προβλήματα της συγκεκριμένης περιόδου, είναι εύκολο να σε στρέψουν και σε λάθος προσεγγίσεις στη προσπάθεια σου να βρεις διεξόδους.

 • Ειδικά όταν βλέπεις πως το περιβάλλον της ομάδας που βρίσκεσαι, δε βλέπει προβλήματα εκεί που υπάρχουν, αλλά... προτερήματα! Σε κάποια φάση, μπορεί να σκεφτείς «έτσι θα είναι τα πράγματα», ειδικά όταν είναι και επίτευγμα στη φάση που βρίσκεσαι στη καριέρα σου να είσαι στην ΑΕΚ. Αυτός είναι ο κίνδυνος, όταν το προπονητικό σου status είναι υπό ανάπτυξη και βρίσκεσαι σε μια ομάδα που όλοι σχεδόν είναι σίγουροι πως ισχύουν πράγματα, τα οποία δεν ισχύουν. Ωστόσο, το τελευταίο που χρειάζεται σήμερα η ΑΕΚ, είναι να αμφισβητείται ο προπονητής. Ο συγκεκριμένος προπονητής.

 • Δε πάω καν στα μεταγραφικά. Ας το αφήσουμε απόψε, θέλει ξεχωριστή κουβέντα. Ο τρόπος και το σκεπτικό. Και η ζημιά έγινε άλλωστε. Το αν θα γίνει μεγαλύτερη; Το πιθανότερο ναι. Αυτό έχει δείξει η ζωή τα τελευταία 3,5 χρόνια. Κι αφού δεν έχει αλλάξει τίποτε άλλο, γιατί να αλλάξει κι αυτό;

 • Σα να μην έφτανε αυτό, η ΑΕΚ βρέθηκε και στη δίνη μιας άνευ προηγουμένου στοχοποίησης από πλευράς θεσμικών παραγόντων που στηρίζουν τα συμφέροντα του μεγάλου της αντιπάλου κι εννοούν να διαμορφώσουν δεδομένα στο ποδόσφαιρο. Οι οποίοι τη βλέπουν ως το μεγάλο τους πρόβλημα.

 • Η φάση που δε δίνεται πέναλτι στο χέρι του Λούι, σε σύγκριση με αυτή του πέναλτι του ΠΑΟΚ, μιλάει από μόνη της, δε χρειάζεται να πούμε τίποτα. Η δε μη αποβολή του Μάρτενσον για το χτύπημα στον Άμραμπατ και η φάση με την υποψία φάουλ στον Μάνταλο, που φέρνει την ισοφάριση, συνθέτουν ένα τρίγωνο κρίσιμων φάσεων, που η ΑΕΚ δε πήρε τίποτα. Με αντίπαλο τον Παναιτωλικό!

 • Και ποιος να το δώσει; Ο Γκάμαρης; Ή ο Παπαδόπουλος στο VAR που για μια απόφαση υπέρ της ΑΕΚ σε φάση που είχε και δίκιο, ο Κλάτενμπεργκ κόντεψε να του κόψει τη διαιτησία. Ηλίθιος είναι; Αφού βλέπει πως πάει το πράγμα. Την ΑΕΚ θέλουν να την απομονώσουν, να μείνει σαν τον τρελό του χωριού να λέει για τον Κλάτενμπεργκ(που δε λέει, εμείς λέμε) μόνη της, ενώ όλοι θα είναι λιγότερο ή περισσότερο ευχαριστημένοι. Γιατί; Γιατί από την εξουδετέρωση της ΑΕΚ περνάει ο δρόμος για τον στόχο που έχουν να φτάσουν.

 • Κάτι τελευταίο. Ο Μάνταλος... Μου στέλνουν μηνύματα και με βρίζουν επειδή έγραψα πως ήταν ο καλύτερος παίκτης. Ήταν κι επιμένω. Δε πάει να πει πως δε βλέπω το πρόβλημα που αντιπροσωπεύει πλέον για την ομάδα. Και τον τρόπο που το βλέπει, εύλογα μάλλον, σημαντικό κομμάτι του κόσμου της.

 • Ούτε πως τον Ιανουάριο του 2022 μου αρέσει να λέω πως κορυφαίος ήταν αυτός που ήταν και τον Ιανουάριο του 2015. Δυστυχώς ένας πολύ καλός παίκτης που θα μπορούσε να έχει δώσει πολλά περισσότερα στην ΑΕΚ ενταγμένος σε ένα σωστά δομημένο ποδοσφαιρικό σκεπτικό φθείρεται, επειδή από την ομάδα του λείπει η μίνιμουμ ποδοσφαιρική λογική.

 • Από κει και πέρα, τη παράνοια των social κι όσους που απ΄όσα ακούν και διαβάζουν κρατούν μόνο αυτά που τους βολεύει για να σε βρίσουν (άσε όσους δε καταλαβαίνουν καν τι διαβάζουν και τι ακούν), την αγνόησα ως τώρα και δε θα το αλλάξω. Το θέμα Μάνταλος το έχω αντιμετωπίσει όπως πιστεύω ότι είναι κι όσοι με διαβάζουν σταθερά και καταλαβαίνουν τι διαβάζουν, δε χρειάζονται περαιτέρω εξηγήσεις.

   

Ο Γιαννίκης είναι από τα λίγα σωστά, η ΑΕΚ έχει «έχθρα» με το ποδόσφαιρο...
EVENTS