MENU

Όσοι περίμεναν πολλές κι αναλυτικές κουβέντες στην σημερινή (14/10) συνέντευξη Τύπου – παρουσίαση του Αργύρη Γιαννίκη στα Σπάτα, έπεσαν έξω. Ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ παρουσιάστηκε λακωνικός, με... κοφτές αλλά περιεκτικές απαντήσεις και χωρίς διάθεση να ανοίξει πολύ την κουβέντα για τα ζητήματα που έχουν συζητηθεί γύρω από την απόφαση της Ένωσης να τον επιλέξει για τον πάγκο της. Εξέφρασε πάντως απόλυτη εμπιστοσύνη στο δυναμικό της ομάδας και είπε πως είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε τακτική προσέγγιση. Ξεκαθάρισε επίσης πως η εξέλιξη βάσει του πλάνου του θα έρθει σταδιακά, αλλά πρώτος στόχος είναι η προετοιμασία κάθε αγώνα με ζητούμενο την νίκη.

Οι ερωτήσεις ήταν πολλές, αλλά το «μομέντουμ» του Γιαννίκη σε όλες τις απαντήσεις, το ίδιο: Πολύ λίγα λόγια, καμιά διάθεση να... το ανοίξει. Χαρακτηριστικό ήταν πάντως πως έδειχνε πάρα πολύ άνετος, απόλυτα ψύχραιμος και καμιά ερώτηση δεν έδειξε... να τον προβληματίζει ιδιαίτερα. Είχε τον απόλυτο έλεγχο στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου στην ΑΕΚ, ο ομογενής τεχνικός κι αυτό αξίζει να σημειωθεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του νέου τεχνικού της ΑΕΚ:

Για την φιλοσοφία του:

«Η φιλοσοφία μου είναι ταχεία ανάπτυξη, αξιοποίηση χώρων, τακτική ευελιξία, ένταση στο πρέσινγκ. Αυτά περίπου».

Για το γεγονός πως έρχεται σε ομάδα που δεν έχει στήσει το καλοκαίρι:

«Δε σκέφτομαι προβλήματα, σκέφτομαι τις λύσεις. Κοιτάω την αξιοποίηση του ταλέντου των παικτών. Έχουμε πολλή δουλειά».

Η άποψη του για τα χαρακτηριστικά των παικτών σε σχέση με όσα θέλει να περάσει:

«Δε μιλάμε για πράγματα που έχω εντοπίσει. Είναι ένα πλάνο που έχουμε και πρέπει να το δεχθεί και να το δουλέψει η ομάδα. Είναι ένας τρόπος παιχνιδιού που σκέφτομαι εγώ και θεωρώ πως οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν φανταστική ποιότητα και μπορούν να το βγάλουν στο γήπεδο».

Για το ξεκίνημα της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και τους στόχους

«Ξέρω που ήρθα. Τώρα κοιτάμε τους γρήγορους στόχους, που είναι σημαντικοί για μας. Να γνωριστούμε μεταξύ μας, να αρχίσουμε να δουλεύουμε. Μίλησα την Κυριακή, για τους στόχους μας. Τώρα είναι ώρα δουλειάς».

ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ

Για την δυσκολία στα ντέρμπι τα τελευταία χρόνια:

«Στόχος είναι ο παίκτης της ΑΕΚ να μπαίνει στο γήπεδο και να έχει την αυτοπεποίθηση πως μπορεί να κερδίσει κάθε αντίπαλο. Και τα ντέρμπι».

Για τις επιρροές του από την γερμανική σχολή:

«Δε σου λένε στην σχολή στην Γερμανία, αυτό είναι το ποδόσφαιρο, έτσι θα παίξεις... Οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν τη ποιότητα να παίξουν το οτιδήποτε»

Για το ότι η ΑΕΚ αλλάζει συχνά προπονητές:

«Το παρελθόν δεν μπορώ να το αλλάξω, δεν με ενδιαφέρει. Κοιτάω τι γίνεται από δω και μπρος».

Για τα σημεία που χρειάζονται διόρθωση με βάση της ως τώρα εικόνα:

«Η ΑΕΚ έχει μια εικόνα ως τώρα με έναν συνάδελφο που ποτέ δε κρίνω συναδέλφους. Με ενδιαφέρει η εικόνα που έχω εγώ από τη μέρα που ανέλαβα...Οι ερωτήσεις σας είναι πάντα για το παρελθόν. Όταν ξεκινάς κάτι καινούργιο και θέλουμε να χτίσουμε έναν τρόπο παιχνιδιού ανταγωνιστικό, ελκυστικό και ισορροπημένο. Τι έγινε στο παρελθόν το ξέρω, το έχω αναλύσει και δουλεύω σε συγκεκριμένα πράγματα ».

Για τον ανταγωνισμό και που μπορεί να φτάσει η ΑΕΚ:

«Θα κάνουμε τα πάντα να διεκδικήσουμε τίτλους. Αλλά τώρα καλύτερα να δούμε τι χρειάζεται για να εμπεδώσει η ομάδα ένα τρόπο παιχνιδιού».

Για το συμβόλαιο του:

«Έχει μιλήσει ο πρόεδρος γι' αυτά. Δε δουλεύω καθημερινά για το συμβόλαιο, αλλά για την επιτυχία και την εξέλιξη της ομάδας. Δε σκέφτομαι συμβόλαια».

Για την έμφαση στο πρέσινγκ:

«Είναι ένα κομμάτι του παιχνιδιού μας. Έχω πει παλιότερα πως η οοιότητα και το ταλέντο ορίζουν ποιο στοιχείο θα υπερισχύσει. Πρέπει να δουλεύουμε για την εξέλιξη βάσει του πλάνου, αλλά να είμαστε και ανταγωνιστικοί και να κερδίζουμε».

Για την διάταξη:

«Για μένα δεν είναι το σημαντικότερο η διάταξη, αλλά οι αρχές του παιχνιδιού. Θα εξηγήσουμε ένα σύστημα για την Κυριακή, αλλά δε σημαίνει πως θα είναι αυτό που θα παίζουμε πάντα».

Για το πόσο γρήγορα ήρθε η συμφωνία με την ΑΕΚ:

«Είχα φανταστικές συζητήσεις και δεν χρειάστηκα δεύτερη σκέψη».

Για το ματς της Κυριακής με τον Ατρόμητο:

«Ο Ατρόμητος έχει ποιοτικό ρόστερ, έμπειρο προπονητή, με τον ΠΑΣ ήταν βελτιωμένος. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, προσεκτικοί και να ξεκινήσουμε με νίκη»

Για την ανάγκη αποτελεσμάτων παράλληλα με την εξέλιξη της ομάδας:

«Στόχος είναι να κερδίσουμε κάθε ματς. Αυτός είναι ο στόχος. Η εξέλιξη δεν είναι αυτοσκοπός, δε γίνεται σε δυο τρεις μέρες. Ο βασικός στόχος είναι να κερδίζουμε, η εξέλιξη θα έρθει σταδιακά. Για την Κυριακή, δεν ξέρω τι θα είναι καινούργιο για σας, αλλά σίγουρα θα υπάρχουν στοιχεία που θα έχουμε δουλέψει».

ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ

Για την έλλειψη ευρωπαϊκών αγώνων:

«Ο περισσότερος χρόνος θα βοηθήσει στο να δουλέψουμε... Έχουμε βδομάδα με βδομάδα και κύπελλο. Δεν υπάρχει θέμα ρυθμού».

Για το νέο γήπεδο:

«Περιμένω πως και πως το ματς της Κυριακής. Το γήπεδο είναι πανέμορφο για την ΑΕΚ, τον κόσμο, αλλά αυτή τη στιγμή σκέφτομαι μόνο τον Ατρόμητο».

SDNA Google news
ΜΑΘΕΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ - ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ SDNA logo ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Γιαννίκης: «Φανταστικοί παίκτες, μπορούν να παίξουν τα πάντα» (vid, pics)
EVENTS