MENU

«Για εμάς ήταν κάτι πολύ μεγάλο και είναι αφιερωμένο σε όλους τους Έλληνες. Αυτό που είπα και στα παιδιά που ήμουν μαζί τους, είναι μερικές λέξεις: Ελλάδα, Θρύλος, Θρησκεία μέσα στην Τουρκία. Αυτό τα λέει όλα. Η νίκη είναι αφιερωμένη σε όλους τους Έλληνες μέσα στην Πόλη μας», ήταν κάποια απ' όσα ανέφερε στην κάμερα της cosmote ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρολεύκων».

Eίναι γεγονός ότι κατ' επανάληψη στο παρελθόν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι και παίκτες του μπασκετικού Ολυμπιακού αναφερόμενοι στην Κωνσταντινούπολη, έχουν πει «Η Πόλη μας», όμως ο συνδυασμός με το άρκως... ποιητικό «Ελλάδα, Θρύλος, Θρησκεία μέσα στην Τουρκία», που είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, προκαλεί μία αποστροφή, ως προς το τί μπορεί να εξυπηρετεί μία δήλωση άκρως προσβλητική για τους γείτονες.

Οι δηλώσεις αυτές δεν έγιναν μία τυχαία χρονική στιγμή, αλλά την ώρα ακριβώς που η ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες κλιμακώνεται ξανά, μετά την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας και την αγορά τεσσάρων φρεγατών Belhara με πλήρη εξοπλισμό αεράμυνας και ανθυποβρυχιακού πολέμου και δυνατότητες να καταρρίπτουν εναέριους στόχους σε πολύ μεγάλες αποστάσεις. Σε συνέχεια αυτής της συμφωνίας η Τουρκία βγήκε στην «επίθεση» κατηγορώντας τη χώρα μας για μάταιες προσπάθειες οι οποίες «αυξάνουν την αποφασιστικότητά μας να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων».

Η ρητορική λοιπόν, του Βαγγέλη Μαρινάκη, προκαλεί ...έξαψη σε ακροδεξιά στοιχεία, αλλά ταυτοχρόνως προκαλεί και έξαψη εκνευρισμού και αγανάκτησης σε κάθε Δημοκράτη Έλληνα ή Τούρκο πολίτη, καθότι δεν προέρχεται από χείλη ενός εθνικιστή οπαδού της Θύρας 7, αλλά από αυτά ενός επιφανούς επιχειρηματία και πολιτειακού παράγοντα.

Αλήθεια ποια θα είναι η θέση όλων όσων επευφημούν τον Βαγγέλη Μαρινάκη αν έρθει «αύριο» ο πρόεδρος της Φενέρ, μετά από ένα διπλό στο «Καραϊσκάκη», κι αρχίσει τις εθνικιστικές κορώνες περί Τουρκίας-Φενέρ-Μωαμεθανισμού; 

Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και ενώνει τους λαούς, ενώ ο σεβασμός σε οποιαδήποτε θρησκεία είναι αυτονόητος και συνταγματικά κατοχυρωμένος στη χώρα μας. Έχουν παλέψει σκληρά πολλοί άνθρωποι ανά τον κόσμο, αλλά και εδώ στην Ελλάδα, επί δεκαετίες, ώστε να αποβληθεί η μισαλλοδοξία από τον αθλητισμό. Επομένως ούτε την Πόλη πήραμε επειδή κέρδισε 0-3 ο Ολυμπιακός, ούτε θα είχαμε απώλεια εδαφών αν έχανε 3-0.

Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης, έλαβε χώρα την αποφράδα ημέρα της 29ης Μαΐου του μακρινού 1453, από τον Μωάμεθ τον Πορθητή και για τους εραστές της ιστορίας, η Κερκόπορτα άνοιξε από μέσα. Ο εχθρός ήταν εντός!

Συνεπώς, 568 χρόνια αργότερα και με τη Συνθήκη της Λωζάνης να προβλέπει 98 χρόνια τώρα, σαφώς, τα εδάφη των δύο χωρών, οποιαδήποτε αναφορά στην «Πόλη μας», κλείνει το μάτι σε όσους ονειρεύονται αιματοχυσίες για την ανάκτηση των χαμένων πατρίδων.

Βλέποντας τα τελευταία χρόνια εκατομμύρια νεκρούς στα πεδία των μαχών, αλλά και στη θάλασσα, στην προσπάθεια τους να γλιτώσουν από τον εφιάλτη του πολέμου, υπάρχουμε από τις δύο πλευρές του Αιγαίου κι εμείς, που δεν έχουμε να χωρίσουμε απολύτως τίποτα! Θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε κατάσταση ειρήνης, να μορφωθούν, να αθληθούν, να ερωτευτούν και να γεράσουν, χωρίς ποτέ το μίσος του ρατσισμού για τους Τούρκους, τους μουσουλμάνους, τους ομοφυλόφιλους, τους μαύρους κοκ. να δηλητηριάσει τις ψυχές τους!

ΥΓ. Προς επίρρωση του πατριωτισμού του πάντως, ο κύριος Μαρινάκης καλύτερα να καταστήσει τον στόλο του ελληνικό, αφού έως το 2018 τουλάχιστον, κανένα από τα πλοία του δεν είχε ελληνική σημαία...


 

Ο αθλητισμός, είναι πολιτισμός και ενώνει τους λαούς κύριε Μαρινάκη!
EVENTS