MENU

Όποιος θεωρεί ότι το «πρότζεκτ Βοτανικός» έχει μείνει στην υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας και Συναντίληψης την 20η Νοεμβρίου κάνει λάθος.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να καταλήξουν –και να υπογράψουν- τις περίφημες «διμερείς συμβάσεις» με τις οποίες θα μπει πλέον στην τελική ευθεία υλοποίησης το μεγάλο έργο της Διπλής Ανάπλασης.

Δήμος Αθηναίων, Ερασιτέχνης ΠΑΟ, ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΑΕΠ Ελαιώνας (οι τράπεζες) έχουν ήδη καθίσει στο τραπέζι και συζητούν τους άξονες πάνω στους οποίους θα καταλήξουν και θα συνυπογράψουν τις Διμερείς Συμφωνίες.

Με βάση τις πληροφορίες που έχουμε αυτή τη στιγμή, οι άνθρωποι που «τρέχουν» το πρότζεκτ εκτιμούν ότι αυτές οι συζητήσεις και οι εκατέρωθεν υπογραφές θα έχουν ολοκληρωθεί έως την 30η Ιανουαρίου. Δηλαδή σε χρονικό διάστημα λίγο μεγαλύτερο των 50 ημερών από σήμερα.

Το πιο σημαντικό είναι ότι στο υπογεγραμμένο MOU προβλέπεται ότι καταληκτική ημερομηνία για τις υπογραφές των διμερών συμβάσεων είναι η 30η Μαρτίου! Κάτι που αποδεικνύει ότι ΟΛΕΣ οι πλευρές «τρέχουν» ώστε όχι απλά να είναι συνεπείς εντός των χρονοδιαγραμμάτων αλλά να έχουν «κλείσει» πολύ νωρίτερα.

Το ΑΡΘΡΟ 12- ΒΑΣΙΚΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ- αναφέρει τα εξής:

1.Τα Συμβαλλόμενα Μέρη δηλώνουν ότι σε εκτέλεση του παρόντος και με την επιφύλαξη των ειδικότερα οριζομένων σε αυτό, θα συνάψουν τις επιμέρους διμερείς ή και πολυμερείς συμβάσεις μεταξύ τους ή με όσους έλκουν εξ αυτών δικαιώματα έως τις 30.3.2021.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός έχει προγραμματίσει για τις αρχές Φεβρουαρίου 2021 την κρίσιμη Γενική Συνέλευση στην οποία θα παρθούν οι αποφάσεις για την έγκριση του πρότζεκτ Βοτανικός. Είναι προφανές, λοιπόν, ότι αν επιβεβαιωθεί το χρονοδιάγραμμα που προαναφέραμε, η Γενική Συνέλευση θα έχει στα χέρια της το περιεχόμενο της συμβάσεων που θα έχει συμφωνήσει ο Ερασιτέχνης με ΠΑΕ και Δήμο αντίστοιχα.

Εξυπακούεται ότι η σύμβαση ΠΑΕ-Ερασιτέχνη θα υπογραφεί και θα αποκτήσει γερά θεμέλια μόνο εφόσον υπάρξει υπερψήφιση της συμφωνίας από τη Γενική Συνέλευση. 

Και βέβαια, η ΓΣ θα έχει στα χέρια της τη συμφωνία της ΠΑΕ με το Δήμο και τις τράπεζες για τις περιβόητες «εμπορικές συμφωνίες».

Δεν έχει… χτυπήσει το τηλέφωνο της ΚΑΕ από τον Δήμο

Εχουν περάσει 17 ημέρες από τότε που δημοσιοποιήθηκε το (ιστορικό για τον Παναθηναϊκό) Μνημόνιο Συνεργασίας και Συναντίληψης.

Το SDNA σας είχε ενημερώσει από την πρώτη στιγμή ότι με βάση το πλάνο του Δήμου της Αθήνας, σε χρονικό διάστημα 30 ημερών (δηλαδή έως την 20η Δεκεμβρίου), ο κ. Μπακογιάννης θα καλέσει την ηγεσία της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και του Ερασιτέχνη να καθίσουν στο τραπέζι, να συζητήσουν την (οριστική) πρότασή του και να συναποφασίσουν για την κατασκευή του κλειστού γηπέδου μπάσκετ, σε όμορο οικόπεδο της Διπλής Ανάπλασης. Ετσι ώστε, μέσα σε διάστημα τριών μηνών –αν οι τρεις πλευρές συμφωνήσουν- να υπογραφεί η μεταξύ τους σύμβαση.

Εως την ώρα που γράφετε αυτό το κείμενο, δεν έχει… χτυπήσει το τηλέφωνο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός από την πλευρά του κ. Μπακογιάννη για να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση.

Στον Δήμο της Αθήνας θεωρούν ότι πρόκειται για θέμα ολίγων ημερών.

Από την άλλη πλευρά πάντως, στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός επαναλαμβάνουν –όπως είναι λογικό- πως από τη στιγμή που δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση, δεν μπορούν να τοποθετηθούν. Και περιμένουν το τηλεφώνημα του Δημάρχου…

Βοτανικός: Δύο μήνες νωρίτερα! Έως 30/1/2021 οι διμερείς συμφωνίες!