MENU

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού (και της χώρας, γιατί όχι;) μας τρόμαξε όταν πριν από κάποιες εβδομάδες ανακοίνωσε δια του διαδικτύου ότι «χτυπήθηκε» από τον εστεμμένο ιό. Κι όλοι, φίλοι, αλλά κι ανταγωνιστές που θέλουν τους αντιπάλους τους ισχυρούς, ακμαίους και ακλόνητους, προς στιγμήν θορυβήθηκαν. Κι όταν συντρέχουν σοβαροί λόγοι υγείας, όλοι προστρέχουμε νοερά στο προσκέφαλο του παθόντα, όποιος κι αν είναι αυτός. Σύντομα όμως πήραν όλοι την απάντησή τους και ανάσαναν με ανακούφιση: Σιγά μη κι ένας κορωνοϊός γονάτιζε το «λιοντάρι» του λιμανιού…

Ο «πρώτος άνδρας» των Ερυθρολέυκων, βγήκε αλώβητος από τη μάχη με τον Covid 19 και επέστρεψε στις πολυσχιδείς δραστηριότητές του. Τον είδε κι ο κορονοϊός και φοβήθηκε, είπαν οι εχθροί του και χαμογέλασαν με νόημα οι φίλοι του…

Έμελλε όμως ο Βαγγέλης Μαρινάκης να νικήσει και για δεύτερη φορά την ασθένεια που έκανε την υδρόγειο να σταματήσει να γυρίζει!

Κι ενώ καθημερινά οι ειδήσεις που αφορούσαν τον κορωνοϊό ήταν πρώτες σε αναγνωσιμότητα, στο μεγαλύτερο μέρος των ΜΜΕ, ενώ το απόλυτο ενδιαφέρον στρεφόταν σε κλειστές δομές μεταναστών που μολύνθηκαν, σε γηροκομεία που ο ιός δεν σεβάστηκε άσπρα μαλλιά και χαρακωμένα πρόσωπα, σε κλινικές που οι υπεύθυνοι δεν σεβάστηκαν μέτρα προστασίας και πρωτόκολλα , αιφνιδίως ο «χάρτης της αναγνωσιμότητας» άλλαξε.

Και διαβάζουμε στη λίστα με τις δημοφιλέστερες ειδήσεις στο site  ethnos.gr: 1. Πρόταση-σεισμός: Υποβιβασμός για Ολυμπιακό, ισόβιος αποκλεισμός για Μαρινάκη! 4. «Κάτι παραπάνω από υπαρκτή η πιθανότητα υποβιβασμού του Ολυμπιακού». Πρώτη και τέταρτη στις πέντε πρώτες σε αναγνωσιμότητα ειδήσεις ο Βαγγέλης Μαρινάκης!

Εκεί που πρώτα κατοικούσαν οι κραυγές απόγνωσης, οι αριθμοί των νεκρών που πολλαπλασιάζονται στον κόσμο, οι κομπογιαννίτικες συμβουλές του Ντόναλντ… Ντακ των ΗΠΑ, να ο δυνατός παράγων του Ολυμπιακού (και της χώρας, γιατί να το κρύψουμε;)!

Αν αυτή δεν είναι μια σπουδαία νίκη του Βαγγέλη Μαρινάκη, η δεύτερη, σε βάρος του κορωνοϊού, τότε ποια είναι;

Η εισήγηση της Επιτροπής δεοντολογίας της ΕΠΟ και οι πιθανότητες υποβιβασμού του Ολυμπιακού, αλλά και η ενδεχόμενη ισόβια αποπομπή από τα γήπεδα του Βαγγέλη Μαρινάκη, εξαφάνισαν το ενδιαφέρον των «πολλών» για την πανδημία· και τους απανέφεραν στην πραγματικότητα: για τις σοβαρές «ασθένειες» της κοινωνίας μας δεν πρόκειται ποτέ να βρεθεί εμβόλιο, ούτε φάρμακο. Ποιες είναι αυτές; Το ότι οι ισχυροί στη συλλογική συνείδηση - πάντα θα βρίσκουν τρόπο να νικούν, πάντα θα ισοπεδώνουν με τη σιδερένια φτέρνα τους ό,τι τους αντιστέκεται.

Επίσης, ακόμα μια ασθένεια ανίατη (που βρίσκει πρόσφορο έδαφος και εξαπλώνεται στον τόπο μας) επανήλθε στην επικαιρότητα: η αμφισβήτηση! Το «σιγά μην πέσει ο Ολυμπιακός…» και το «ποιος θα ακουμπήσει τον Μαρινάκη;» έχουν πάρει από το βράδυ της Παρασκευής μορφή… πανδημίας.

Η ουσία είναι ότι στην ταπεινή Ελλάδα καταφέραμε και αποκρούσαμε μιαν αρρώστια που ισοπεδώνει τις επηρμένες κραταιές χώρες του κόσμου, γιατί κάποια στιγμή να μην νικήσουμε και το ζοφερό κατεστημένο;

Ένας σοβαρός και μεθοδικός «Τσιόδρας» χρειάζεται και γενναία πολιτική βούληση, όπως στην πανδημία και κάποια στιγμή θα γιατρευτούν και «χρόνιες παθογένειες» που ταλαιπωρούν (και) το ποδόσφαιρο.

Μπράβο λοιπόν στον Βαγγέλη Μαρινάκη που νίκησε, δυο φορές, τον κορωνοϊό, μπράβο και σε όποιον νικάει, μια φορά έστω, τον Μαρινάκη!

Ζητείται Τσιόδρας για τις ασθένειες του ποδοσφαίρου