MENU

Αφού λοιπόν εν καιρώ πανδημίας ο Αυγενάκης μας είπε για το θεάρεστο έργο της Τσιλιγκίρη στο ΣΕΦ και έδωσε 18 συνεντεύξεις σε 8 μέρες, ήρθε η ώρα να πιάσουμε το τι ζητάει ο Ολυμπιακός από τη Λίγκα. Και παράλληλα τι ζητάει ο Παναθηναϊκός από την Basket League.

Από τη μία έχουμε έναν Μαρινάκη να θέλει ένα πρωτάθλημα στα χαρτιά και από την άλλη έναν Δημήτρη Γιαννακόπουλο να μη θέλει ένα πρωτάθλημα στα χαρτιά. Αυτό είναι γεγονός και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε κάλλιστα να ζητήσει να δηλωθεί ως πρώτος στις λίστες της ΟΥΕΦΑ έτσι ώστε να διεκδικήσει με μεγαλύτερη ευκολία τα έσοδα του Τσάμπιονς Λιγκ. Όμως δεν ζήτησε αυτό που δικαιούται βάσει της βαθμολογίας που υπήρξε όταν σταμάτησε η σεζόν. Ζητάει να του δοθεί ένα πρωτάθλημα που δεν κατέκτησε μαθηματικά.

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός που ζητάει να κατακτήσει το πρωτάθλημα, δηλαδή να δηλωθεί 1ος και να πάρει τρόπαιο, δεν αποδέχεται πως θα υπάρχει τελευταίος. Να μείνει πχ ο Πανιώνιος στη κατηγορία. Να πάρει το πρωτάθλημα, να κρατήσει και την ψήφο του Δάρα στη Λίγκα και όλα καλά. Λίγο βολικά τα παρουσιάζει.

Την ίδια στιγμή, ο Παναθηναϊκός του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο μπάσκετ θέλει να μηδενιστεί η σεζόν γιατί και άδικο είναι για την ιστορία του κλαμπ του να πάρει έναν τίτλο στα χαρτιά, αλλά και άδικο είναι να πέσουν δύο ομάδες που είχαν μαθηματικές – και όχι μόνο  - ελπίδες να σωθούν.

Είναι θέμα κουλτούρας προφανώς. Για κάποιον δεν είναι ενοχλητικό το ψεύτικο, για κάποιον άλλον είναι. Για κάποιον είναι πολύ νορμάλ να ταλαιπωρούνται οι ομάδες με επιπλέον έξοδα όσο περνάει ο καιρός, σφίγγοντας τη θηλιά γύρω από το λαιμό τους και δεσμεύοντας και τις επόμενες σεζόν, για κάποιον άλλον δεν είναι. Για κάποιον είναι πολιτική η αδυναμία των άλλων έτσι ώστε να υπάρχουν εξαρτήσεις, για κάποιον άλλο το σημαντικό είναι να υπάρχει μία δυναμική στο προϊόν. Αυτό βλέπουμε συγκρίνοντας καταστάσεις.

Κάποιοι με χλευάζουν για την παύλα, γιατί προφανώς δεν μπορούν να καταλάβουν πως σκέφτομαι. Εγώ προσωπικά και κανένας ΠΑΟΚ επίσημος ή ανεπίσημος, ζητάω παύλα γιατί αυτό είναι το σωστό όταν δεν τελειώνει μία σεζόν.

Επίσης, έχω μάθει στη ζωή μου να αντιμετωπίζω τους ανθρώπους όπως με αντιμετωπίζουν. Αν ο Ολυμπιακός δεν είχε κάνει το καραγκιοζλίκι με τον Γκαρθία πρόπερσι, αν δεν είχε στήσει έναν μηχανισμό εξάρτησης ομάδων μέσα από το ενδεχόμενο εξαγοράς της NOVA από τον μεγαλομέτοχό του, αν δεν υπήρχε ο συνδεδεμένος με αυτόν Λευτέρης Αυγενάκης να μου στήνει επιτροπές που θα έβγαζαν στημένες αποφάσεις, ίσως να σκεφτόμουν αλλιώς.

Για μένα είναι κομβικής σημασίας για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, αυτές οι συμπεριφορές να μην πριμοδοτηθούν από καμία Σούπερ Λίγκα. Γιατί αν το πράξει, το «τέρας» όχι μόνο δεν θα υποχωρήσει σεβόμενους κάποιους βασικούς κανόνες του ανταγωνισμού, αλλά θα δημιουργήσει ολόκληρο μοτίβο πάνω σε αυτή του την πρακτική.

Και τότε, αντίο ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΥΓ Ένα πουλάκι μου σφύριξε πως υψηλόβαθμο στέλεχος του συνδρομητικού, τορπιλίζει επίτηδες τις όποιες κουβέντες γίνονται για το μέλλον του, γιατί με τις υπάρχουσες συνθήκες αμείβεται με χρήματα που δεν θα πλησιάζει ούτε στο 10% μελλοντικά. Κρίμα να κρέμονται θέσεις εργασίας από ανθρώπους που σκέφτονται μόνο την πάρτη τους και όχι τις εκατοντάδες οικογένειες που βρίσκονται γύρω τους. 

Ο Παναθηναϊκός του Γιαννακόπουλου και ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη
EVENTS