MENU

Ο πρόεδρος της Super League1 ως νεαρός δικηγόρος διακρίνονταν για τον μειλίχιο χαρακτήρα του και την αποτελεσματικότητά του. Προσηνής, καταδεκτικός και θιασώτης του διαλόγου. 

Όταν ανέλαβε θεσμική ποδοσφαιρική ιδιότητα, άλλαξε ως δια μαγείας. Η προεδρική καρέκλα τον έκανε απόμακρο, αρνητή του δημοσίου διαλόγου και τον τελευταίο καιρό μη αξιόπιστο συνομιλητή.

Πέραν την ανεπάρκειάς του στο διάστημα που βρίσκεται στη Super League1 και της αδυναμίας του να φέρει στο συνεταιρισμό χορηγούς, με την κρίση του κορωνοϊού εμφάνισε και μία άλλη παράμετρο της διοικητικής του ανικανότητας.

Όπως αποκαλύφθηκε, είχε συμφωνήσει την προηγουμένη της τηλεδιάσκεψης του συνεταιρισμού με την πρόταση Αλαφούζου για διαδικασία διακοπής του πρωταθλήματος. Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού τήρησε τη συμφωνία, μίλησε καθαρά και διατύπωσε μία πραγματικότητα που την αποδέχονται οι επιστήμονες, οι πολιτικοί, αλλά και ολόκληρη η κοινωνία.

Ο Μηνάς Λυσάνδρου αθέτησε τα υπεσχημένα και κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης προτίμησε να στοιχηθεί με την πρόταση Μαρινάκη για εξάντληση κάθε περιθωρίου ώστε να διεξαχθεί το πρωτάθλημα ακόμη και μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Όμως αυτό που αποκάλυψε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) Γιώργος Μπαντής ξεπερνάει κάθε καλόπιστη προσέγγιση για το έργο που επιτελεί ο κ. Λυσάνδρου. 

Στην τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης ο πρόεδρος του συνεταιρισμού πρότεινε (και έγινε δεκτή ομοφώνως) τη δημιουργία εξαμελούς Working Group, το οποίο ανέλαβε την υποχρέωση να εργαστεί άμεσα ώστε να καταγράψει τις δυνατότητες της επανέναρξης, τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας για το ποδόσφαιρο και τις συνθήκες που δημιουργούνται.

Αυτονοήτως το Working Group, στο οποίο έχει επιτελικό ρόλο ο Μηνάς Λυσάνδρου, θα φρόντιζε ώστε να προχωρήσει σε συζητήσεις με όσους εμπλέκονται και πάνω απ’ όλα με τους ποδοσφαιριστές. Το μεσημέρι της Δευτέρας, πέντε μέρες μετά τη δημιουργία του Working Group, ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ δήλωνε με απόλυτη φυσικότητα ότι δεν τον ενόχλησε κανείς και για τίποτα!

Δηλαδή αυτό που υποσχέθηκε ο πρόεδρος της Super League1 κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης στους εκπροσώπους των ΠΑΕ πήγε περίπατο. Τι υποσχέθηκε; Ότι το Working Group θα προχωρήσει με ταχύτητα ώστε οι παράγοντες της Λίγκας να συναντηθούν εκ νέου και πριν την 24η Απριλίου για να αποτιμήσουν την κατάσταση. Έχοντας φυσικά να παρουσιάσει τα δεδομένα από τις επαφές με τους θεσμικούς συνομιλητές, οι οποίοι κυρίαρχα είναι οι παίκτες.

Είναι προφανές ότι ο Μηνάς Λυσάνδρου δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος που του ανατέθηκε. Είτε διότι δεν έχει ηγετικές ικανότητες είτε γιατί έχει δεσμεύσεις (και όχι απαραίτητα προς την πλευρά της ομάδας που τον υπέδειξε) είτε γιατί εξυπηρετεί διαπροσωπικές του φιλοδοξίες, έτσι όπως τις αντιλαμβάνεται. 

Ηρθε η ώρα να παραιτηθεί για να προλάβει αυτό που έρχεται: Να καταγραφεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο ως ο νεοθεσμικός kolotoumbas.
 

Ο νεοθεσμικός kolotoumbas
EVENTS