MENU

Κάποτε ήταν ο Αργύρης Σαλιαρέλης. Όλοι τον θυμούνται για τους επιστήμονές του. Από χθες, το αφήγημα άλλαξε. Ακροδεξιοί ισχυρίζονται οι εφημερίδες, άσχετοι με τον Ολυμπιακό ανακοίνωσε επισήμως η ΠΑΕ κι επειδή η τρέλα δεν πάει στα βουνά, αλλά κινείται εδώ τριγύρω, το SDNA θα παρουσιάσει σήμερα όλη την αλήθεια για τα γεγονότα χθες στο Ρέντη. Κατόπιν λεπτομερούς (που ούτε το CSI έχει κάνει παρόμοια) ανάλυσης των φωτογραφιών - καρέ-καρέ που λένε - ανακαλύψαμε τι πιθανόν να επαγγέλλονται οι φιλήσυχοι πολίτες που διέκοψαν χθες το απόγευμα τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπάγερν Μονάχου. Πριν περάσουμε στις επικρατέστερες επιλογές, επιλογές που στηρίζονται και φωτογραφικά, ας θυμηθούμε τι είχε πει εν έτει 1991, ο τότε πρόεδρος των ερυθρολεύκων.

«Είδα τον κύριο Δημόπουλο να δείχνει τα γεννητικά του όργανα στους φιλάθλους. Είδα ένα ανύπαρκτο φάουλ μέσα σε τρία λεπτά που είχε σαν αποτέλεσμα να μπουν μερικοί οπαδοί μέσα. Τι ήταν αυτοί οι οπαδοί; Ήταν επιστήμονες, ήταν μορφωμένοι άνθρωποι. Δεν ήταν τα παιδάκια της Θύρας 7».

Επιστήμονες 1991 εναντίον επιστημόνων 2019.

1. Σχεδιαστές!

Είναι προφανές από την πρώτη στιγμή. Όποιοι κι αν ήταν οι επιστήμονες που διέκοψαν το ματς στο Ρέντη, είχαν άποψη για τη μόδα. Μπορεί να επαγγέλλονται οτιδήποτε, αλλά το πρώτο ματς σενάριο είναι να φτιάχνουν/σχεδιάζουν στάμπες για μπλούζα. Πρόσεξέ τους λίγο. Ένας κι ένας είναι όλοι.

2. Συντάκτες του SDNA!

Προς το παρόν, δεν είναι μια άποψη που κυριαρχεί στους κόλπους της ΠΑΕ Ολυμπιακός, αλλά αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί το σχέδιο. Ξέρουν εκεί στο Ρέντη τι γυμνασμένα παιδιά δουλεύουν στην ιστοσελίδα, δεν μπορεί κάπου θα έχουμε συνωμοτήσει για να γίνει το κακό.

3. Διαιτολόγοι ή ΣΕΦ!

Το μπλουζάκι του κυρίου τα λέει όλα. World Food Programme και προφανώς ο κύριος απασχολείται στο βιομηχανία του φαγητού. Στην πραγματικότητα, βέβαια, πρόκειται για πρόγραμμα του ΟΗΕ που ειδικεύεται στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, όμως τώρα αυτό που έκανε ο συγκεκριμένος χθες δεν το λες και ορισμό της ανθρωπιστικής βοήθειας.

4. Μέλη του Ρουβίκωνα.

Δεν είναι επάγγελμα, αλλά ας την πούμε απασχόληση. Χόμπι. Αντίδραση. Εισέβαλαν στο Ρέντη επειδή ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Ή για το ενδεχόμενο αποχώρησης του Τόμας Μίλερ τον Ιανουάριο από την Μπάγερν.

5. Εντεταλμένοι υπάλληλοι του Μπερτομέου.

Μια δουλειά δεν μπορούν να κάνουν σωστά. Το σχίσμα στο μπάσκετ θα έπαιρνε ακραίες διαστάσεις και μορφή πολέμου, αλλά τα παιδιά μπέρδεψαν τα Champions League. “End it” τους είπε ο Ζόρζε Ρέντη άκουσαν εκείνοι.

6. Ενδυματολόγοι!

Αν φας πόρτα στο GNTM, τι μπορεί να κάνεις; Μα, να βρεις εναλλακτικούς τρόπους να προωθήσεις τη δουλειά σου. Τα δίχρωμα σκουφάκια, σε χρωματισμούς κόκκινο και λευκό θα φορεθούν παντού φέτος το χειμώνα. Αν χειμωνιάσει, δηλαδή.

7. Υπάλληλοι ΙΚΕΑ.

Δύο χιλιόμετρα απόσταση είναι, το πήραν με τα πόδια και είπαν να βοηθήσουν στη συναρμολόγηση των επίπλων που είχαν παραγγελθεί από την εγκατάσταση. Στα χέρια τους δεν έχουν πολεμοφόδια, όπως λανθασμένα γράφτηκε. Τα κομμάτια που περίσσεψαν είναι. Για να είμαστε ειλικρινείς, σε όλους μας έχει συμβεί. (σ.σ. ναι, το έφτιαξα το έπιπλο. Απλά περίσσεψαν δέκα βίδες και πέντε κομμάτια).

8. Μαραγκοί/ξυλουργοί/επιπλοποιοί.

Αν δεν ήταν υπάλληλοι των ΙΚΕΑ που πήγαν να συναρμολογήσουν έπιπλα, τότε σίγουρα ξέρουν να χειρίζονται καλά το ξύλο. Τα παιδιά πήγαν να πάρουν μέτρα για να φτιάξουν μια ξύλινη βιβλιοθήκη προς τιμήν του fair play και του ευ αγωνίζεσθαι…

9. Delivery.

Πριν βιαστείς να κρίνεις, σκέψου. Έχεις δουλέψει μεροκάματο σε ώρα αιχμής και σε ημέρα Champions League; Όχι, ε; Αναμενόμενη απάντηση. Τότε, λοιπόν, σε είσαι σε θέση να σχολιάζεις. Ούτε το κράνος σου δεν προλαβαίνεις να βγάλεις, για να παραδώσεις σουβλάκια και πίτσες.

10. Life coach!

Αμερικανιά θα μου πεις… Πες το μου και μετά πήγαινε ψώνισε για να κάνεις trick or treat ενόψει Halloween. Πρόκειται για το επικρατέστερο σενάριο, για το πιο δυνατό χαρτί, όπως μαρτυρά το μπλουζάκι του κυρίου που έχει γίνει διάσημος από χθες. Ο προπονητής ζωής έχει στόχο να σε κάνει καλύτερο, να σε βοηθήσει να σκέφτεσαι θετικά, να σου δίνει κίνητρα, να διώχνει τις αρνητικές σκέψεις, να σε οδηγήσει στις επιτυχίες, να σε κάνει δυνατό. Πες το κι εσύ δυνατά! Μοιράσου το. Νιώσε το. Αγκάλιασέ το.

«Saving lives. Changing lives». Αμήν!

Επιστήμονες, 28 χρόνια μετά!
EVENTS