Όπως περιέγραψε ο Φερέ σε συνέντευξή του στη «Marca», ένας μάνατζερ τον επισκέφθηκε προκειμένου να του παρουσιάσει τα πλεονεκτήματα του ποδοσφαιριστή που εκπροσωπούσε και να ενισχύσει την υποψηφιότητά του για τη Χρυσή Μπάλα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ατζέντης τον ρώτησε εάν μπορούσε να «πουλήσει» την υποψηφιότητα του παίκτη του στην κριτική επιτροπή. Ο Φερέ, ωστόσο, αρνήθηκε να παρέμβει υπέρ του ποδοσφαιριστή.
Η συνέχεια της συνάντησης ήταν ακόμη πιο περίεργη. Ο Φερέ χρειάστηκε να αποχωρήσει προσωρινά από τον χώρο για να απαντήσει σε ένα τηλεφώνημα. Όταν επέστρεψε, ο ατζέντης είχε φύγει, αφήνοντας πίσω του έναν φάκελο πάνω στο τραπέζι.
Ο πρώην επικεφαλής της Χρυσής Μπάλας υποστηρίζει ότι δεν άνοιξε ποτέ τον φάκελο. Αντίθετα, τον παρέδωσε στη ρεσεψιόν, χωρίς να μάθει τι περιείχε.
«Δεν ξέρω τι περιείχε», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως συναντήθηκε αρκετές φορές ξανά με τον συγκεκριμένο μάνατζερ, όμως οι δυο τους δεν συζήτησαν ποτέ για τον φάκελο.
Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει γνωστό ούτε το περιεχόμενο του φακέλου ούτε η ταυτότητα του ατζέντη και του ποδοσφαιριστή. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Marca», ο ποδοσφαιριστής φέρεται να είχε αγωνιστεί στην Premier League, χωρίς τελικά να κατακτήσει ποτέ τη Χρυσή Μπάλα.