MENU

Οι επιτυχίες αυτές, είναι επόμενο να φέρουν στην... πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος τον δημιουργό αυτής της ομάδας αλλά και ποδοσφαιριστές που διακρίθηκαν. Είναι μια φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, να υπάρχουν club που ενδεχομένως να καλοβλέπουν τον Μάρκο Νίκολιτς και παίκτες όπως μεταξύ άλλων ο Γιόβιτς, ο Φιλίπε Ρέλβας, o Μουκουντί, ο Κοϊτά, ο Ζίνι, ο Πινέδα... που ήταν βασικοί πρωταγωνιστές της πορείας αυτής.

Ένα από αυτά τα σενάρια, λοιπόν, που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες αφορά την Μπεσίκτας η οποία φέρεται - σύμφωνα με τους Τούρκους - να έχει ως πρώτο στόχο για τον πάγκο της τον Νίκολιτς. Πιθανόν να είναι ένα σενάριο που να έχει βάση. Το βασικό ζητούμενο όμως εδώ, δεν είναι να εξετάσουμε το τι γράφεται καθημερινά στη γειτονική χώρα αλλά να δούμε τον τρόπο με τον οποίο η ΑΕΚ έχει δέσει τον Σέρβο τεχνικό και το σημαντικότερο, πως και ο ίδιος έχει δεθεί με το club και το πρότζεκτ. 

«Θέλω να σκέφτομαι πως ό,τι συμβαίνει γύρω μας αυτές τις ημέρες, είναι η αρχή ενός κύκλου, όχι το τέλος. Θέλουμε να παίξουμε στο Champions League τη νέα σεζόν και να έχουμε άλλη μία δυνατή ευρωπαϊκή πορεία. Μπορώ ειλικρινά να πω ότι απολαμβάνω να δουλεύω στην ΑΕΚ κάθε μέρα». Τα παραπάνω, είναι λόγια του ίδιου του Μάρκο Νίκολιτς, τα οποία φωτογραφίζουν στο απόλυτο τις προθέσεις του και το πως αντιμετωπίζει την ομάδα. 

Ο Σέρβος τεχνικός άλλωστε, όταν πέρυσι τέτοια εποχή έμπαινε στη διαδικασία να μιλήσει αρχικά με τον Χαβιέρ Ριμπάλτα και ακολούθως με τον Μάριο Ηλιόπουλο και έπαιρνε την απόφαση να αφήσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχε πίστει απόλυτα και στο 100% πως στην Αθήνα τον περιμένει ένα μεγάλο πρότζεκτ. Μπορεί να παραλάβανε μια ομάδα πληγωμένη και καταρρακωμένη αγωνιστικά και ψυχολογικά μετά την περσινή καταστροφή ωστόσο ήταν βέβαιος πως μπορεί να χτίσει κάτι μεγάλο στην ΑΕΚ. Είναι σαφές λοιπόν πως ο Σέρβος τεχνικός, αντιμετωπίζει την ΑΕΚ ως ένα πρότζεκτ το οποίο βρίσκεται ακόμα υπό δημιουργία. Και η φετινή πρώτη απόλυτα επιτυχημένη χρόνια ήταν - όπως είπε και ο ίδιος - απλώς η αρχή και όχι το τέλος ενός κύκλου.

Ασφαλώς κάνεις δεν μπορεί να γνωρίζει το μέλλον και το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα ωστόσο οι πρόσφατες δηλώσεις του μαρτυρούν ότι τούτη την ώρα, ένα μόνο πράγμα έχει στο μυαλό του, το πως θα βελτιώσει και θα εξελίξει την ΑΕΚ, το πως θα την κρατήσει στην κορυφή και το πως θα την πάει στο επόμενο επίπεδο βάζοντας τη στην League Phase του Champions League που αποτελεί την μεγάλη πρόκληση του καλοκαιριού.  

ΑΕΚ: Τα σενάρια για Νίκολιτς και οι... απαντήσεις που έχει δώσει ο ίδιος