MENU

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της ισπανικής Marca, εικόνες που κυκλοφόρησαν στα social media δείχνουν τμήματα του αεροδρομίου να έχουν πλημμυρίσει, με νερά να εισέρχονται σε εσωτερικούς χώρους και διαδρόμους, κυρίως στον τερματικό σταθμό 1. Επιβάτες ανέφεραν προβλήματα όπως διαρροές από την οροφή, λιμνάζοντα νερά και γενικευμένη δυσλειτουργία σε σημεία υψηλής κίνησης.

Το περιστατικό στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Πόλης του Μεξικού σημειώθηκε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική συγκυρία, καθώς η Πόλη του Μεξικού ετοιμάζεται να υποδεχθεί εκατομμύρια επισκέπτες ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η ένταση των βροχοπτώσεων στην περιοχή φαίνεται πως συνέβαλε στο πρόβλημα, ωστόσο το γεγονός ότι επηρεάζεται ένας από τους βασικότερους αεροπορικούς κόμβους της χώρας έχει προκαλέσει ευρύτερη συζήτηση.

Οι εικόνες που διαδόθηκαν δείχνουν σημεία του Terminal 1 με εμφανείς συσσωρεύσεις νερού, ενώ σε ορισμένα σημεία οι επιβάτες αναγκάστηκαν να κινούνται με προσοχή ανάμεσα σε πλημμυρισμένες επιφάνειες. Το γεγονός αυτό ενίσχυσε την ανησυχία για την κατάσταση των υποδομών, ειδικά ενόψει μιας διοργάνωσης τέτοιας κλίμακας.

Η χρονική συγκυρία θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς το συγκεκριμένο αεροδρόμιο αποτελεί βασική πύλη εισόδου για διεθνείς αποστολές, φιλάθλους και δημοσιογράφους που θα ταξιδέψουν στο Μεξικό για το Μουντιάλ. Οποιαδήποτε δυσλειτουργία στις μεταφορές και στις υπηρεσίες εξυπηρέτησης μπορεί να επηρεάσει συνολικά την εικόνα της διοργάνωσης.

Το περιστατικό έχει ήδη ανοίξει συζήτηση γύρω από το κατά πόσο οι υποδομές της χώρας είναι επαρκώς προετοιμασμένες για την αυξημένη πίεση που θα δεχθούν το καλοκαίρι του 2026. Πολλοί επισημαίνουν ότι, πέρα από τα γήπεδα και τις αγωνιστικές εγκαταστάσεις, κρίσιμος παράγοντας επιτυχίας ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι η λειτουργικότητα βασικών κόμβων μετακίνησης όπως τα αεροδρόμια.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη αναλυτική τοποθέτηση για την έκταση των ζημιών, ωστόσο το περιστατικό έχει ήδη προκαλέσει έντονο προβληματισμό σε ταξιδιώτες και οργανωτές, με τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και να εντείνουν την πίεση για άμεσες παρεμβάσεις.

Πλημμύρισε το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μεξικού 15 μέρες πριν το Μουντιάλ! (vid)