MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
NOVASPORTS START
Φιλική Αναμέτρηση
SBV Vitesse
SBV VITESSE
2 1
ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE
Σκορερς
  • 55 Κούγκεφερ
  • 59 Κέρσενς
Σκορερς
  • 10 Σαμάτα

Μετά την ήττα στο φιλικό με την Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στο Άρνεμ με μία δεύτερη 11άδα για ένα ακόμη ματς. Αυτήν την φορά κόντρα στην Φίτεσε. Πειραματική μεν, ενισχυμένη δε με Κεντζιόρα και Κωνσταντέλια. Συγκεκριμένα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου κινήθηκε με τον Τσιφτσή κάτω από τα δοκάρια και τους Βιεϊρίνια, Μιχαηλίδη, Κεντζιόρα και Ράφα Σοάρες στην τετράδα της άμυνας. Στα χαφ αγωνίστηκε το δίδυμο Καμαρά - Οζντόεφ, με τον Κωνσταντέλια στο «δέκα», τους Κουαλιάτα - Σμυρλή στα άκρα της επίθεσης και τον Σαμάτα στην κορυφή.

Απέναντι σε μία Φίτεσε που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και είχε να επιδείξει νιάτα στο γήπεδο, ο ΠΑΟΚ ανέλαβε με το... καλημέρα τα ηνία της αναμέτρησης, έχοντας τον «Ντέλια» σε μεγάλα κέφια, δημιουργώντας διαρκώς ρήγματα στους Ολλανδούς. Μόλις στο 10ο λεπτό της αναμέτρησης, ο συνήθης ύποπτος βρέθηκε σε θέση τετ α τετ αλλά νικήθηκε από τον αντίπαλο πορτιέρε. 

Το γκολ δεν άργησε να έρθει για τους ασπρόμαυρους, «χτυπώντας» μέσα από στατική φάση στο αμέσως επόμενο λεπτό. Ο Κουαλιάτα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ρουμ απέκρουσε την κεφαλιά του Καμαρά αλλά ο Σαμάτα πήρε το ριμπάουντ για το 1-0. Το πρώτο γκολ του Τανζανού φορ με την ασπρόμαυρη φανέλα στην φετινή προετοιμασία στην Ολλανδία. Ό,τι αξιόλογο σημειώθηκε στο α΄ημίχρονο είχε την υπογραφή του ΠΑΟΚ και κυρίως του «Ντέλια» που δεν δίστασε να δοκιμάσει αρκετές φορές το πόδι του όπως συνέβη και στο 20΄, με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία ωστόσο των πρωταθλητών Ελλάδος ήρθε στο 23' με το δοκάρι του Κωνσταντέλια, ένα καταπληκτικό τελείωμα από τον 21χρονο αλλά το δοκάρι δεν στάθηκε σύμμαχός του. Στο μεσοδιάστημα του α΄μέρους, έπεσε ο ρυθμός του αγώνα, με τους Ολλανδούς να ψάχνουν το γκολ της ισοφάρισης με βαθιές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας που δεν δημιούργησαν ποτέ πρόβλημα στους ασπρόμαυρους. 

Ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η Φίτεσε ήταν ένα σουτ του Λοκόντα που μπλόκαρε εύκολα ο Τσιφτσής. Με το γκολ του Σαμάτα να χωρίζει τις δύο ομάδες, ΠΑΟΚ και Φίτεσε αναχώρησαν για την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Σαν σε επανάληψη όμως με το φιλικό που προηγήθηκε νωρίτερα στο Χορστ, ο Δικέφαλος «μουντζούρωσε» και πάλι την εικόνα του, έχοντας πολύ χαλαρή και φλύαρη προσέγγιση στο β΄ημίχρονο.

Με την έναρξη του δευτέρου 45λεπτου, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έδωσε χρόνο και στον Γκούμα, αντικαθιστώντας τον Σμυρλή, με την Φίτεσε να απαντά με πληθώρα αλλαγών. Οι Ολλανδοί μπήκαν σαφώς καλύτερα στο γήπεδο και «απάντησαν» στο 55' με την κεφαλιά του Κούγκεκεφ, σε μία φάση κακής αντίδρασης των ασπρόμαυρων.

Σαν σε επανάληψη, το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου «έφαγε» πανομοιότυπη φάση και στο γκολ της ανατροπής των Ολλανδών. Αυτήν την φορά (59') με κεφαλιά του Κέρχενς, μέσα στην καρδιά της άμυνας του Δικεφάλου, «ταρακουνώντας» το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου που έβλεπε το έργο σε επανάληψη.

Σε αντίθεση με το φιλικό που προηγήθηκε, κόντρα στην Φίτεσε, ο Ρουμάνος τεχνικός έδωσε χρόνο σε όλους τους διαθέσιμους, επιστρατεύοντας στο 64΄σε μία τριπλή αλλαγή τους Ταλιχμανίδη, Νάσμπεργκ και Θυμιάνη, στις θέσεις των Τσιφτσή, Μιχαηλίδη και Οζντόεφ. Στο 76' χρόνο πήρε και ο Τσαούσης, αντί του Ράφα Σοάρες. 

Με τον χρόνο να μην είναι σύμμαχός του και την κούραση να κάνει την εμφάνισή της, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βρει μέχρι τέλους το γκολ της ισοφάρισης αλλά δεν βρήκε τον τρόπο ούτε μέσα από το φάουλ του Βιεϊρίνια καθώς ο Κεντζιόρα αστόχησε με το κεφάλι (66') ενώ στο 77' όταν ο Κωνσταντέλιας βρήκε με εξαιρετική πάσα τον Τανζανό, το πλασέ του βρήκε στο δοκάρι.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα, δεν άλλαξε κάτι στην εικόνα του αγώνα, με τους Θεσσαλονικείς να μην έχουν ούτε το καθαρό μυαλό, ούτε την υπομονή, ούτε τις δυνάμεις να ψάξουν την ενέργεια που θα μπορούσε να «ξεκλειδώσει» την άμυνα των Ολλανδών. Μία ακόμη ήττα για τον ΠΑΟΚ, η 4η επί ολλανδικού εδάφους, αποχαιρετώντας την χώρα της τουλίπας με μόλις μία νίκη στα φιλικά. Αναμφίβολα μεγάλος προβληματισμός για τα μετόπισθεν, δεχόμενος αρκετά γκολ σε πέντε φιλικά...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Τσιφτσής (59΄ Ταλιχμανίδης), Βιεϊρίνια, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης (59΄ Νέσμπεργκ), Ράφα (76΄ Τσαούσης), Καμαρά, Οζντόεφ (59΄ Θυμιάνης), Σμυρλής (46΄ Γκούμας), Κωνσταντέλιας (87΄ Τσοπούρογλου), Κουαλιάτα και Σαμάτα.

Φίτεσε: Ρουμ, Κορνελίσε, Τίλεμανς, Κρίκελς, Τζόναθανς, Πλάατ, Κέρσενς, Ρέβερσον, Λονγκόντα, Σιμπράντι, Πόστμα.

Φίτεσε - ΠΑΟΚ 2-1