MENU

Χρειάστηκαν πέντε μήνες για να σχηματιστεί μια ογκωδέστατη δικογραφία με 165 εμπλεκόμενους. Λέγεται ότι η πολιτική εντολή δόθηκε μετά τα όσα συνέβησαν με τις παραιτήσεις δύο πρωτοκλασάτων υπουργών. Ισως να είναι κι έτσι. Σε κάθε περίπτωση μια κυβέρνηση που κλυδωνίζεται από την υπόθεση των Τεμπών, βρήκε δίοδο διαφυγής και μεταστρέφει την κοινή γνώμη στην  υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Ακούγεται κυνικό, αλλά η πολιτική καταφεύγει σε τέτοιες μεθόδους. Όχι ότι η δικογραφία θα έμενε για πάντα στο ψυγείο, αλλά θα άνοιγε πολύ αργότερα. Το timing της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης με τις συλλήψεις των εμπλεκομένων δεν είναι καθόλου τυχαίο. Ηταν μάλλον αναμενόμενο.  

Φαίνεται ότι η υπηρεσία Δίωξης του Οργανωμένου Εγκλήματος εξαρθρώνει μια μεγάλη εγκληματική οργάνωση, η οποία δεν είχε δραστηριότητα μόνο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και σε εμπρησμούς, μαχαιρώματα, εκβιασμούς καταστηματαρχών, ναρκωτικά και ρατσιστικές επιθέσεις. Το ερώτημα είναι πόσο σχετίζεται με αξιωματούχους του ποδοσφαίρου. Αυτό είναι κάτι που θα το βρει η Δικαιοσύνη.

Είναι πολύ ενδιαφέροντα τα στοιχεία της τριχοτομημένης δικογραφίας του Ρέντη. Το πρώτο σκέλος είναι απλό: Ο 18χρονος ομολόγησε ότι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα που δολοφόνησε τον Λυγγερίδη. Βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στη φυλακή. Το δεύτερο σκέλος της δικογραφίας έχει να κάνει με όσους μετείχαν στα επεισόδια εκείνο το βράδυ. Είχαν δηλαδή φυσική παρουσία και είτε καθοδήγησαν είτε ενεπλάκησαν.

Το τρίτο σκέλος της δικογραφίας είναι το πιο σημαντικό. Αναζητεί καθοδηγητές και χρηματοδότες. Γι' αυτό νομίζουν τραπεζικοί λογαριασμοί.  Πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί να φτάσει σε διοικητικά στελέχη του ελληνικού ποδοσφαίρου, τα οποία ενθάρρυναν ή και προκάλεσαν τα αιματηρά επεισόδια στου Ρέντη.

Εντυπωσιάζει η διάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία φαίνεται να έχει μέχρι και πληροφόρηση από τις αρχές! Αλλιώς δεν εξηγείται πως ηγετικό στέλεχος της Θύρας 7 επιχείρησε το ίδιο πρωινό να ξεφύγει στην Αλβανία, έχοντας μαζί του 5.000 ευρώ και 4 κινητά.

Επίσης δεν μπορούν να αποσυνδεθούν τα όσα συνέβησαν πριν από μερικές μέρες στο Καραϊσκάκη, όπου οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού επιδόθηκαν σε έναν σκληρό εμφύλιο Εκπληκτοι οι μη γνωρίζοντες είδαν οπαδούς της ίδιας ομάδας και της ίδιας Θύρας να πλακώνονται μεταξύ τους!

Παράλληλα ένα βίντεο που τραβήχτηκε τη βραδιά της δολοφονίας του Λυγγερίδη είναι αποκαλυπτικό των προπαρασκευαστικών ενεργειών, οι οποίες έγιναν για να στηθεί η ενέδρα στους αστυνομικούς. Το βίντεο τραβήχτηκε από οργανωμένο οπαδό του Ολυμπιακού, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις για να ανέβει στο διαδίκτυο και να καυχηθούν οι χούλιγκανς πόσο καλά κάνουν τη δουλειά τους.

Είναι μία μοναδική ευκαιρία να κοπεί ο ομφάλιος λώρος των οργανωμένων οπαδών με τις ΠΑΕ. Ολοι γνωρίζουμε τις παραβατικές συμπεριφορές και ταυτόχρονα όλοι γνωρίζουμε την επιρροή των διοικούντων στους χούλιγκανς. Οποιαδήποτε αντικειμενική ευθύνη υπάρχει ας αποδοθεί και ας κλείσει επιτέλους αυτό το κεφάλαιο.
 

Ένα απρόσμενο πολιτικό προνόμιο