Αυτό θα είναι ένα από τα κύρια σημεία της ατζέντας του 74ου συνεδρίου της FIFA, στην Μπανγκόκ, μαζί με τον ορισμό της διοργανώτριας του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών του 2027 και ένα σχέδιο για την καταπολέμηση του ρατσισμού.
Το αίτημα διατυπώθηκε στα μέσα Μαρτίου σε μια επιστολή προς τη FIFA. Η PFA, σε ένα επτασέλιδο κείμενο, καταγγέλλει μια σειρά παραβιάσεων του καταστατικού της FIFA από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Ισραήλ, που κυμαίνονται από τις άμεσες συνέπειες των βομβαρδισμών στην επικράτεια , όπου «τουλάχιστον 92 ποδοσφαιριστές σκοτώθηκαν» έως μέσα Μαρτίου και το γεγονός ότι όλη η αθλητική υποδομή της Γάζας καταστράφηκε.
«Μόνο στο ισραηλινό ποδόσφαιρο ένας σύλλογος μπορεί να αρνηθεί Άραβες παίκτες και η ακραία βία θεωρείται απλό πειθαρχικό παράπτωμα», υποστηρίζει αυτή η επιστολή, σημειώνοντας επίσης ρατσισμό, καθώς και τις αναρτήσεις των Ισραηλινών ηγετών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που υποστηρίζουν τη «γενοκτονία στη Γάζα».
Υποστηριζόμενη από τις ομοσπονδίες της Αλγερίας, του Ιράκ, της Ιορδανίας, της Συρίας και της Υεμένης - αλλά όχι από τις ισχυρές ομοσπονδίες του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας - η PFA απαιτεί επομένως «επαρκείς κυρώσεις κατά των ισραηλινών ομάδων» καθώς και της IFA.
Άλλα σημεία για τη συνεδρίαση στις 17 Μαΐου περιλαμβάνουν έκκληση για δράση κατά του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο, τη δημιουργία νέων επιτροπών «συμπεριλαμβανομένων 7 για το γυναικείο ποδόσφαιρο», καθώς και τον ορισμό της χώρας ή των χωρών για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών 2027.
Μια κοινή ευρωπαϊκή υποψηφιότητα μεταξύ του Βελγίου, της Γερμανίας και της Ολλανδίας θα είναι...απέναντι με αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικού -ήδη διοργανωτές την προηγούμενη χρονιά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ανδρών μαζί με τον Καναδά-, της Νότιας Αφρικής και της Βραζιλίας.