MENU

1111…

Στον κόσμο των συνωμοτικών σεναρίων, αυτός ο αριθμός θεωρείται ο απόλυτος. Είναι ο τρόπος του σύμπαντος να σου πει ότι κάτι καλό θα έρθει σύντομα… Αν τον βλέπεις συχνά, τότε μια ευχή σου θα πραγματοποιηθεί. Σε πινακίδες αυτοκινήτων, στην ώρα, σε γραπτά, σε στατιστικά, λογικά μετράει και το τηλέφωνο του κλειδαρά, αν και θα έπρεπε να θεωρείται cheat code. Αυτός ο απόλυτος αριθμός ήρθε σε εφαρμογή προχθές. Είναι το λεγόμενο ευθυγραμμίστηκαν οι πλανήτες. 1 το γκολ της Ντιναμό. 1 το γκολ της Μακάμπι. 11 το άθροισμα των γκολ του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, διπλή πρόκριση στα προημιτελικά του Europa Conference League σε μια χρονιά, στην οποία ο τελικός θα διεξαχθεί στην Ελλάδα. Είναι να μην πιστεύεις στο σύμπαν;

Όσα έγιναν προχθές από τις περίπου οκτώ το βράδυ (σ.σ. αν χρονικά βάλουμε κάπου εκεί το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ) μέχρι περίπου στις 00.30 (σ.σ. όταν ο Ολυμπιακός έχει φτάσει σε σκορ πρόκρισης) μιλάμε για το απόλυτο ποδοσφαιρικό βράδυ. Το καλύτερο ελληνικό βράδυ στις ευρωπαϊκές διοργάνωσης συνδυαστικά. Δύο ομάδες στα προημιτελικά, δύο ανατροπές που θα μνημονεύονται για εβδομάδες, μήνες, χρόνια, δεκαετίες… Θυμάσαι τότε, στις 14 Μαρτίου; Υλικό που θα διδάσκεται στα σχολεία. Εντάξει, υπερβολή. Θα διδάσκεται, όμως, σίγουρα στις σχολές αθλητικής δημοσιογραφίας – από τα ρομπότ AI τα οποία θα εκπαιδεύσουμε να μας πάρουν τη δουλειά!

Προκειμένου, λοιπόν, να μην μείνουμε άνεργοι, φτιάξαμε το πρώτο κουίζ του μέλλοντος! Πιθανές ερωτήσεις και πιθανές απαντήσεις που σε πενήντα χρόνια από τώρα, ας πούμε δηλαδή το 2075, όταν το μόνο που δε θα έχει… λιώσει θα είναι το σκουφί του Ραζβάν Λουτσέσκου, δε θα βγάζουν καθόλου, μα καθόλου νόημα! Ρίξαμε τα δεδομένα στο μίξερ της τεχνητής νοημοσύνης (σ.σ. η αληθινή στέρεψε μετά τα χθεσινά) και αυτό είναι το κουίζ του μέλλοντος που μας έβγαλε!

1. Τι συνέβη στις 14 Μαρτίου του 2024;

Α) Ακρίβυνε το λάδι

Β) Άνοιξε η πλατφόρμα "Τουρισμός για όλους"

Γ) Ζήσαμε τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου

Δ) Έφυγε η Μαριλίνα από το Survivor

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αγαπητή τεχνητή νοημοσύνη, πρώτον δεν έχω ιδέα τι είναι το survivor, αλλά στεναχωριέμαι για τη Μαριλίνα που έπρεπε να φύγει. Δεύτερον, δεν ξέρω τι είναι λάδι, δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ, άκουγα τον παππού μου να λέει ότι κάτι καλό και είναι κομμάτι της μεσογειακής διατροφής, ωστόσο εμείς τρώμε μόνο στεγνά στο σπίτι. Είμαι ντραϊέριαν, απαγορεύεται οποιαδήποτε παρέμβαση στο φαγητό. Αυτό με την πλατφόρμα είναι ξεκάθαρα παγίδα – ότι τι δηλαδή, συμπληρώνεις τα στοιχεία και σου δίνουν λεφτά να πας διακοπές; Παρότι τα αθλητικά δεν είναι το καλύτερό μου, όλοι ξέρουν ότι στις 14 Μαρτίου του 2024 άλλαξε η ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου σε συλλογικό επίπεδο. Έκτοτε, πήραμε πολλά ευρωπαϊκά, πήραμε μουντιάλ και αποδέχτηκε η αστυνομία τις κάμερες στο γήπεδο της Λαμίας.

2. Τι ψήφισαν οι αναγνώστες του SDNA ότι θα συμβεί;

Α) Εννοείται ότι πρόβλεψαν την πρόκριση και των δυο

Β) Θα προκριθεί ο Ολυμπιακός, αλλά όχι ο ΠΑΟΚ

Γ) Θα προκριθεί ο ΠΑΟΚ, αλλά όχι ο Ολυμπιακός

Δ) Θα αποκλειστούν και οι δύο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αγαπητή τεχνητή νοημοσύνη, αν είναι να κοροϊδευόμαστε, καλύτερα να πάω στη φούσκα με τα ολογράμματα των φίλων μου να παίξω. Η ερώτηση είναι χαζή, ακόμα και σήμερα, στο 2075, όλοι γνωρίζουμε την ευφυΐα και την αντίληψη των αναγνωστών του SDNA. Εννοείται πώς είχαν ψηφίσει ότι και οι δύο θα προκριθούν και είχαν προβλέψει ότι θα έρθει μια μεγάλη βραδιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

3. Ποια μέρη του σώματός του χρησιμοποίησε ο Κώστας Κουλιεράκης για τα δύο γκολ και τη μία ασίστ;

Α) Είστε πρόστυχοι εκεί στο 2024

Β) Αριστερό πόδι, δεξί πόδι, κεφάλι

Γ) Δύο κεφαλιές για τα γκολ και δεξί πόδι για την ασίστ

Δ) Κεφαλιά, αριστερό πόδι, στήθος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αγαπητή τεχνητή νοημοσύνη, είναι γνωστή η καριέρα που έκανε ο Κώστας Κουλιεράκης στις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Έμεινε στην ιστορία ως ο κορυφαίος αμυντικός του ελληνικού ποδοσφαίρου, έβαλε και γκολ στον ημιτελικό του μουντιάλ με αντίπαλο την Τσεχία. Γκολ και φύγαμε για τελικό, λέγαμε και χαχαχα, πώς το σκεφτήκαμε αλήθεια τότε, στο 2062 – παιδιά ήμασταν ακόμα. Είμαι σίγουρος ότι τα έκανε όλα με το κεφάλι, γιατί αναδείχθηκε ο καλύτερος κεφαλοσφαιριστής του κόσμου το 2034, όταν πήρε και το χρυσό κράνος – εφάμιλλο της χρυσής μπάλας.

4. Πόσο κόσμο είχε στην Τούμπα στον επαναληπτικό της 14ης Μαρτίου του 2024;

Α) Στο πρώτο ημίχρονο ή στο δεύτερο;

Β) 28.703

Γ) Είχε πάει όλη η Ελλάδα

Δ) Είχε πάει όλη η Θεσσαλονίκη

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αγαπητή τεχνητή νοημοσύνη, έχω αρχίσει να κουράζομαι λίγο με αυτό το κουίζ. Δηλαδή, αν είναι τέτοιο χάσιμο χρόνου καλύτερα να φορτώσω κάνα παιχνίδι στην παλάμη μου και να παίξω. Γι’ αυτή τη βραδιά στη Θεσσαλονίκη μου μιλούσαν από τον Δεκέμβριο του 2024, όταν και γεννήθηκε ο μπαμπάς μου. Εννοείται πώς όλοι ήταν μέσα στον αγώνα, νομίζω μέχρι και ο μπαμπάς, παρότι δεν είχε γεννηθεί, κάποια στιγμή μου είπε ότι στο γκολ του Μπράντον Τόμας έπαθε έσπασε το χέρι του. Όποιον γνώρισα και όποιος μου περιέγραψε τη βραδιά, μου είχε πει ότι πήγε. Τώρα που το σκέφτομαι δε βγάζει και πολύ νόημα, αλλά μετά μου είπαν ότι είχε συμβεί ξανά και το 1968 με την ΑΕΚ στην Αθήνα.

5. Τι έκανε ο Ντάνιελ Ποντένσε στο Βελιγράδι;

Α) Έβαλε ένα γκολ και έδωσε δύο ασίστ

Β) Έφτιαξε την τούρτα του Μεντιλίμπαρ

Γ) Μάζεψε τα νερά από τα αποδυτήρια

Δ) Απογείωσε το αεροπλάνο, γιατί ο πιλότος ήταν απασχολημένος

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αγαπητή τεχνητή νοημοσύνη, ο Ντάνιελ Ποντένσε δε θα μπορούσε να απογειώσει το αεροπλάνο, είναι πολύ μικρόσωμος για να φτάσει τα κουμπιά. Οπότε, σβήνουμε στο «Δ». Αν πρέπει να απαντήσω σοβαρά, τότε θα επέλεγα όλα τα παραπάνω, αλλά επειδή δε μου δίνεται η επιλογή θα πω το Α! Ήταν η καλύτερη του βραδιά του με τον Ολυμπιακό και στο πρώτο ημίχρονο πήρε όλη την ομάδα από το χέρι και την οδήγησε στο πιο απίστευτο σενάριο: Ανατροπή του σκορ από τα πρώτα 45 λεπτά και την απόλυτη πίστη ότι θα έρθει η πρόκριση.

6. Πόσα οκτάβες έφτασε η φωνή του Γιώργου Θαναηλάκη στο 1-4;

Α) Γουίτνεϊ Χιούστον

Β) Λουτσιάνο Παβαρόττι

Γ) Κράτησε μερικές και για τα επόμενα γκολ

Δ) Μίλησε ξανά το 2025

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αγαπητή τεχνητή νοημοσύνη, σε παρακαλώ οι ερωτήσεις σου να εκσυγχρονιστούν λίγο, δεν είμαστε όλοι 80 χρονών σαν εσένα. Δεν έχω την παραμικρή ιδέα ποιοι είναι οι δύο πρώτοι, αλλά μπορώ να το ψάξω στην ancientopedia. Α, να και η απάντηση: «Ο Γιώργος Θαναηλάκης, γνωστός και εξαιρετικός sportcaster της Cosmote TV, μετά το έκτο γκολ του Ολυμπιακού και τη φωνή του να έχει σπάσει από το 1-4, αναγκάστηκε σε αφωνία για οκτώ μήνες. Επανήλθε στη δράση τον Γενάρη του 2025, ωστόσο ενδιάμεσα μετάδωσε τον τελικό του Europa Conference League στη νοηματική».

7. Με ποιο τρόπο πέτυχε ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί το 1-4 για τον Ολυμπιακό;

Α) Με τακουνάκι

Β) Με ανάποδο ψαλίδι

Γ) Με σουτ από τη σέντρα

Δ) Με ραμπόνα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αγαπητή τεχνητή νοημοσύνη, τώρα μιλάς σωστά! Επιτέλους μια ερώτηση που πρέπει λίγο να σκεφτώ, γιατί ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί σκόραρε με όλους αυτούς τους τρόπους στο δρόμο για τον τελικό. Επίσης σκόραρε με ανάποδη κεφαλιά, σκόραρε με απευθείας κόρνερ, φάουλ, και πλάγιο άουτ, σκόραρε το νικητήριο καλάθι της ευρωλίγκα, σκόραρε ένα βράδυ στο μπαρ, σκόραρε πέντε στο σκορ τέσσερα, αλλά αν πρέπει να διαλέξω για εκείνο το ματς, θα έλεγα το ανάποδο ψαλίδι. Ναι, ναι, είμαι σίγουρος!

8. Τι έκανε ο πιλότος του αεροπλάνου του Ολυμπιακού στην επιστροφή από το Βελιγράδι;

Α) Πιλοτάρισε το αεροπλάνο

Β) Ήσασταν χαζοί τότε, έτσι; Τι ερώτηση είναι αυτή;

Γ) Αρνήθηκε να πετάξει γιατί υποστήριζε άλλη ομάδα;

Δ) Έπαιξε τρομπέτα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αγαπητή τεχνητή νοημοσύνη, δεν ξέρω αν έχεις διπολική διαταραχή – σε ενημερώνω ότι σήμερα θεραπεύεται εν τη γενέσει της ή ακούς φωνές. Το δεύτερο σήμερα θεωρείται όχι απλώς φυσιολογικό, αλλά και απαραίτητο στοιχείο ψυχικής υγείας. Προφανώς και θεωρώ το Β ως τη σωστή απάντηση. Καταρχάς, τι δουλειά έχει ο πιλότος στο αεροπλάνο; Όλοι ξέρουν ότι τα αεροσκάφη δεν είναι επανδρωμένα, λειτουργούν αυτόματα και υπάρχει σε κάθε θέση επιλογή του γεύματος, του ποτού, της καραμέλας, του χαρτομάντηλου που θα πάρεις. Σε περίπτωση που σε ενδιαφέρει, υπάρχει και επιλογή διπλανού – καθιερώθηκε το 2051 και άλλαξε τον τρόπο που έβλεπαν οι άνθρωποι τις πτήσεις. Επίσης, το 2051 βρέθηκε και το γατάκι που έχασε η Aegean, αλλά αυτό δεν είναι αστείο.

Έτος 2075: Τι έγινε στις 14 Μαρτίου του 2024;