MENU

Στάνκοβιτς    6

Στο πρώτο γκολ του ΠΑΣ τον εξέθεσε όλη η άμυνα, ενώ στο 1-2 δεν μπορούσε να κάνει κάτι εκεί που πήγε η μπάλα. Στο β' ήταν «θεατής». Λόγω των δύο γκολ δεν μπορεί να πάρει παραάνω από 6. 

Σιντιμπέ    5

Μέτριο, αν όχι κακό ημίχρονο από τον Γάλλο. Ο ΠΑΣ δημιουργούσε θέματα από την πλευρά του, ενώ ο Γάλλος είχε και κάποια εύκολα λάθη. Δημιουργικά ήταν μέσα σε μία-δύο φάσεις, αλλά τι να το κάνεις; Στο β' έπαιξε για δέκα λεπτά και στο 57' έδωσε την θέση του στον Λιούμπιτσιτς.

Βίντα    6

Κακό πρώτο 45λεπτο από τον Κροάτη. Αρκετά λάθη και κακές τοποθετήσεις. Σαφώς βελτιωμένος στο β', βοήθησε πολύ στις ανακτήσεις ανεβαίνοντας στο κέντρο και εν τέλει ήταν αυτό που σώζει την βαθμολογία του. 

Χατζισαφί    6

Απών αμυντικά στις φάσεις του ΠΑΣ και στα γκολ του. Ισχύει ότι και στην περίπτωση του Βίντα. Θα πάρει απλά το 6 λόγω περισσότερο της νίκης και της πίεσης στο β' μέρος και όχι κάτι περισσότερο.

Πήλιος    6

Καλός δημιουργικά, αλλά προβληματικός στα μετόπισθεν στο πρώτο 45λεπτο. Βελτιωμένος στο β' μέρος τόσο δημιουργικά όσο και αμυντικά δίνοντας την θέση του στο 78' στον Μήτογλου. Παίρνει ένα τίμιο 6.

Σιμάνσκι    6

Έκανε την τέλεια επιστροφή μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του. Στο 15' εκμεταλλεύυτηκε την εξαιρετική ατομική ενέργεια του Άμραμπατ και με σουτ έκανε το 1-0 για την ΑΕΚ. Μετά το 20' φάνηκε πως του έλειπε ρυθμός. Δεν μπορούσε να αποφύγει τα εύκολα λάθη και να δώσει ρυθμό στην ομάδα του. Έμεινε για δέκα λεπτά στο β', όπου η ΑΕΚ δεν απείλησε ιδιαίτερα και στο 57' αντικαταστάθηκε από τον Γιόνσον. Λόγω γκολ η βαθμολογία του και όχι κάτι άλλο...

Πινέδα    7

Μπήκε με φοβερή διάθεση και όρεξη και στο πρώτο τέταρτο ήταν εξαιρετικός. Όσο περνούσε η ώρα στο πρώτο 45λεπτο σαν να τον πήρε η μπάλα και χάθηκε. Στο β' κλήθηκε μετά το 57' να παίξει δεξί μπακ, αλλά με τις διαγώνιες κινήσεις του βοήθησε και δημιουργικά. Ένα απλά καλό βράδυ στην δουλειά με 6 που θα μπορούσε να γίνει επτά. 

Ελίασον    8

Ξεκίνησε αριστερά και στο πρώτο τέταρτο ήταν εξαιρετικός Μετά το 1-0 πέρασε δεξια και μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου είχε μόνο εξάρσεις. Στο β' ήταν εξαιρετικός δημιουργώντας μονίμως προβλήματα στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Εκ των κορυφαίων της ΑΕΚ. 

Άμραμπατ    7

Άλλη μία ασίστ από τον Άμραμπατ. Τρομερή κούρσα και ντρίμπλα, πάσα την κατάλληλη στιγμή στον Σιμάνσκι και 1-0 για την ΑΕΚ. Σταθερή η απόδοσή του και στο β' μέρος. Και αυτός εκ των κορυφαίων της ΑΕΚ.

Τσούμπερ 6

Καλός μπροστά στο πρώτο τέταρτο με ενέργεια, τελική και πρέσινγκ. Μετά το 20' ψιλοχάθηκε, ενώ χρεώνεται και το λάθος στο 1-2 του ΠΑΣ. Στο β' δεν φάνηκε ιδιαίτερα στο δεκάλεπτο και ο Αλμέιδα τον απέσυρε βάζοντας στην θέση του τον Μάνταλο.

Λιβάι Γκαρσία    5

Μέτριο πρώτο 45λεπτο για τα δεδομένα Λιβάι. Είχε πάντως μία ωραία τελική, ενώ σε μία-δύο περιπτώσεις ήταν μέσα στις φάσεις, όπου υπήρχαν οι προϋποθέσεις για γκολ. Έτσι αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Πόνσε.

Πόνσε    9

Μπήκε στο 46' αντί του εμφανώς εκτός ρυθμού Λιβάι Γκαρσία και δικαίωσε τον Αλμέιδα για την επιλογή του ισοφαρίζοντας σε 2-2 και κάνοντας το 4-2 με κεφαλιές. Δικαίως o MVP στο ματς, μαζί με τον Πέτρο Μάνταλο.

Μάνταλος    9

Πήρε στο 57' την θέση του Τσούμπερ και έδωσε πνοή στην ΑΕΚ. Ήταν ο παίκτης με το φάουλ-ασίστ στο 2-2, ενώ ενεπλάκη με την κεφαλιά του και στο 3-2 για να σερβίρει και το 4-2. Τι άλλο να κάνει δηλαδή; MVP μαζί με τον Πόνσε... Μην τσακωθούν ας το κόψουν... στα δύο.

Λιούμπιτσιτς    8

Αντικατέστησε στο 57' τον Σιντιμπέ και βοήθησε σημαντικά στο να ανοίξει το πλάτος του παιχνιδιού της ΑΕΚ παίζοντας ως «οκτάρι», ενώ ήταν και ο παίκτης που έκανε το 3-2. Με απλά λόγια εκ των κορυφαίων και το όνομά του δίπλα σ' αυτό του Ελίασον και μία ανάσα από τους Πόνσε και Μάνταλο.

Γιόνσον    7

Μπήκε στο 57' αντί του Σιμάνσκι. Ήταν καταλυτικός... Συμμάζεψε το κέντρο, έδωσε ρυθμό. Ήταν ο «μετρονόμος» στην μεσαία γραμμή. Πολύ καλό ματς από τον Δανό.

Μήτογλου      - 

Μπήκε στο 78' αντί του Πήλιου και δεν μπορεί να αξιολογηθεί.

Κριτική ΑΕΚ: Στη... μέση το βραβείο του MVP σε Πόνσε-Μάνταλο, εξαιρετικοί «Λιούμπι»-Ελίασον!