MENU

Ουσιαστικά το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου-Ιανουαρίου αποτέλεσε χαμένο χρόνο για το project καθώς λόγω των δημοτικών εκλογών και κυρίως του αποτελέσματος, το έργο προχωρούσε με ρυθμούς χελώνας ή και καθόλου, ειδικά το τελευταίο τρίμηνο. Τα δυσάρεστα όμως, για τον Παναθηναϊκό και τους φίλους του, εξαντλούνται εκεί, δεδομένου ότι ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων κ. Δούκας αντιλαμβάνεται ως έργο ζωής για τον σύλλογο και την πόλη, την αποπεράτωση του γηπέδου και των συνοδών έργων που αποτελούν ίσως και το πιο δύσκολο κομμάτι του όλου εγχειρήματος.

Από τη στιγμή εξάλλου που τα χρήματα υπάρχουν και ο διαγωνισμός έχει ορίσει κοινοπραξία για την κατασκευή, θα ήταν μάλλον απίθανο να μπει στον πάγο το έργο. Ο νέος Δήμαρχος χρησιμοποίησε τους δυο μήνες μέχρι την ανάληψη της Δημαρχίας δηλαδή, ώστε να ενημερωθεί και από τον Ιανουάριο έβαλε μπροστά και προχωρά με γοργούς ρυθμούς ώστε να καλυφθεί το χρονικό διάστημα που χάθηκε. Λόγω του γεγονότος ότι αρκετά θέματα είχαν τρέξει γρήγορα (π.χ. η ανάδειξη της κοινοπραξίας μέσω διαγωνισμού), αυτή τη στιγμή   

Δύο επίσημες συναντήσεις Δήμου-ΠΑΕ-Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού

Μέσα στον Ιανουάριο και χωρίς τυμπανοκρουσίες και δημόσιες τοποθετήσεις, συστήθηκαν ήδη ομάδες εργασίας, ορίστηκαν επικεφαλής και έχουν γίνει ήδη δύο συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς και παρόντες τους ανθρώπους του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Έχουν οριστεί μάλιστα ακόμα δύο συναντήσεις το προσεχές 15νθήμερο με ένα σκοπό: Τον έλεγχο των εξελίξεων και την απόλυτη συμφωνία στα επόμενα βήματα του έργου.

Ποιο είναι το επόμενο μεγάλο βήμα; Η έκδοση της οικοδομικής άδειας για την κατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου. Αυτές τις ημέρες συγκεντρώνονται τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να τελειώσει το θέμα, κάτι που φαίνεται να είναι τυπικό πια. Οι άνθρωποι που τρέχουν το πρότζεκτ έλεγαν χαρακτηριστικά ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει και μέσα στον Φλεβάρη, ωστόσο προέχουν κάποια ζητήματα που απαιτούν άμεσης επίλυσης πριν προχωρήσουν στην έκδοση της οικοδομικής άδειας.

Η εκκαθάριση του χώρου και η τροπολογία στη Βουλή

Το Νο1 είναι ο καθαρισμός του χώρου. Οι επικεφαλής του Δήμου, υπό τον κ. Δούκα, βλέπουν ελλείψεις στον προηγούμενο διαγωνισμό καθαρισμού και αναζητείται η σωστή λύση, πιθανότατα με παρέμβαση της κοινοπραξίας που έχει αναλάβει το έργο, αλλά και το νομικό πλαίσιο που θα τελειώσει τον καθαρισμό και θα στρώσει κυριολεκτικά το έδαφος.

Παράλληλα ένα από τα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι των συζητήσεων με τον νέο Δήμαρχο και τους επιτελείς του Παναθηναϊκού αφορά μία νομοθετική ρύθμιση για τους χώρους πάρκινγκ των δύο γηπέδων που θα είναι 325 θέσεις για το ποδοσφαιρικό γήπεδο και 125 θέσεις για το κλειστό. Αυτό απαιτεί μία τροπολογία που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή.

Τα εμπόδια δεν φαίνονται αξεπέραστα. Αντιθέτως, το νερό άρχισε και πάλι να μπαίνει στο αυλάκι. Η κωλυσιεργία που παρατηρήθηκε τους προηγούμενους μήνες ανήκει στο παρελθόν και οι εξελίξεις δείχνουν πως το έργο μπήκε και πάλι στις ράγες. 

Ζωντανός ο στόχος του 2026 παρά την καθυστέρηση

Παρότι το χρονοδιάγραμμα δεν είναι τελείως εκτός, ασφαλώς πλέον εγείρονται αμφιβολίες σε ό,τι αφορά τις πολιτικές εξαγγελίες περί αποπεράτωσης τον Μάιο του 2026, ωστόσο παραμένει στόχος να ολοκληρωθεί το έργο μέσα στο έτος.

Από τα επόμενα βήματα που αφορούν τα θέματα που προαναφέραμε και κυρίως τον χρόνο που θα τρέξουν, θα κριθεί πότε θα μπουν μπουλντόζες στον χώρο όχι για την εκκαθάριση αλλά για την εκκίνηση της κατασκευής. Ιδανικά όλοι θα ήθελαν να συμβεί ως τον προσεχή Μάιο, κι ενώ παράλληλα θα τρέχουν διαγωνισμοί για 12 έργα υποδομής γύρω από το κλειστό και ποδοσφαιρικό γήπεδο του Παναθηναϊκού που είναι και εκείνο που απαιτεί τον περισσότερο χρόνο.

Σε κάθε περίπτωση, το έργο ζωντανεύει και πλέον από τη βούληση των αρμοδίων θα φανεί πότε θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του γηπέδου κι αν αυτό δύναται να συμβεί μέσα στο 2026 που αποτελεί και τον μεγαλεπήβολο στόχο ΠΑΕ και Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

Πήρε ξανά μπροστά ο Βοτανικός, τρέχουν οι εξελίξεις για εκκίνηση κατασκευής!