Ο πρώην γιατρός της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Θέος έκανε την δική του δημόσια κατάθεση ψυχής και αναφέρθηκε για τους λόγους που έφεραν την διακοπή της συνεργασίας του με την ερυθρόλευκη ΠΑΕ.
Ένας επιστήμονας, ο οποίος έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια το ήθος και την επιστημονική του επάρκεια και ο οποίος έχει την συμπάθεια όλων, ανεξαρτήτως οπαδικής προτίμησης.
Διαβάζοντας κανείς πολύ προσεκτικά τα γραφόμενα του διακεκριμένου χειρουργού ορθοπαιδικού θα διακρίνει κανείς πως ακροβατεί με πολύ μεγάλη προσοχή απέναντι στις πρώην και τις νυν ιδιότητες του, θέλοντας να διατηρήσει τις πολύ λεπτές ισορροπίες.
Από τα λόγια του προκύπτουν πάρα πολλά ερωτηματικά, αλλά εστιάσουμε μόνο σε ένα. Αυτό στο οποίο ο Χρήστος Θέος μιλάει για «φερόμενο» τραυματισμό του Χουανκαρ από την ρίψη κροτίδας και αναφέρεται για παραβίαση κάθε αρχής και πρωτοκόλλου αντιμετώπισης έκτακτης παροχής ιατρικής φροντίδας και διακομιδής.
Αναφέρει λοιπόν επί λέξει ο Χρήστος Θέος: «Είναι πραγματικά δυνατόν ένας αθλητής να χρήζει άμεσης ιατρικής φροντίδας και περίθαλψης και να παρακάμπτονται πάνω από πέντε δημόσια ή ιδιωτικά νοσοκομεία, που βρίσκονταν σε ακτίνα 3-4 χιλιομέτρων από το γήπεδο Καραϊσκάκη και ο ποδοσφαιριστής Χουάνκαρ να επιλέγεται να μεταβεί στο νοσοκομείο επιλογής της ομάδας του που βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 13 χιλιομέτρων και μάλιστα με μέριμνα και επιμελητεία των ανθρώπων της Π.Α.Ε Παναθηναϊκός;
Βάση ποιων πρωτοκόλλων άμεσης αντιμετώπισης ιατρικού περιστατικού έγινε μια τέτοια επιλογή;; Επίσης εάν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού υποστηρίξουν πως δεν είχαν εμπιστοσύνη στους εφημερεύοντες ιατρούς στην περιοχή του Πειραιά, αυτό θεωρώ ότι αποτελεί εξόφθαλμη μομφή και συκοφάντηση του Ιατρικού σώματος, για την οποία οφείλει να πάρει θέση ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά και επίσης δηλώνει πως επιλέχθηκε το νοσοκομείο που τελικά διακομίστηκε ο ποδοσφαιριστής, γιατί προφανώς η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει απόλυτη «εμπιστοσύνη» στο ιατρικό προσωπικό αυτού».
Ας γυρίσουμε το ρολόι μερικά χρόνια πίσω και ας πάμε το βράδυ της 26ης Φεβρουαρίου του 2018, σε ένα περιστατικό στο οποίο ο ίδιος γιατρός ήταν αυτόπτης, αυτήκοος μάρτυρας και από τους πρωταγωνιστές εκείνης της βραδιάς.
Εδώ στο SDNA, δεν θα μιλήσουμε για «φερόμενους» τραυματισμούς, δεν θα υποδυθούμε τους γιατρούς. Θα αναρωτηθούμε όμως φωναχτά, παίρνοντας ως αφετηρία τα λόγια του Χρήστου Θέου, ο οποίος μας ενημέρωσε για τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης έκτακτης παροχής ιατρικής φροντίδας και διακομιδής.
Αλήθεια, για ποιο λόγο ο Όσκαρ Γκαρσία μεταφέρθηκε τότε στο Ιατρικό διαβαλκανικό κέντρο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 9.9 χιλιομέτρων από το γήπεδο της Τούμπας και όχι ας πούμε στο Ιπποκράτειο το οποίο βρίσκεται σε απόσταση μόλις 2.1 χιλιομέτρων από την έδρα του ΠΑΟΚ;
Γιατί όχι στο ΑΧΕΠΑ που βρίσκεται απόσταση αναπνοής από την Τούμπα, κάτω από το Καυτανζόγλειο;
Γιατί δεν επελέγη ένα άλλο νοσοκομείο, όπως το «Παπαγεωργίου», το οποίο βρίσκεται σε ανάλογη απόσταση από το Ιατρικό Διαβαλκανικό κέντρο;
Βάση ποιων πρωτοκόλλων άμεσης αντιμετώπισης ιατρικού περιστατικού έγινε μια τέτοια επιλογή;
Αν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού υποστηρίξουν πως δεν είχαν εμπιστοσύνη στους εφημερεύοντες ιατρούς στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, αυτό δεν αποτελεί εξόφθαλμη μομφή και συκοφάντηση του Ιατρικού σώματος, για την οποία οφείλει να πάρει θέση ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης;
Επίσης -σύμφωνα πάντα με την λογική του κυρίου Θέου- μήπως αυτό δηλώνει πως επιλέχθηκε το νοσοκομείο που τελικά διακομίστηκε ο Ισπανός προπονητής, γιατί προφανώς η ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε απόλυτη «εμπιστοσύνη» στο ιατρικό προσωπικό αυτού;
Κάποιοι κακοπροαίρετοι θα ισχυριστούν πως η επιλογή του Διαβαλκανικού έγινε διότι το συγκεκριμένο Ιατρικό κέντρο είχε εκείνη την εποχή ενεργή χορηγική σχέση με την ΚΑΕ Ολυμπιακός, αλλά αυτά ανήκουν μόνο στην σφαίρα της συνωμοσιολογίας, έτσι δεν είναι;
Ο Χρήστος Θέος είναι ένας εξαίρετος επιστήμονας που τόσα χρόνια έχει κερδίσει την συμπάθεια όλων όσοι τον έχουν γνωρίσει από την ιδιότητα του ως γιατρός της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Και όλοι καταλαβαίνουν γιατί προχώρησε σε αυτή την «δήλωση που υπέγραψε», σε αυτή τη χρονική στιγμή, επιλέγοντας να χρησιμοποιήσει πολύ συγκεκριμένες ορολογίες και να ισορροπήσει τα δύο του πόδια πάνω σε ισάριθμα κομμάτια πάγου που έχουν σπάσει μεταξύ τους.
Τελικά το μόνο που κατάφερε να πετύχει αυτή η διευκρινιστική δήλωση του διακεκριμένου γιατρού είναι να δημιουργήσει περισσότερες απορίες…