MENU

Αναλυτικά όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Σήμερα γνωρίζαμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα φορμαρισμένο Ολυμπιακό. Παρόλα αυτά δεν προβάλαμε καμία αντίσταση σε κανένα σημείο του αγώνα και ίσως τα δύο γρήγορα γκολ επηρέασαν την ομάδα είχαμε προβλήματα όλη την εβδομάδα και κλήθηκαν παίκτες να αγωνιστούν που είχαν να παίξουν αρκετό καιρό αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία.

Το μόνο διάστημα που προσπαθήσαμε να διεκδικήσουμε κάτι από το παιχνίδι ήταν τα τελευταία δέκα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Ίσως και το πρώτο 20λεπτο του δευτέρου μέρους προσπάθησαν το παιδιά να κάνουν κάποιες ευκαιρίες. Προς το τέλος του αγώνα δεν μπορέσαμε να απειλήσουμε καθόλου μιας και υπήρχαν και οι αλλαγές εκατέρωθεν.

Αυτό που δεν μας ικανοποιεί και μας προβληματίζει είναι ότι δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί κάτι που δεν το είχαμε δείξει στα προηγούμενα παιχνίδια. Ήταν μια δύσκολη γενικά εβδομάδα. Από αύριο θα ανασυνταχθούμε, θα δουλέψουμε όπως κάναμε και στο παρελθόν.

Έχουμε ένα παιχνίδι Κυπέλλου που μας ενδιαφέρει πολύ και γενικά επειδή έχει και διακοπή το πρωτάθλημα θεωρώ ότι θα είναι ωφέλιμη, θα δουλέψουμε σε συγκεκριμένους τομείς, με συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές και θα εμφανιστούμε ξανά ανταγωνιστικοί και όπως αρμόζει στον ΠΑΣ Γιάννινα».

Για τα λάθη του Κλέιμαν και αν είναι θέμα ψυχολογίας : «Ο Κλέιμαν είναι ένας πολύ καλός τερματοφύλακας και αυτό δεν χρειάζεται να το πω εγώ το έχει δείξει τα προηγούμενα χρόνια με την παρουσία του στην κατηγορία και έχει ικανότητες. Κάποια γκολ που δέχθηκε τα προηγούμενα παιχνίδια ίσως του έχουν δημιουργήσει κάποια ανισορροπία εσωτερικά, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο υπάρχουν λάθη. Μη ξεχνάμε ότι τις πρώτες αγωνιστικές ήταν στυλοβάτης και στην ουσία έδωσε πολλά και καθοδήγησε την ομάδα. Θα επανέλθει σε καλές εμφανίσεις ξανά και τον πιστεύουμε απόλυτα».

Για το αν υπάρχει χρόνος να αλλάξει κάτι στο σχηματισμό και να επιστρέψει η ομάδα στις καλές εμφανίσεις: «Να αλλάξει , πάνω κάτω έχουμε τον ίδιο σχηματισμό. Τώρα τελευταία που προσπαθήσαμε να παίξουμε με διαφορετικά χαρακτηριστικά στον ίδιο σχηματισμό είδαμε ότι δεν είναι και τόσο εύκολο τελικά. Για αυτό υπάρχουν τα παιχνίδια που μας δείχνουν ότι θα κάνουμε αυτό που κάναμε πριν χωρίς πάλι να παρεκκλίνουμε. Αργά ή γρήγορα θα επιστρέψουμε στις καλές εμφανίσεις και τα αποτελέσματα».

Για το αν υπάρχει στόχευση στους πόσους βαθμούς πρέπει να είναι η ομάδα με το τέλος του πρώτου γύρου: «Τώρα είναι το Κύπελλο και είναι πολύ σημαντικό για εμάς»

Για το αν θα το κυνηγήσει το Κύπελλο: «Μας ενδιαφέρει το Κύπελλο και θα είναι για εμάς σαν αγώνας πρωταθλήματος».

Για το τι είδε από τους παίκτες που είχε να χρησιμοποιήσει πολύ καιρό: «Από κάποιους παίκτες είδαμε καλή απόδοση, άσχετα πως πήγε το παιχνίδι. Καλή απόδοση εννοώ όταν κάποιος ποδοσφαιριστής έχει πολύ καιρό να αγωνιστεί δεν είναι και τόσο εύκολο και δεν είμαι από αυτούς τους προπονητές που θα τον κρίνουν κατευθείαν.

Κάποια παιδιά που αγωνίστηκαν έδειξαν ότι μπορούμε να κρατήσουμε κάποια στοιχεία, να δουλέψουμε πάνω σε αυτά και να έχουμε και λύσεις και από εκεί και πέρα είδαμε τι μπορεί να περιμένει η ομάδα από κάποιους άλλους. Παρότι είναι μια βαριά ήττα και είναι συνεχόμενη και μας ενοχλεί πολύ μπορούμε να αντλήσουμε από κάποιους παίκτες χαρακτηριστικά που να μας να μας βοηθήσουν στη συνέχεια να έχουμε ξανά ομοιογένεια».

Για το τι άλλαξε και ο ΠΑΣ δέχεται εύκολα γκολ: «Πολλές φορές πρέπει να δούμε και τα γκολ τα ίδια. Αν είναι η αμυντική λειτουργία, αν είναι οι γραμμές, οι αποστάσεις, χαρακτηριστικά παικτών. Το βασικότερο που θα πρέπει να βλέπει κάποιος σωστά τα χαρακτηριστικά παικτών στο σχηματισμό μας στη δική μας ομάδα δεν μας βοηθούν.

Η δική μας ομάδα πρέπει να είναι συμπαγής , να έχει κοντά τις γραμμές της και αν εκμεταλλεύεται την οποιαδήποτε ευκαιρία που δίνει ο αντίπαλος. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα σε όλα τα παιχνίδια. Είμαι βέβαιος για το πώς πρέπει να παίζει η ομάδα και ελπίζω να έχουμε πάντα τους παίκτες αυτούς που πρέπει για να μπορούμε να το κάνουμε αυτά γιατί τα χαρακτηριστικά όλων των παικτών δεν είναι τα ίδια και δεν έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε πολλούς παίκτες με τα ίδια χαρακτηριστικά».

Για το ντεμπούτο των Έφορντ και Μπεγκάλα: «Ο Έφορντ είναι ένας ποδοσφαιριστής που ξέρουμε την αξία του, θέλουμε να δούμε την ετοιμότητα του, δεν αποτελεί κριτήριο το σημερινό παιχνίδι. Θα δούμε και από τις προπονήσεις βήμα-βήμα για το τι μπορεί να μας προσφέρει. Ο Μπεγκάλα είναι ένα νέο παιδί, είχαμε αρκετές ελλείψεις στο χώρο του άξονα και πήρε την ευκαιρία του. Έχει καλή ποιότητα, θέλει βελτίωση σε άλλους τομείς και θα δούμε στην πορεία».

Για το αν έχουν τα χαρακτηριστικά που θέλει οι παίκτες που προέρχονται από τον πάγκο ώστε να στηρίξουν τον σχηματισμό: «Αυτό που έχει δείξει η περσινή σεζόν και η φετινή είναι ότι ο ΠΑΣ πρέπει να είναι συμπαγής στο χώρο της μεσαίας γραμμής, να παίρνει την κατοχή της μπάλας σε αυτούς τους χώρους και να βγαίνει στις αντεπιθέσεις. Στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναικό είδαμε την ομάδα μας να πιέζει και ψηλά.

Αυτός είναι ο τρόπος αλλά αν λείπει μεγάλος αριθμός παικτών σε ένα παιχνίδι δεν μπορούμε να βρούμε λύσεις. Προσπαθήσαμε σε αυτά τα παιχνίδια να είμαστε ενδιάμεσα σε αυτά τα χαρακτηριστικά και τα αποτελέσματα μας δείχνουν τον δρόμο. Αν μπορούμε να κρατήσουμε κάτι από το σημερινό παιχνίδι, γιατί δεν μας άρεσε καθόλου ο τρόπος που ηττηθήκαμε, είναι ότι μας δείχνει τον δρόμο που μπορούμε να ακολουθήσουμε στη συνέχεια».

Στάικος: «Δεν προβάλαμε καμία αντίσταση»