MENU

Χωρίς να είναι καλύτερος από τον ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός (όπως άλλωστε και η ΑΕΚ στο παιχνίδι της Τούμπας), πήρε αυτό που ήθελε, αφήνοντας τον Δικέφαλο, οριστικά εκτός μάχης για την πρώτη δυάδα.

Θα επαναλάβω πως δεν είναι ώρα για κρίσεις, επικρίσεις και όσα ακολούθησαν της ήττας. Ο απολογισμός της χρονιάς θα γίνει μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ομάδας. Δεν έχει κανένα νόημα να επισημάνουμε τώρα, τα λάθη, τις παραλείψεις, τις αδυναμίες και τους υπόλοιπους λόγους, που άφησαν τον Δικέφαλο εκτός «μάχης» για τις 2 πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.  

Οι συζητήσεις αυτές δεν έχουν νόημα όταν γίνονται σε εποχές που δεν μπορεί να αλλάξει κάτι σε μια ομάδα. Αλλαγές γίνονται στις μεταγραφικές περιόδου του καλοκαιριού και του χειμώνα. Θα επισημάνω μόνο την διαφορά του ασπρόμαυρου οργανισμού από κάποιους άλλους. Όταν ο ΠΑΟΚ δεν πετυχαίνει τους στόχους του, υπάρχει αυτοκριτική (και μάλιστα με αυστηρό τρόπο) και αναζητούνται ευθύνες και λύσεις. Όταν κάποιοι άλλοι αποτυγχάνουν, μεταβιβάζουν τις ευθύνες στην ΕΠΟ (γελάει ο κόσμος που αντιλαμβάνεται τι ακριβώς εννοούν και τι θέλουν να πετύχουν με το συγκεκριμένο αφήγημα) και στην κυβέρνηση, της οποίας είναι το αγαπημένο παιδί… Παράνοια δηλαδή αλλά, τι να κάνουμε, είμαστε υποχρεωμένοι να ζήσουμε με αυτή.

Πάμε παρακάτω, διότι η χρονιά μπορεί να μην ολοκληρώθηκε, υποχρεωτικά όμως ξεκίνησαν να οργανώνονται τα απαραίτητα βήματα για την επόμενη.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός είναι σε πλήρη εξέλιξη. Οι συσκέψεις διαδέχονται η μία την άλλη και στόχος είναι να εντοπιστούν και να αποκτηθούν παίκτες σε παραγωγική ηλικία. Στις συζητήσεις αναφέρεται ως παράδειγμα το όνομα του Κάλεντ Νάρεϊ. Διαθέτει όλο το πακέτο των στοιχείων που θέλει ο Λουτσέσκου για την ομάδα της περιόδου 2023 – 2024.

Η αλήθεια είναι ότι η αποχώρηση παικτών όπως οι Κούρτιτς, Μουργκ, Καντουρί, Μπίσεσβαρ και άλλων ενδεχομένως (η συζήτηση αυτή δεν μπορεί να ανοίξει πριν ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας), ελαφρύνει σημαντικά το μπάτζετ του αγωνιστικού τμήματος και αφήνει περιθώρια για κινηθούν με άνεση οι αρμόδιοι στην παγκόσμια αγορά.

Η αποχώρηση παικτών μεγάλης ηλικίας, δίνει στον ΠΑΟΚ μια μοναδική ευκαιρία να αλλάξει ακόμα περισσότερο το αγωνιστικό του προφίλ. Η προσθήκη παικτών με αθλητικά χαρακτηριστικά σε παραγωγικές ηλικίες (25 – 28), θα προσφέρει στην ομάδα μια ανανέωση σε όλα τα επίπεδα, απαραίτητη για να ανταποκριθεί ο Δικέφαλος σε 3 διοργανώσεις την επόμενη περίοδο.

Ας μην γελιόμαστε, αποτελεί στόχο αδιαπραγμάτευτο για τον πρόεδρο της ΠΑΕ αλλά και όλο τον οργανισμό του ΠΑΟΚ, να πρωταγωνιστήσει η ομάδα στις 2 εγχώριες διοργανώσεις αλλά και στην Ευρώπη. Το πέρσινό στραπάτσο από την Λέφσκι δεν ξεχάστηκε και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Μέχρι το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων, η ομάδα είναι υποχρεωμένη (παίκτες και προπονητής κυρίως), να μείνουν προσηλωμένοι στην επίτευξη των στόχων. Τίποτε δεν έχει κριθεί στο πρωτάθλημα (στην 3η θέση αναφέρομαι για να μην παρεξηγηθώ), ενώ ο τελικός του Κυπέλλου προσφέρει στον Δικέφαλο το δικαίωμα να διεκδικήσει και να κατακτήσει ένα ακόμα τρόπαιο, επιτυχία που δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο στην Τούμπα.

Με το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων, θα ανοίξουν πολλά ακόμα θέματα εκτός από την ενίσχυση της ομάδας. Γενικά θα είναι ένα καλοκαίρι το φετινό, σοβαρών εξελίξεων, που πιστεύω ακράδαντα ότι θα αιφνιδιάσει ευχάριστα τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ.

Αυτό το Τετάρτη 24 Μαΐου στο Βόλο ο τελικός του Κυπέλλου, μην το δένετε κόμπο. Υπάρχουν και άλλες ημερομηνίες στο τραπέζι των συζητήσεων. Δυστυχώς συζητήσεις για την παρουσία φιλάθλων δεν υπάρχουν. Ακόμα κι αν δεν γίνει στον Βόλο το παιχνίδι!

Το μυαλό στο Κύπελλο και στην ενίσχυση