MENU

Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα από την αρθρογραφία αθλητικών εφημερίδων και του διαδικτύου...

ΜΠΑΜ

Επί της ουσίας, βέβαια, η στάση του Παναθηναϊκού στηρίχθηκε στο δίλημμα του Γιάννη Αλαφούζου. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ έχει μπερδευτεί, διότι αντιλαμβάνεται ότι δεν έχει, πλέον, αντίπαλο μόνο την ΑΕΚ, αλλά και τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Κρατάει στάση αναμονής, λοιπόν, και περιμένει τη συνάντηση με τον Στίβεν Μπένετ για να εκφράσει τους προβληματισμούς του, αλλά δίχως να ανοίξει μέτωπο με την ΕΠΟ. Ουσιαστικά κινείται στη λογική του «τόσο όσο». Τώρα, αν πληρώσει αυτή την τακτική του, θα το μάθουμε στην πορεία των play offs.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΤΑΝΗΣ - METROSPORT

Τις τελευταίες ώρες, πολλοί αναρωτιούνται γιατί αντέδρασε ο Αχιλλέας Μπέος με την έδρα του τελικού του Κυπέλλου. Γιατί είπε, δεν δίνω το Πανθεσσαλικό στάδιο για τον τελικό ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ (είναι το πλέον πιθανό ζευγάρι), γιατί φοβάμαι επεισόδια. Μα καλά, τώρα θυμήθηκε ο Μπέος ότι μπορεί να γίνουν επεισόδια; Οχι φυσικά. Υπάρχει εξήγηση. Και είναι λογική. ΔΕΝ προσκάλεσαν τον Μπέο και τον Βόλο στη συνάντηση της Δευτέρας, εκεί όπου εκλήθησαν για να βρεθούν οι εκπρόσωποι των Big 4 με τον Μπένετ. Και... προφανώς ο Μπέος, που δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω... το κράτησε μανιάτικο. Και δημόσια δήλωνε σε ραδιοφωνικό σταθμό στον Βόλο ότι αντιδρά. Και δεν θα δώσει το γήπεδο.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΑΛΟΥΠΗΣ - LIVE SPORT

Το θετικό, λοιπόν, στην εποχή Πογέτ είναι ότι η Εθνική δεν «πνίγεται» από την ανασφάλεια ότι είναι φαβορί. Τα κερδίζει ξανά πια τέτοια παιχνίδια, τις περισσότερες φορές εύκολα. Και να διασπά κλειστές άμυνες μπορεί, όπως έκανε και χθες, και να μην κλωτσάει ευκαιρίες και βαθμούς. Χθες βρήκε μια άνετη νίκη, είχε όση διάθεση χρειαζόταν για να πάρει το «διπλό» χωρίς κανένα άγχος. Και, επαναλαμβάνω, πριν από λίγα χρόνια αυτό δεν ήταν αυτονόητο. Τα δύσκολα είναι μπροστά για τους διεθνείς. Όμως, η Εθνική έχει πιο εύκολες τις υπερβάσεις όταν είναι αουτσάιντερ. Δεν είναι να τη φοβάσαι σε παιχνίδια όπως αυτά που έρχονται με την Ολλανδία. Εκεί που τα έχανε η ομάδα, μετά το 2014, ήταν στα «βατά» παιχνίδια. Αυτό το πρόβλημα δείχνει να λύνεται οριστικά επί Πογέτ.

ΑΛΕΞΗΣ ΒΙΡΒΙΛΗΣ – ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Διαβάζαμε σε παρασκηνιακές στήλες ότι, από τη στιγμή που ο Αχιλλέας Μπέος το ξέκοψε να δώσει το Πανθεσσαλικό για να διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου, οι λύσεις ήταν δύο: Λονδίνο ή… ΟΑΚΑ! Εκτός και αν ξαφνικά αποφασίσουν  από την ομοσπονδία  να στείλουν τον αγώνα στην Αυστραλία, που πράγματι το περιμένουν καρτερικά οι ομογενείς. Βέβαια, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καλό θα ήταν να ερωτηθούν οι ομάδες που θα ταλαιπωρηθούν με ένα πολύωρο ταξίδι έως την άλλη άκρη του πλανήτη και θα πρέπει να μείνουν εκεί καμία εβδομάδα για να συνέλθουν οι παίκτες από το τζετ λαγκ και να μπορέσουν να αγωνιστούν. Από που κι ως πού όμως μπλέχτηκε το ΟΑΚΑ από τη στιγμή που η προκήρυξη της ΕΠΟ ξεκαθαρίζει ότι, αν στον τελικό βρεθεί μία ομάδα της Θεσσαλονίκης αυτομάτως δεν υπάρχει ΟΑΚΑ; Ο ΠΑΟΚ δικαίως αντέδρασε και είπε ότι πρέπει άπαντες να σεβαστούν την προκήρυξη, στηρίζοντας Πανθεσσαλικό ή εξωτερικό. Αν θέλουμε να είμαστε σωστοί με τους εαυτούς μας, οφείλουμε να δώσουμε δίκιο στους Θεσσαλονικείς. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ – REAL NEWS

Όταν ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και στα δύο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και τον έχει μόλις στους τρεις βαθμούς διαφορά, έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται τον τίτλο. Μην ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός. Όλοι τον είχαμε ξεγραμμένο και να που έβγαλε αντίδραση και είναι ικανός για όλα. Είδαμε τον Ολυμπιακό και με τρία 10αρια και ενδεχομένως να τον ξαναδούμε. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η ομάδα είναι επιθετική, παίζει καλή μπάλα, σκοράρει, κερδίζει. Αρέσει πια στον κόσμο της. Ουδεμία σχέση με την αρχή της σεζόν  που ο Ολυμπιακός βρισκόταν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Πλέον μιλάμε για μια κανονικότητα. Μια ομάδα που διαθέτει το DNA του πρωταθλητή και αυτό είναι από τα μεγάλα όπλα τη στη διεκδίκηση του τίτλου. Με τον Μίτσελ ο Ολυμπιακός συμμάζεψε την άμυνά του, έδεσε το κέντρο του και έγινε παραγωγικός στην επίθεση.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ – METROSPORT

Στη Νιόν και στη Ζυρίχη μιλούν για «ελληνικό πρόβλημα». Επιχείρησαν να παρέμβουν προ οκταετίας με τον διορισμό του Χιου Ντάλας. Ο Σκωτσέζος αρχιδιαιτητής στη σύντομη θητεία του συμβουλευόταν μόνο τον Βασσάρα και προτιμούσε την παγωμένη χώρα του από τον ζεστό ήλιο της Ελλάδας.

Όταν επιβλήθηκε προσωρινή διοικούσα επιτροπή στην ΕΠΟ, οι υπερεθνικοί φίλοι μας σκέφτηκαν να φέρουν έναν πιο επαγγελματία. Ήταν ο Πορτογάλος Περέιρα, ο οποίος γρήγορα αμφισβητήθηκε. Κόντεψε να μην ανανεωθεί το συμβόλαιό του. Αντιδρούσε η ΑΕΚ και μια ισχυρή ομάδα συμβούλων της Ομοσπονδίας. Η FIFA επέβαλλε τον Περέιρα, απαγορεύοντας στην ΕΠΟ να διεξάγει ψηφοφορία!

Ήταν η εποχή της διεθνούς επιτροπείας και ο Χούμπελ με τον Φούσεκ είχαν το γενικό πρόσταγμα. Οταν χαλάρωσαν λίγο, έπρεπε να επιλέξουμε ανάμεσα σε δύο αρχιδιαιτητές: Τον Κλάτενμπεργκ κι έναν άγνωστο Σουηδό. Ψήφισαν τον Κλάτενμπεργκ και οι τέσσερις «μεγάλοι». Πολύ γρήγορα άρχισε η αμφισβήτηση του Κλάτενμπεργκ.

Είχε φτάσει η στιγμή για την απαλλαγή από τη διεθνή εποπτεία και η ΕΠΟ αποφάσισε μόνη της. Επέλεξε έναν άνθρωπο που τον είχε φέρει ο Κλάτενμπεργκ στην Ελλάδα. Τον Στίβ Μπένετ. Τώρα οι ξένοι δεν κατανοούν γιατί υπάρχει τέτοια αμφισβήτηση και στο πρόσωπο του Μπένετ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΛΑΚΗΣ - SPORTDAY

Όποιος πει ότι η Εθνική ήταν εξαιρετική στο πρώτο ημίχρονο μάλλον δεν έχει λάβει υπόψη του τη δυναμικότητα του Γιβραλτάρ. Οι αντίπαλοί μας είχαν αδυναμία να ανταποκριθούν ακόμη και στα στοιχειώδη, δηλαδή να βγάλουν την μπάλα απ' την μεγάλη περιοχή και να την περάσουν στο δεύτερο μισό του γηπέδου. Αυτή του η αδυναμία είχε ως συνέπεια οι διεθνείς μας να έχουν συνέχεια τη μπαλα στα πόδια αλλά να μην μπορούν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα και να βρεθούν μέσα στη μεγάλη περιοχή σε θέση βολής. Ανάλογη ήταν η κατάσταση και στην επανάληψη. Το πρόβλημα εδώ εντοπίζεται όχι στη διάθεση για ομαδικό ποδόσφαιρο, όχι στην αδυναμία για κυκλοφορία της μπάλας, αλλά στην έλλειψη της επιπλέον ενέργειας, της ατομικής επινόησης, ούτως ώστε να δημιουργηθεί αριθμητικό πλεονέκτημα. Οι διεθνείς μας έτρεξαν, άλλαξαν την μπάλα ψηλά, αλλά τους έλειπε μια προσωπική ενέργεια για να «ξεκλειδώσει» εύκολα η αντίπαλη άμυνα.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ – ΩΡΑ 

Μετά την ισοπαλία της περασμένης Κυριακής με τον Παναθηναϊκό, που παρότι δεν ήταν ήττα, έφερε επίσης κάποιους κλυδωνισμούς στην ηρεμία και την κανονικότητα της ομάδας, ο Αλμέιδα φρόντισε με τον τρόπο του άμεσα να τα επαναφέρει. Στις προπονήσεις στα Σπάτα ήταν ο πρώτος που εμφανίστηκε με εξαιρετική ψυχολογία και πολύ καλή διάθεση. Προσπαθώντας να… τραβήξει σ’ αυτό τους ποδοσφαιριστές του, που δεδομένα ήταν μουδιασμένοι μετά τη χαμένη ευκαιρία για να πιάσουν κορυφή. Και βλέποντας το κλίμα που τελικά υπήρχε στην προπόνηση της Τετάρτης στα Σπάτα, μπορούσες να διαπιστώσεις εύκολα, πως ο Αλμέιδα είχε πετύχει τον σκοπό του.

Έχει μεγάλη σημασία το γεγονός πως ο Αργεντινός δεν φροντίζει μόνο να μπει ασπίδα μπροστά στους ποδοσφαιριστές του. Αλλά το κάνει και με τρόπο που δεν προκαλεί και απολύτως ποδοσφαιρικό. Και αυτό είναι που μετράει πολύ και που, για να ξέρουμε τι λέμε, είναι και αυτό που ταιριάζει στην ΑΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

*Για να διαβάσετε ολόκληρο ένα άρθρο θα πρέπει να απευθυνθείτε στο περίπτερο της γειτονιάς σας. Ενισχύοντας την εφημερίδα που εκτιμάτε περισσότερο, δίνετε πνοή στην πολυφωνία του Τύπου.

Πρωινός Τύπος (25/3): «Το δίλημμα Αλαφούζου - Γιατί ο Μπέος δεν δίνει το Πανθεσσαλικό»