MENU

Ξεκίνησε πάλι η κουβέντα για το που θα γίνει ο τελικός, ενώ η προκήρυξη είναι ξεκάθαρη. «Αν συμμετέχει ομάδα από τη Θεσσαλονίκη, ο τελικός θα γίνει στον Βόλο ή στο εξωτερικό» αναφέρει εν ολίγοις.

Όσοι καταλαβαίνετε ελληνικά, αντιλαμβάνεστε πως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Απλά το αφήγημα του εξωτερικού είναι λίγο αστείο γιατί αν πάρουμε τα πράγματα από την αρχή θα γίνει κατανοητό το ότι η κουβέντα γίνεται για να γίνεται.

Στη Γερμανία δεν υπάρχει ενδεχόμενο να συμβεί, κάτι που το ξέρουμε καλά όσοι είμαστε κοντά σε ομάδα. Ούτε φιλικά μεταξύ ελληνικών ομάδων δεν αφήνει η αστυνομία εκεί, ενώ τελευταία – όπως και οι Ολλανδοί – ζητάνε να γίνονται κεκλεισμένων και φιλικά ελληνικών ομάδων που παίζουν με ομάδες από άλλες χώρες. Εννοείται δεν επιτρέπονται τα φιλικά ελληνικών με τουρκικές και πάει λέγοντας. Πάει η Γερμανία.

Στην Αγγλία θα έχει πλάκα. Να ταξιδέψουν ΠΑΟΚτσήδες και ΑΕΚτζήδες στο Λονδίνο τις ίδιες μέρες. Ξύλο στα αεροδρόμια, στα πάρκινγκ, στα καπνιστήρια, ενώ όταν θα πατήσεις Λονδίνο, άστο. Θα βγαίνει από τα Luis Vitton της Oxford street και θα παίζεις μπουνίδια με τον λαϊκό που βγαίνει από τα Primark. Μη σου τύχει.

Εμφανίστηκε και το ενδεχόμενο να πάμε στην Αυστραλία και κάπου εδώ ζητάω το ελεύθερο να παρακολουθήσω από κοντά την ενημέρωση του Λουτσέσκου και του Αλμέιδα για το ενδεχόμενο αυτό. Να ζητήσει δηλαδή το κλαμπ από τους προπονητές να αποδεχτούν κάτι τέτοιο. Δηλαδή να ταξιδέψουν τέσσερις μέρες μίνιμουμ πριν τον τελικό, σε ταξίδι που είσαι στον αέρα 18 ώρες μίνιμουμ συν τις αναμονές στα αεροδρόμια. Και άλλες τόσες να γυρίσεις. Πλάκα θα έχει…

Μας ξέμεινε ο Βόλος, μιας και δεν υπάρχει και άλλο γήπεδο. Κρίμα που δεν έχουν τα Γιάννενα ένα μεγάλο, να αράξουμε εμείς Μέτσοβο – Ανήλιο και να πάνε οι ΑΕΚτσήδες Ζαγοροχώρια. Θα «παρκάρουμε» και τις γυναίκες εκεί και μετά από ένα πέρασμα πιθανότατα από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Ιωαννίνων, θα πηγαίναμε για κοντοσούβλι, μετσοβόνε και γαλοτύρι. Ωραία πράγματα…

Από εδώ το πάνε, από εκεί το πάνε, για ΟΑΚΑ μας κόβω, όμως αυτή τη φορά θα ήθελα να καβαντζωθώ. Θα σας παρουσιάσω τα αιτήματά μας στο ενδεχόμενο να παίξουμε στην πρώην φυσική έδρα της ΑΕΚ, αυτή που απέχει πέντε χιλιόμετρα από τη νυν φυσική της.

Τα αιτήματά μας είναι πολύ συγκεκριμένα.

1.   Θέλουμε ο Πιερακκάκης να βγάλει το Greek Cup Final Pass μέσω του gov.gr, έτσι ώστε να εξασφαλιστούν τα ποσά που χρειάζονται οι οπαδοί του ΠΑΟΚ για να ταξιδέψουν. Το ποσό που θα δικαιούται ο κάτοχος εισιτηρίου από την πλευρά του ΠΑΟΚ θα είναι 250 ευρώ, ενώ το εισιτήριο δεν θα κοστίζει ευρώ. Τα 250 ευρώ συμπεριλαμβάνουν φαγητό, διαμονή σε 5άστερο της αρεσκείας μας, βενζίνες και το ένα χαμένο μεροκάματο λόγω της μετακίνησης. Τις ουσίες θα της αγοράσει ο καθένας μόνος του αν και προεκλογικά θα μπορούσα να ζητήσω να ενταχθεί και αυτό στο Greek Cup Final Pass και να γίνει αποδεκτό.

2.   Ξένοι αστυνομικοί. Δεν αποδεχόμαστε καμία φύλαξη από ελληνες αστυνομικούς και κανένα σχέδιο από έλληνα στρατηγό της αστυνομίας. Οι τελευταίοι, έχει αποδειχτεί πως σε τελικούς δεν μπορούν να πετύχουν ελάφαντα στα δύο μέτρα. Απαιτούμε δυνάμεις από ελίτ χώρες σε αστυνόμευση όπως Γερμανία, Ισπανία και Αγγλία. Μη μας φέρετε τίποτα βαλκανικές πλέμπες.

3.   Έξω από το γήπεδο, από την πλευρά της κερκίδας μας, θα υπάρχουν μίνιμουμ 50 καντίνες εφοδιασμένες με τα πάντα και ένα πηγάδι μη ξεμείνουμε από νερό καλού κακού. Θέλουμε καντίνες κανονικές με παντσετοειδή και τα συναφή, θέλουμε καντίνες για vegan, θέλουμε ethnic με ταϊλανδέζικο, σούσι κτλ και τουλάχιστον δύο με fish and cheeps μιας και μας ανοίξατε την όρεξη με το ενδεχόμενο τελικού στο Λονδίνο.

4.   Με την αγορά εισιτηρίου, θα μας δώσετε και μία αντιασφυξιογόνα μάσκα γιατί μπορεί να έχουμε ξένους αστυνομικούς, αλλά δεν μπορούμε να προβλέψουμε την κατεύθυνση του αέρα. Όντας πεπεισμένοι πως ένας μ@λ@κας θα βρεθεί από τα εγχώρια τσακάλια έστω και από την άλλη πλευρά, θέλουμε να είμαστε καβαντζωμένοι.

Αυτά τα τέσσερα αιτήματα έχουμε για να αποδεχτούμε έναν ακόμα τελικό στο ΟΑΚΑ. Μπορεί κάποιος να μας θεωρεί υπερβολικούς, αλλά σίγουρα δεν είμαστε. Και θα σας το εξηγήσω με τα δικά μου δεδομένα.

Παίξαμε πέντε τελικούς στα τελευταία έξι χρόνια. Θα σας πω τα δικά μου έξοδα.

Το 2017 στον Βόλο είχα δώσει 150 ευρώ για αυτοκίνητο, 300 ευρώ για δύο διανυκτερεύσεις, 150 ευρώ βενζίνες, κανά 200άρι για μάσα, κάτι ποτά, κάτι γλυκά, κάτι spa στο ξενοδοχείο κανά 300άρι. Μας βγαίνει 1100 ευρώ, αλλά επειδή και οι ΑΕΚτζήδες τα ίδια έδωσαν, δεν με πειράζει.

Το 2018 στο ΟΑΚΑ, βάλε αεροπορικά 150 ευρώ, δύο διανυκτερεύσεις 300 ευρώ, κανά 150αρι ταξί – μετακινήσεις, κανά 200άρι φαγητά, κάτι μασάζ, κάτι γούστα άλλο ένα 300άρι, άλλα 1100 ευρώ.

Το ίδιο το 19, το ίδιο το 21, το 22. Έχω δώσει 5,5 χιλιάρικα για να παρακολουθήσω τελικούς, τη στιγμή που ο αντίστοιχος Κόλκας που καλύπτει το ρεπορτάζ ομάδας της Αθήνας, έχει σκαλώσει στα 1100 του 2017.

Και μη τολμήσει να πει κάποιος πως ξοδεύω πολλά και θα μπορούσα να το πάω με μεγαλύτερη μετριοπάθεια. Αυτά που κάνω είναι νορμάλ.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τους οπαδούς. Την ώρα που ο Λάκης από τη Νέα Ιωνία χρειάζεται 3 ευρώ βενζίνη, το εισιτήριό του και 4 ώρες από τη ζωή του, ο Μπάμπης από τη Μενεμένη, χρειάζεται 100 ευρώ μεταφορικά, το εισιτήριό του, δύο μέρες από τη ζωή του και θα έχει και το ζώον να του ρίχνει χημικά. Το ίδιο βίωνε και ο μπαμπάς του Μπάμπη και ο παππούς του Μπάμπη, ενημερωτικά.

Εννοείται πως δεν βάζω σε καμία παράμετρο του γηπέδου ποδοσφαιρικά ζητήματα, γιατί από τη φύση μου δεν θέλω να δίνω άλλοθι στην ομάδα μου. Όπου παίζει, πρέπει να κερδίζει.

Αυτά και από μένα λοιπόν, για αυτό το θέμα του κυπέλλου. 

Αυτά είναι τα 4 αιτήματα του Κόλκα για τελικό στο ΟΑΚΑ
EVENTS