MENU

Λόγια χωρίς αποδείξεις, αντιδράσεις χωρίς να ξέρουμε το λόγο, για κάτι που θεωρητικά βρίσκει τους πάντες σύμφωνους και διαρκώς… ψεύτικα λόγια μεγάλα.

Ούτε μία ομάδα στην Super League δε λέει όχι σε ξένους διαιτητές. Ούτε μία ομάδα δεν λέει όχι σε Elite διαιτητές της UEFA. Κατά συνέπεια ο χαμός που γίνεται, είναι πραγματικά για κάτι που όλοι συμφωνούν. Η μόνιμη λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά για τη δημιουργία του χάους, ακούει στο όνομα Ολυμπιακός και όσα/όσοι ακολουθούν το συμφέρον του. 

Ακόμη και στις ανακοινώσεις που υπήρξαν, χάνεται η… μπάλα αναφορικά με το τι είναι αλήθεια, τι είναι ψέματα, τι αποδεικνύεται και τι όχι. Η ίδια η τοποθέτηση Μαρινάκη αναφέρει πως υπήρξε συμφωνία με τον Μπαλτάκο για να βγει κοινή ανακοίνωση SuperLeague και ΕΠΟ. Αν είναι έτσι, γιατί τότε η λίγκα εξέδωσε μόνη της την ανακοίνωση εξηγώντας την κατάσταση, χωρίς να διευκρινίζει σημεία που προκαλούν σύγχυση. Γιατί δεν ρώτησε κανέναν πριν εκδώσει τέτοια ανακοίνωση αναγκάζοντας ΠΑΟΚ και ΑΕΚ να τοποθετηθούν ότι διαφωνούν με τις πρωτοβουλίες του Μαρινάκη που λειτουργεί ως πρόεδρος του Ολυμπιακού;

Ο Μπαλτάκος ήδη διέψευσε την πλευρά Μαρινάκη για την όποια συμφωνία με την Super League. Μπαίνει ο κάθε φίλαθλος στην αμφιβολία για το τι ισχύει και τι όχι. Την ώρα που μένουν «ρετσινιές» σε ανθρώπους και καταστάσεις, γιατί χωρίς απόδειξη τί μας κάνει να είμαστε σίγουροι για την εγκυρότητα των λόγων; Ειδικά παραγόντων που βλέπουν ως οφσάιντ το γκολ του Κατσουράνη και ως κανονικό αυτό του Βρουσάι στο ντέρμπι αιωνίων. 

Το πρώτο και βασικότερο που θα έπρεπε να κάνει η συγκεκριμένη πλευρά, είναι να ξεκαθαρίσει ως τι γίνονται οι συναντήσεις, ως τι βγάζει ανακοινώσεις ή στέλνει επιστολές ο Βαγγέλης Μαρινάκης; Σαν πρόεδρος της Super League, ή σαν ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός; Το ένα με το άλλο έχει τεράστια διαφορά κι ας έχουν καταντήσει να «παλεύουν» για το ίδιο συμφέρον. 

Τη μία η δικαιολογία είναι πως δεν χρειάζεται ενημέρωση στα μέλη του συνεταιρισμού, ενώ την άλλη πως ξεχάστηκε η διευκρίνιση. Τρικ που καθιστά τη Super League ένα ακόμη άρμα στην μηχανή προπαγάνδας του Ολυμπιακού. Ισχυρότατο κιόλας, επειδή φαίνεται πως οι σύλλογοι ακολουθούν αυτή την πολιτική. Προφανώς δεν είναι αναγκασμένες όλες οι ΠΑΕ να βγάζουν ανακοίνωση σε κάθε τοποθέτηση της λίγκας για να τονίσουν πως δε συμφωνούν. Το αυτονόητο θα ήταν να υπάρχει ενημέρωση και να λαμβάνεται απόφαση. 

Η σύγχυση και το χάος, φέρνει πιο κοντά σε συνθήκες… βασιλείας του Ολυμπιακού. Είναι το κλίμα του, το δικό του «γήπεδο». 

Ακόμη και αν όντως ήταν μια κουβέντα στην ΕΠΟ αυτή που έγινε με παρόντα τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τί δουλειά είχε ο Καραπαπάς; Ο πρώτος πήγε-θεωρητικά πάντα-ως πρόεδρος της λίγκας. Κανένας λόγος να τραβολογά μαζί του τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Λεπτομέρειες που «σβήνονται» ανάμεσα στις εντάσεις, τις κατηγορίες, το προπέτασμα καπνού που πάντα πετάγεται για να καλύψει κάποια τόσο προφανή στοιχεία. 

Οι «σφαγές» που έχει ζήσει το πρωτάθλημά μας, κατά συγκεκριμένων ομάδων και πάντα υπέρ μίας, ήταν το κάτι άλλο. Όμως κανείς δεν έκανε… ντου στην ΚΕΔ, στην ΕΠΟ, δεν προκαλούσε τόσο πανικό και μια διαρκή τοξικότητα. Η τακτική που μπλέκει κάπου ανάμεσα στον πρόεδρο της Super League και τον Ολυμπιακό, έρχεται να μπερδέψει ακόμη περισσότερο. Δημιουργώντας εντυπώσεις που εξοργίζουν την κοινή γνώμη. 

Μια σειρά τακτικών κινήσεων απ’ το σωματείο του λιμανιού, για να φέρει το χάος στο πρωτάθλημα. Έχοντας το περιβάλλον που της αντιστοιχεί. Διόλου τυχαίο πως η διαφορά του Ολυμπιακού απ’ τις κορυφαίες θέσεις, ήρθε όσο αυξανόταν η τοξικότητα και η πόλωση. 

Μέχρι και μέσω της Super League 2. Εκεί όπου ο κοινός μηχανισμός Super League και Ολυμπιακού, έχει προκαλέσει απίστευτο πανικό. Λεφτά στοιχήματος μέσω του… κολλητού Αυγενάκη. Αποχώρηση από δύο αγώνες του Ολυμπιακού Β’, για καταστάσεις που δεν θύμιζαν και τις χειρότερες μέρες του ποδοσφαίρου μας. 

Αν αυτά έκανε η συγκεκριμένη πλευρά, δείτε το δεύτερο πέναλτι που κέρδισε ο Μακεδονικός επί του ΠΑΟΚ Β’. Τί έπρεπε να κάνει ο Δικέφαλος; Να κλείσει τους δρόμους της χώρας θα ήταν μια αρχή, επειδή η αποχώρηση από αγώνα δύσκολα θα διαφοροποιήσει το παραμικρό.

Κομμάτια μιας αλυσίδας για να επιστρέψει ο Ολυμπιακός εκεί που γίνεται ευκολότερη η ζωή του. Μπερδεύοντας τα ψέματα με την αλήθεια για να γίνει πιο φανταχτερή η προπαγάνδα. Καλή ώρα όπως η ικανότητα που… διαφημίστηκε για τον Κλάτενμπεργκαναφορικά με την ευκολία του να φέρει ξένους διαιτητές. Μόνο την περασμένη σεζόν, τα 12 απ’ τα 30 ματς των play offs διεξήχθησαν με Έλληνες διαιτητές! 

Πέρα απ’ τις 12 αναμετρήσεις που σφύριξαν Έλληνες, παρά την… ικανότητα του Κλάτενμπεργκ να φέρνει ξένους σε όλα τα παιχνίδια που μας ενημέρωσε πρόσφατα η πλευρά Μαρινάκη, στις υπόλοιπες 18 των play offs μόλις οι 2 είχαν ρέφερι από κάποιο εκ των έξι κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης. 

Ως τέτοια ορίζονται Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία. Ένας Γερμανός και ένας Ολλανδόςήταν οι κορυφαίες επιλογές του πρώην αρχιδιαιτητή. Τι άλλο έφερε; Από δύο φορές διαιτητές από Μαυροβούνιο, Ουγγαρία, Αζερμπαϊτζάν, Πορτογαλία και Σκωτία, ενώ από ένας είχε έρθει από: Δανία, Βοσνία, Βουλγαρία, Σλοβενία, Ισραήλ, Σλοβακία. 

Κατά τα άλλα μόνο διαιτητές από τα τοπ πρωταθλήματα και Elite. Στο μυαλό του κόσμου έμεινε το ψέμα ως αλήθεια όμως… Βέβαια από τότε που εμφανίστηκαν τα Μέσα που τους χαλάνε τη μαγιά, το 95% του κοινού ξέρει ότι η αλήθεια και το ψέμα κρίνονται όχι μόνο από το τι λέει κάποιος αλλά κυρίως από το ποιος το λέει… 

Ψάχνεις την αλήθεια μέσα στα ψέματα...