MENU

Το βράδυ της Κυριακής ο Ράσελ Ουέστμπρουκ «πήρε από το χέρι» την ομάδα της Δύσης, η οποία επικράτησε κόντρα σε αυτήν της Ανατολής με 163-158 στην αναμέτρηση που έγινε στο «Madison Square Garden». Ο 26χρονος γκαρντ της Θάντερ σημείωσε 41 πόντους, μάζεψε 5 ριμπάουντ και έκλεψε 3 μπάλες σε 26 λεπτά συμμετοχής. Το βραβείο του MVP κατέληξε στα χέρια του και οι φωτογραφικές μηχανές «πήραν φωτιά».

Χαρούμενος ο... ιδιότροπος Ουέστμπρουκ σήκωσε το τιμητικό βραβείο στο παρκέ της Νέας Υόρκης και δέχθηκε τα συγχαρητήρια φίλων, γνωστών, συμπαικτών και αντιπάλων. Όπως φάνηκε όμως, κανείς δεν γνώριζε την «κακοτυχία» που... κουβαλάει αυτή η διάκριση τα τελευταία χρόνια! 

«Νομίζω πως απλά δεν μπορούσα να αστοχήσω. Σωστά;», δήλωσε μετά το ματς ο χαμογελαστός Ουέστμπρουκ, ενώ ο Λεμπρόν Τζέιμς συμπλήρωσε: «Ο Ράσελ ήταν απίστευτος!». 

Κοιτώντας, όμως, τους αριθμούς, τα στατιστικά και τα βραβεία των τελευταίων χρόνων, καταλαβαίνει κανείς πως όποιος χαμογελάει στο All Star Game ως MVP, δεν νιώθει ανάλογα αισθήματα και στο τέλος της σεζόν. Κι αυτό γιατί κανένας MVP των τελευταίων 10 All Star δεν κατάφερε να αναδειχθεί και MVP της σεζόν! 

Ούτε ο Λεμπρόν Τζέιμς, ούτε ο Κόμπι Μπράιαντ, ούτε κανείς. Όποιος ανακηρύχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του λαμπερού παιχνιδιού μεταξύ των κορυφαίων, δεν πήρε και το βραβείο του καλύτερου παίκτη της σεζόν την ίδια χρονιά.

Η «κατάρα» του βραβείου γίνεται ακόμα... τρομακτικότερη, αφού στο ίδιο χρονικό διάστημα (2005-2014), καμία ομάδα που είδε έναν παίκτη της να παίρνει το βραβείο στο All Star δεν είχε κάποιον αθλητή και στην Νο. 1 θέση των βραβείων της σεζόν. 

Επιπλέον, μόλις ένας MVP σε All Star Game πανηγύρισε το πρωτάθλημα την ίδια χρονιά, ο Κόμπι Μπράιαντ με τους Λος Άντζελες Λέικερς το 2009. 

Επομένως, οι οιωνοί είναι κακοί για την Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, η οποία, αν επαληθευτεί η «κατάρα» των τελευταίων ετών, ούτε θα πάρει το πρωτάθλημα, ούτε θα έχει κάποιον παίκτη της ως MVP της σεζόν!Δείτε τον πίνακα που συνοψίζει τα παραπάνω:

All Star Game

MVP All Star Game

Πρωταθλήτρια ομάδα

MVP σεζόν

2005

Α. Άιβερσον (Σίξερς)

Σπερς

Σ. Νας (Σανς)

2006

Λ. Τζέιμς (Καβαλίερς)

Χιτ

Σ. Νας (Σανς)

2007

Κ. Μπράιαντ (Λέικερς)

Σπερς

Ν. Νοβίτσκι (Μάβερικς)

2008

Λ. Τζέιμς (Καβαλίερς)

Σέλτικς

Κ. Μπράιαντ (Λέικερς)

2009

Κ. Μπράιαντ (Λέικερς)/ Σακίλ Ο’ Νιλ (Σανς)

Λέικερς

Λ. Τζέιμς (Καβαλίερς)

2010

Ν. Ουέιντ (Χιτ)

Λέικερς

Λ. Τζέιμς (Καβαλίερς)

2011

Κ. Μπράιαντ (Λέικερς)

Μάβερικς

Ν. Ρόουζ (Μπουλς)

2012

Κ. Ντουράντ (Θάντερ)

Χιτ

Λ. Τζέιμς (Χιτ)

2013

Κ. Πολ (Κλίπερς)

Χιτ

Λ. Τζέιμς (Χιτ)

2014

Κ. Ίρβινγκ (Καβαλίερς)

Σπερς

Κ. Ντουράντ (Θάντερ)

2015

Ρ. Ουέστμπρουκ (Θάντερ)

-

-

Η «κατάρα» του MVP σε All Star Game!