MENU

Σε αυτή τη χώρα φίλοι μου αν δεν κάνουμε την τρίχα, τριχιά δεν το έχουμε σε καλό. Κλασικό παράδειγμα η χθεσινή δήλωση Μπλατ ότι πέφτει απ’ τα σύννεφα, ήταν καλά παιδιά οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού, δεν είχαν δώσει δικαιώματα στη γειτονιά για αναβολές. Δεν προλάβαμε να τον ακούσουμε, αμέσως πήγε το μυαλό μας στο κακό:

«“Αυτή είναι η πρώτη φορά που το ακούω. Δεν το είχα ακούσει ξανά”.

Είναι προφανές πως εδώ κάτι υπάρχει. Τα ενδεχόμενα, τουλάχιστον με βάση την κοινή λογική, είναι ελάχιστα και σε κάθε περίπτωση υποδεικνύουν πρόβλημα, το οποίο είναι σαφώς πιο σημαντικό από ένα αγωνιστικό ντεφορμάρισμα ή ένα κακό διάστημα (κάτι που συμβαίνει σε όλες τις ομάδες)». Φέραμε αμέσως την καταστροφή, χωρίς λόγο και αιτία.

Δηλαδή γιατί να σκεφτούμε το αρνητικό σενάριο και να μη δούμε το προφανές; Η διοίκηση του Ολυμπιακού είχε ενημερώσει εγκαίρως με mail τον Μπλατ, αλλά επειδή ο κόουτς έχει internet explorer δεν του έχει ανοίξει ακόμα. Σήμερα το πρωί του ήρθε η είδηση της αποχώρησης του Ολυμπιακού από το δεύτερο ημίχρονο του ημιτελικού Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. Αύριο θα μάθει πώς ο «44 μόνοι μας», έγινε ξαφνικά «νταβατζής». Μέχρι το Δεκαπενταύγουστο λογικά θα ‘χει μάθει και για την απόφαση της διοίκησης του Ολυμπιακού να μην κατέβει στο «αιώνιο» ντέρμπι της Κυριακής (17/3).

Και αν ο Μπλατ έχει μια δικαιολογία φίλοι μου να ανησυχεί γιατί ο δαίμων της ιντερνετολογίας εμπόδισε την ενημέρωσή του, η Cosmote Tv δεν έχει καμία. Κανονικά οι άνθρωποί της μετά τις τελευταίες εξελίξεις θα έπρεπε να ανοίγουν σαμπάνιες απ’ τη χαρά τους:

«Το γεγονός πως όλα κρέμονται από μία κλωστή έχει φέρει ανησυχία στη διοίκηση της Cosmote TV, η οποία πάντως έχει ξεκαθαρίσει με επίσημο έγγραφο στους αρμόδιους φορείς πως θα στείλει κανονικά βαν και δημοσιογραφική αποστολή για την κάλυψη του αγώνα». Και πολύ καλά θα κάνει γιατί ακόμα και αν αναβληθεί το ματς δεν θα το καταλάβει κανείς.

Μπορεί να πει η Cosmote ότι αυτό που (δεν) παρακολουθούν οι τηλεθεατές είναι οι καλύτερες φάσεις του απ’ το δεύτερο ημίχρονο του ημιτελικού Κυπέλλου, ή ότι κάνει αφιέρωμα στα ασάλιωτα τρίποντα του Μπόγρη τα τελευταία τρία χρόνια (γι’ αυτό δεν υπάρχει εικόνα).

Όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε: «Το συνδρομητικό κανάλι έχει... χρυσοπληρώσει για να αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα των εντός έδρας αγώνων των δύο “αιώνιων” αντιπάλων και κυρίως περιμένει τα μεταξύ τους ντέρμπι, που βρίσκονται σταθερά στο κέντρο του ενδιαφέροντος». Η αρχή είναι λίγο δύσκολη μέχρι να ενημερωθούν οι άνθρωποι της Cosmote για όσα έρχονται. Μόλις μάθουν τι ματσάρες θα έχει η Αδριατική Λίγκα θα αφήσουν την Κοζάνη και θα σπεύσουν να τα σπρώξουν στη Λωζάνη πριν απ’ τον ανταγωνισμό. Γιατί το ενδιαφέρον του κοινού για το προϊόν, μόνο με την προσμονή κυκλοφορίας της πρώτης ταινίας δράσης της Τζούλιας Αλεξανδράτου μπορεί να συγκριθεί.

Ήδη έχουν βγει σε προπώληση τα εισιτήρια του ντέρμπι Ολυμπιακός- Πετρόλ Ολύμπια και έχουν γίνει ανάρπαστα. Με την ειδική προσφορά «Το αφεντικό τρελάθηκε» (Αγορά- πακέτο μαζί με Κρκα Νόβο Μέστο- Παίρνεις 2 πληρώνεις 1) υπάρχει πλέον σοβαρό θέμα με τη χωρητικότητα του ΣΕΦ. Εξετάζεται το ενδεχόμενο να παραμείνει κλειστό το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και το ματς να γίνει στο Μαρακανά για να χωρέσει η λαοθάλασσα που θέλει να το παρακολουθήσει.

Και άντε πες ότι με την Πετρόλ κάτι γίνεται και τα κουτσοβολεύει ο Ολυμπιακός. Με την «Μέγκα Μπάσκετ» τι θα γίνει όμως; Μιλάμε για αρμάδα που τελευταία φορά που έχασε ήταν το 2001 στο Πρωτάθλημα Τύπου απ’ το Άλτερ. Με Γιάννη Πρετεντέρη κόμπο γκαρντ και Μανώλη Καψή να ταΐζει τον ψηλό με τις ευφυείς ασίστ του, μέχρι και οι εξωγήινοι από τον Υμηττό θα θελήσουν να δουν το συγκεκριμένο ματς.

Μόνο γι’ αυτά τα δυο παιχνίδια που θα κάνουν τηλεθέαση μεγαλύτερη και απ’ τη Eurovision, η Cosmote αναμένεται να πληρώσει έναν Ρέτσο και το 20% των μετοχών της για να αποκτήσει τα δικαιώματα. Ποιο κανάλι δεν θα ήθελε να έχει στο πρόγραμμά του το αυθεντικό NBA (National Basketball Adriatikis);

Ευτυχώς φίλοι μου δεν έχει μπει στο κόλπο της διεκδίκησης των δικαιωμάτων του Ολυμπιακού στην Αδριατική Λίγκα η ΕΡΤ, γιατί αλλιώς θα ‘χαμε δράματα. Αν οι δημοσιογράφοι της δημόσιας τηλεόρασης πλακώνονται στο ξύλο επειδή κόπηκε ένα ρεπορτάζ Γ’ Εθνικής,

φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν κοβόταν ρεπορτάζ για την τιτανομαχία Ολυμπιακός –Ιγκοκέα. Θα ξυλοφορτώνονταν 30 μέρες σερί και μόνο την 31η μέρα θα έκαναν ένα δίωρο διάλειμμα (να παρακολουθήσουν το Μόρναν Μπαρ- Ολυμπιακός και μετά να συνεχίσουν με την ησυχία τους το ξυλίκι).

Η νέα έδρα του Ολυμπιακού στην Αδριατική Λίγκα