MENU

Ο 29χρονος Σχίζας (1.96) είχε μια καλή παρουσία φέτος με τον Κολοσσό και ο ΠΑΟΚ τον φέρνει στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας του την ευκαιρία να διακριθεί παραπάνω, όντας σε μια μεγάλη ομάδα με απαιτήσεις. Πρόκειται για μια επιλογή χωρίς μεγάλο οικονομικό ρίσκο, καθώς οι δυνατότητες της ομάδας είναι δεδομένες και όχι... απεριόριστες.

Έτσι οι "ασπρόμαυροι" επιλέγουν έναν παίκτη που θα έχει το κίνητρο της καταξίωσης σε μια μεγάλη ομάδα, ο οποίος έδειξε στη Ρόδο υψηλό αίσθημα ομαδικότητας, ενώ είναι παίκτης που έχει καλά στάνταρ αθλητικότητα, στοιχεία και τα δύο που απαιτούνται πλέον στο σύγχρονο μπάσκετ.

Η επιλογή Σχίζα γεμίζει το ρόστερ του ΠΑΟΚ με έναν ακόμη Έλληνα παίκτη, που παίζει στη θέση του Λάκι Τζόουνς και σαφώς είναι μια κίνηση value for money, που δείχνει ότι και φέτος ο "Δικέφαλος" θα κινηθεί στο ασφαλές "μονοπάτι" των καλών, "διψασμένων" και προσιτών οικονομικά Ελλήνων παικτών.

Τη σεζόν 2017/18 ο Σχίζας είχε 7 πόντους με 55.4% στα δίποντα, 38.6% στα τρίποντα και 77.8% στις βολές, μαζί με 2.1 ριμπάουντ ανά 19:56 συμμετοχής σε 26 αγώνες της Basket League. Κορυφαίες του επιδόσεις ήταν οι 15 πόντοι κόντρα στον Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας (εντός έδρας), στον Άρη (εκτός έδρας) και στην ΑΕΚ (εκτός έδρας), ενώ πριν τον Κολοσσό έπαιξε στο Ρέθυμνο Cretan Kings και την Κύμη.

Οι διαπραγματεύσεις με τον αθλητή είναι στο τελικό στάδιο και πλέον οι πληροφορίες αναφέρουν ότι απομένουν τυπικές λεπτομέρειες για να ανακοινωθεί από τους Θεσσαλονικείς.

Παίρνει Σχίζα ο ΠΑΟΚ