MENU

«Είναι μια πολύ σημαντική νίκη για εμάς γιατί κερδίσαμε έναν πολύ αξιόμαχο αντίπαλο που προερχόταν από κάποια άτυχα αποτελέσματα τα οποία ξέραμε πως θα του δώσουν έξτρα κίνητρο απέναντι σε εμάς. Είχαμε κάνει μια μεγάλη νίκη στην Ευρώπη και πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι γιατί είχαμε δύσκολη αποστολή», δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Ολυμπιακού, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε;

«Ξεκινήσαμε με κάποιου είδους συγκέντρωση, πήραμε μια διαφορά και πιστέψαμε πως το παιχνίδι θα ήταν εύκολο. Έπειτα χάσαμε τη συγκέντρωσή μας με πολλά λάθη στην άμυνα, δεχτήκαμε πολλούς πόντους στο τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου, στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ σούταρε με 50% στα τρίποντα με 8/16, ξεκινώντας το δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε την απαιτούμενη ετοιμότητα, όμως, όσο περνούσε το παιχνίδι και η ώρα και ο ΠΑΟΚ πήρε τη διαφορά, εμείς δείξαμε τα αμυντικά μας χαρίσματα και τα ψυχικά. Αυτός είναι ο χαρακτήρας της ομάδας που παλεύει όλα τα ματς και είναι σημαντικό πως κερδίσαμε σε μια μέτρια μέρα. Δεν ήμασταν πνευματικά έτοιμοι να παίξουμε ένα τέτοιο παιχνίδι. Έχουμε την πολυτέλεια να μάθουμε από αυτό το παιχνίδι χωρίς να το έχουμε πληρώσει».

Τέλος, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος παρατήρησε πως «ο ΠΑΟΚ παίζει ένα στιλ μπάσκετ μη έχοντας κλασικό πεντάρι, τον Μάρκοβιτς που είναι 4-5 στη θέση του σέντερ και παίζει συνέχεια πικ εν ποπ. Διαβάζαμε λάθος τι πρέπει να κάνουμε και συνεχίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά όταν αλλάξαμε την άμυνά μας πήγαμε το ματς στο low post και αυτό έφερε το αποτέλεσμα».

Σφαιρόπουλος: «Δείξαμε ψυχικά χαρίσματα»