MENU

Αναλυτικά όσα είπε ο σπουδαίος προπονητής στο κανάλι N1 της Σερβίας:

Για το αν περιμένει άνοιγμα του ΝΒΑ στους ευρωπαίους προπονητές: «Το NBA έχει ήδη ανοίξει για παίκτες. Κυριαρχούν Ευρωπαίοι παίκτες όπως οι Νίκολα Γιόκιτς, ο Λούκα Ντόντσιτς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Υπάρχουν ακόμα πολλοί καλοί παίκτες που είναι μη Αμερικανοί . Έχω πολλούς φίλους και προπονητές από το ΝΒΑ που ήρθαν σε μένα για να παρακολουθήσουν προπόνηση και να μιλήσουμε. Ξέρουν σίγουρα ότι ένας παίκτης από την Ευρώπη έρχεται ως επί το πλείστον έτοιμος. Φυσικά, εξακολουθούν να έχουν τον δικό τους τρόπο να βάλουν αυτόν τον παίκτη στο μηχάνημα NBA και να συνεργαστούν μαζί του. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ντόντσιτς είπε ότι είναι ευκολότερο για αυτόν να σκοράρει στο NBA από ότι στην Ευρώπη. Πιστεύω έτσι είναι. Κανένας προπονητής στην Ευρώπη δεν θα τους επέτρεπε να παίξουν τόσο πολύ ένας-προς-έναν και να του δώσει 40 ή 45. Ορισμένοι προπονητές, όπως στην Ατλάντα και το Σικάγο, έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν την εύκολα κινητή ζώνη 2-3 και να παίζουν ευρωπαϊκό μπάσκετ σε μερικά σημεία. Πολλά πράγματα από την Ευρώπη πήγαν εκεί. Κάποτε ήταν έτσι… Οι συγγενείς μου από το Σικάγο μου έστειλαν κασέτες NBA και εκείνη τη στιγμή νόμιζα ότι ήταν άλλο άθλημα».

Για το αν έχει δεχθεί πρόταση από το ΝΒΑ: «Όχι. Μία χρονιά έλαβα προσφορά να πάω σε μια συνέντευξη και αστειεύτηκα ότι έδινα συνεντεύξεις μόνο σε δημοσιογράφους. Πίσω μου είναι το όνομά μου, το επώνυμο και η δουλειά μου, οπότε δεν ξέρω τι θα έπρεπε να εξηγήσω σε αυτή τη συνέντευξη. Είχα την ευκαιρία εκείνη τη χρονιά όταν δεν δούλευα να είμαι με έναν φίλο στο Ντιτρόιτ. Ήμουν με τον Ιτούδη, περάσαμε 40 μέρες εκεί μαζί, μιλήσαμε στην προπόνηση. Ο GM των Πίστονς με ρώτησε τι θα ήταν πιο σημαντικό για μένα από το να έρθω στο NBA. Του είπα ότι ήταν σημαντικό για μένα ότι ο γενικός διευθυντής πίστευε σε μένα. Να είναι σημαντικό γι' αυτόν και να μου πει τι περιμένει».

Για το αν θα επιστρέψει στους πάγκους τη νέα σεζόν: «Η ιδέα είναι να επιστρέψω και θα δούμε αν κάποιος θα θυμηθεί τον προπονητή Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ξεκουράστηκα, επαναφόρτισα τις μπαταρίες μου και συνέβησαν κάποια σημαντικά προσωπικά πράγματα. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για μένα είναι το κίνητρο. Δεν μπορεί να δουλέψει κανείς χωρίς αυτό. Εάν δεν πηγαίνετε με την ιδέα να εργάζεστε σκληρά και να γινόσαστε καλύτεροι, τότε καλύτερα να μην κάνετε τίποτα».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής στην Παρτιζάν: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Παρτιζάν είναι μία ομάδα που την αγαπώ. Πέρασα χρόνια εκεί είτε ως παίκτης, είτε ως προπονητής. Θα αποφασίσω για το πού και αν θα συνεχίσω να εργάζομαι μέχρι το τέλος του μήνα. Φυσικά, σε συμφωνία με την οικογένειά μου και μερικούς ανθρώπους των οποίων η γνώμη είναι πολύ σημαντική για μένα. Δεν διαπραγματεύτηκα με κανέναν. Έχω έναν άνθρωπο που είναι υπεύθυνος για αυτό, οπότε τότε η επόμενη κίνηση μου είναι να συναντηθώ με αυτό το κλαμπ. Είναι μακριά από το να είχαμε αυτήν την κατάσταση. Δεν θέλω να είμαι άδικος με τους ανθρώπους και να ξοδέψω τον χρόνο τους. Θα ξέρουμε σε περίπου είκοσι ημέρες».

Ομπράντοβιτς: «Αποφασίζω στο τέλος του μήνα»!
EVENTS