MENU

*Το Σούπερ Καπ προσφερόταν για συμπεράσματα όλων των ειδών. Ίσως τελικά η ιδέα εξελίχθηκε πολύ καλύτερα και από αυτό που περίμεναν στον ΕΣΑΚΕ. Δεν είναι απλά ότι κέρδισε ένα αουτσάιντερ το τρόπαιο, όσο το γεγονός ότι δημιουργεί οιωνούς για κάτι πολύ καλύτερο από αυτό.

*Και για τις τέσσερις ομάδες, υπήρχε ένα σπουδαίο συμπέρασμα. Και επειδή η στήλη ξέρετε ότι σκέφτεται λίγο ανάποδα από το κοινό λαικό αίσθημα και τα όσα διαβάζετε συνήθως στα social media, θα σας παρουσιάσουμε τώρα μία διαφορετική πτυχή για κάθεμια από τις ομάδες. Όχι διαφορετική απλά για να το πούμε έτσι, αλλά γιατί είναι και ουσιαστική και ρεαλιστική η συγκεκριμένη οπτική γωνία.

*Για τον Παναθηναϊκό υπάρχει ένα συμπέρασμα: Ξεφτιλίστηκαν, διαπομπεύτηκαν, διασύρθηκαν όσοι μιλούσαν για παράγκες των «πράσινων» και του Γιαννακόπουλου στο μπάσκετ και τολμούσαν να συγκρίνουν την δηλητηριώδη ατμόσφαιρα και την ανομία του ποδοσφαίρου, απλά για να εξισορροπήσουν κατατάσεις. Όταν μία ομάδα χάνει το ένα τρόπαιο την μία σεζόν από τον Προμηθέα (και μάλιστα με εγκληματικό διαιτητικό λάθος 1,5 λεπτό πριν την λήξη) και την επόμενη σεζόν χάνει το πρώτο τρόπαιο από το Περιστέρι, τελειώνει η συζήτηση. Δεν έχουμε να κουβεντιάσουμε κάτι άλλο. 

*Η μία κατάσταση στο ποδόσφαιρο κέρδιζε τίτλους κατασπαράζοντας ακόμα και τις αθερίνες (παράδειγμα ο τελικός με Αστέρα Τρίπολης, χέρια Μανιάτη κτλ) και η άλλη έχανε από Προμηθέα την μία και από το Περιστέρι την άλλη. Καταλαβαίνει κανείς τα πάντα.

*Η ΑΕΚ ξεκίνησε την σεζόν με στόχο να κυνηγήσει πέντε τρόπαια, αλλά στην πραγματικότητα ένα της λείπει. Είναι μεγάλος στόχος το ευρωπαϊκό. Θα το κυνηγήσει μάλιστα δύο φορές φέτος. Είναι μεγάλος στόχος και το Κύπελλο. Αυτό όμως που δεν έχει κατακτήσει εδώ και 19 χρόνια είναι το πρωτάθλημα. Τι διαπίστωσε λοιπόν μετά από τρεις αγώνες μέσα σε εικόσι μέρες με τον Παναθηναϊκό; Ότι η ψαλίδα έκλεισε. Πάλι ως αουτσάιντερ και μάλιστα μεγάλο ξεκινά, αλλά με πιθανότητες.

*Πριν 1,5 χρόνο, η ΑΕΚ έπαιζε με τον Παναθηναϊκό και η ταρίφα ξεκίναγε από το 30. Αν ο Παναθηναϊκός γκάζωνε, έφτανε και 40. Αν χαλάρωνε, έπεφτε στους 20. Μέχρι εκεί έγραφε το κοντέρ. Πιο κάτω δεν είχε. Μία φορά στα πέντε χρόνια έγραψε λιγότερο, στο Κύπελλο. Τότε το κατέκτησε κιόλας.

*Φέτος έπαιξαν τρεις φορές, έστω και σε φιλικά. Την πρώτη δεν κρατήθηκε σκορ, αλλά οι διαφορές στα δεκάλεπτα ήταν πολύ μικρές. Την δεύτερη κέρδισε η ΑΕΚ με δέκα πόντους και την τρίτη το ματς στους τρεις πόντους με την μπάλα στα χέρια των «κιτρινόμαυρων», 35" πριν το τέλος.

*Για το Περιστέρι και στα δύο παιχνίδια αποδείχθηκε ότι με μειωμένο μπάτζετ από πέρσι, μάλλον έφτιαξε πολύ καλύτερη ομάδα. Με πιθανότητες να διεκδικήσει και τίτλο και διακρίσεις. Αλλά επειδή δεν ήταν πότε αυτοσκοπός για το Περιστέρι ένας τίτλος και μόνο που θα είναι ανταγωνιστική η ομάδα όπου παίζει, αρκεί για την φιλοσοφία του συγκεκριμένου συλλόγου. Δώδεκα τέτοιες ομάδες να είχε το πρωτάθλημα και θα ήταν μαγικό.

*Τον Προμηθέα τον αφήσαμε τελευταίο γιατί η επιτυχία του είναι προφανής. Όμως και στην Πάτρα άλλαξαν πολλά. Κατέβασαν τον πήχη οικονομικά, αλλά παρέμειναν το ίδιο αξιόπιστοι αγωνιστικά. Θα κάνει και φέτος τις ζημιές του ο Προμηθέας. Την έχει βρει την άκρη του σε όλα τα επίπεδα.

*Παρεμπιπτόντως, παρότι επιδιώχθηκε να έρθει εκ νέου ο Φαγιέ στην Ελλάδα, η υπόθεση πάλι κόλλησε και η μεταγραφή δεν γίνεται να προχωρήσει. Ο παίκτης δεν μπορεί να βγει αυτή την στιγμή από τα σύνορα της Σενεγάλης λόγω της πανδημίας και της βίζας.

*Και τώρα το τελικό και σημαντικότερο συμπέρασμα. Ξέρετε τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω; Ότι μετά το περσινό, υγιές και καθαρό πρωτάθλημα που παίχτηκε (με εξαίρεση δύο ομάδες που τις απέβαλε το ίδιο το άθλημα για άλλους λόγους, γιατί το χρησιμοποίησαν για άλλους σκοπούς), πάμε για το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταιών δεκαετιών.

*Όσοι αγαπούν μία ομάδα, αδυνατούν να το δουν. Όσοι αγαπούν το άθλημα και γενικότερα τον υγιή και ανταγωνιστικό αθλητισμό, το βλέπουν, το μυρίζουν, το αισθάνονται. Κανένα άλλο πρωτάθλημα τις τελευταίες δύο δεκαετίες τουλάχιστον δεν ξεκίνησε με το λιγότερο τρεις ομάδες να κάνουν έστω και κρυφά όνειρα για τίτλο και το κυριότερο, κυνηγώντας το αντρίκεια και μέσα σε ένα συνολικό περιβάλλον που αποπνέει οξυγόνο. Όχι δηλητηριώδη αέρια. 

*Και αυτό είναι κάτι που δεν θα το χωνέψουν ποτέ. Το μπάσκετ έχασε μία μεγάλη ομάδα, ίσως έχασαν και από 100 χιλιάρικα όλες οι ΚΑΕ λόγω εμπορικότητας, αλλά κέρδισαν κάτι πολύ περισσότερο και οι μεν και οι δε: Την ψυχική τους υγεία.

*Και επειδή αρέσει σε πολλούς να κρίνουν με βάση τους αριθμούς, έτσι για την ιστορία και μόνο, ο Ολυμπιακός έμεινε για τέταρτο συνεχόμενο χρόνο χωρίς τίτλο. Την ίδια ώρα, η ΑΕΚ έχει τρεις, ο Προμηθέας έναν και ο Παναθηναικός τέσσερα πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα. Και αν ρωτήσεις ποιοι είναι οι πιο χαρούμενοι απ΄όλη αυτή την εξέλιξη, οι Ολυμπιακοί θα σηκώσουν πρώτοι το χέρι. Οπότε όλοι χαρούμενοι είναι και προχωράμε.

Η παράγκα του Παναθηναϊκού χάνει τους τίτλους από τον Προμηθέα και το Περιστέρι
EVENTS