Τέταρτη συνεχόμενη νίκη για την Μπάγερν, που μετά τις Βαλένθια, Χάποελ και Παρί, επικράτησε και της Μονακό, βγάζοντας ενέργεια σε όλο το ματς και ανέβηκε έτσι στο 12-15. Έτσι πλησίασε τη Μονακό (15-12), η οποία υπέστη την τέταρτη διαδοχική της ήττα.
Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο αρχηγός Αντρέας Ομπστ με 19 πόντους και 5/11 τρίποντα, ο Αϊζάια Μάικ έβαλε 12 πόντους και οι Όσκαρ Ντα Σίλβα και Νέναντ Ντιμιτρίεβιτς πρόσθεσαν από 11 πόντους. Για τη Μονακό, πάλευε μόνος του ο Μάικ Τζέιμς που σταμάτησε στους 30 πόντους.
Στην επόμενη αγωνιστική (28η) η Μπάγερν δοκιμάζεται στην έδρα της Μακάμπι Τελ Αβίβ (12/2), ενώ η Μονακό υποδέχεται την Μπασκόνια (13/2).
Η εξέλιξη του αγώνα
Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο πεντάλεπτο (8-7), η Μπάγερν σκοράροντας από κοντά με τους ΜακΚόρμακ και Γκάμπριελ πήγε στο 14-9 και λίγο μετά στο 19-12. Ο Τζέιμς όμως δήλωνε παρών και με διαδοχικούς πόντους κράτησε την ομάδα του κοντά (22-19) και ο Νέντοβιτς μείωσε κι άλλο στο 24-23 της πρώτης περιόδου.
Με ένα γρήγορο 0-5 σερί η Μονακό προσπέρασε (26-28), αλλά οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και ανέκτησαν την πρωτοπορία χάρη στον Μάικ (35-32). Ο ίδιος έγραψε και το 42-35, ενώ τα τρίποντα των Ομπστ και Ντιμιτρίεβιτς διαμόρφωσαν το 48-39 του ημιχρόνου.
Ο Τζέιμς προσπαθούσε να κρατήσει ζωντανή τη Μονακό (48-44) αλλά με τρία σερί τρίποντα η Μπάγερν ξέφυγε προσωρινά με 57-47, καθώς ο Αμερικανός γκαρντ, φτάνοντας τους 19 πόντους, μείωσε ξανά σε 62-59, με το τρίτο δεκάλεπτο να κλείνει στο 68-63.
Η Μονακό προσπαθούσε, αλλά δεν μπορούσε. Οι γηπεδούχοι έβγαζαν περισσότερη ενέργεια και με τρίποντο του Μάικ και ένα καλάθι του Γκάμπριελ πήγε στο +14 (81-67). Εκεί «μίλησε» ο Τζέιμς ο οποίος έβαλε τρία κολλητά τρίποντα, μειώνοντας σε 84-76 στο 37', δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Ωστόσο, ο χρόνος λιγόστευε, ο Ομπστ έβαλε τις βολές του και ένα καθοριστικό τρίποντο για το 91-80 στο 39' που καθάρισε το ματς.
Τα δεκάλεπτα: 24-23, 48-39, 68-63, 91-82