Παρά τα προβλήματα των τελευταίων ωρών η ΑΕΚ κατέθεσε και την ψυχή της στην "καυτή" Sunel Arena, κερδίζοντας την Βίρτμπουργκ με 84-77, με την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα να προκρίνεται πανηγυρικά στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Basketball Champions League.
Με το αποτέλεσμα αυτό η Ένωση σφράγισε και μαθηματικά την πρόκριση της στους "8" της διοργάνωσης, ενώ βρίσκεται αήττητη στην κορυφή του ομίλου με 4-0 ρεκόρ, όντας το απόλυτο φαβορί για την πρώτη θέση. Από την αντίπερα όχθη η Γερμανική ομάδα έπεσε στο 2-2.
Για τους "κιτρινόμαυρους" ο Χείλ πραγματοποίησε φοβερή εμφάνιση με 23 πόντους (20π. στο α' μέρος), με τον Γκρέι να προσθέτει 15 πόντους. Διψήφιος ο Γκόλντεν με 13 πόντους και 7 ριμπάουντ, απίθανη εμφάνιση του Δημήτρη Φλιώνη με 10 πόντους και 7 κλεψίματα!
Από την αντίπερα όχθη ξεχώρισε ο Τζάκσον με 23 πόντους και 5 ασίστ, με τον Σελίας να προσθέτει 19 πόντους με 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ.
Τρίποντη γερμανική "εκτέλεση" από τα 6.75μ. πάλευε μόνος του ο Χέιλ για την ΑΕΚ
Με ιδανικό τρόπο εκκίνησε την αναμέτρηση η Βίρτμπουργκ, με την γερμανική ομάδα να βρίσκει σκορ από μακριά (0-6 στο 2') και τον Νετζήπογλου να πετυχαίνει το πρώτο "κιτρινόμαυρο" καλάθι (3-6). Ο Σελίας ήταν ο πρωταγωνιστής των επιθέσεων για την γερμανική ομάδα, με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν σε double-score στο 5' (7-14). Ο Τζάκσον είχε βρει ρυθμό δίνοντας διψήφια τιμή στο προβάδισμα της ομάδας του (+11, 8-19), με την Βίρτσμπουργκ να είναι η απόλυτη κυρίαρχος στο παρκέ της Sunel Arena (+15, 12-27 στο 7'). Ο Χέιλ μονοπωλούσε τις επιθέσεις της Ένωσης, με τον Λιούις να γράφει το 19-34 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου, με την Βίρτσμπουργκ να μετρά 7/11τρ.
Ανέβασε την ένταση της στην άμυνα η ΑΕΚ, διατήρησε το υπέρ της προβάδισμα η Βίρτσμπουργκ
Η ΑΕΚ θέλησε να αλλάξει την εικόνα της με το ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου, μειώνοντας με τον Γκρέι στους 10π. (26-36), ωστόσο ο Σελίας έκανε μεγάλη ζημιά στην ομάδα του Ντράγκα Σάκοτα (28-41 στο 13'). Η Ένωση έσφιξε την άμυνα της και με τον Γκόλντεν βρήκε σκορ μέσα από το ζωγραφιστό, ροκανίζοντας περισσότερο την διαφορά (-7, 36-43 στο 18'), την ώρα που ο Σελίας συνέχιζε την τρίποντη ραψωδία, επαναφέροντας την διαφορά σε διψήφια επίπεδα (36-46 στο 19'). Το τέλος του πρώτου μέρους βρήκε την γερμανική ομάδα στο +9 (39-48), με τους "κιτρινόμαυρους" να έχουν ανεβάσει την ένταση τους, κυρίως στην άμυνα.
Έσφιξε την άμυνα της η ΑΕΚ χτυπώντας μέσα από την ρακέτα με τον Γκρέι
Με πέντε συνεχόμενους πόντους του Τζάκσον μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο η γερμανική ομάδα (39-53), με την Ένωση να χτυπά μέσα από την ρακέτα με τους Γκρέι και Γκόλντεν (45-57 στο 23'). Η Βίρτσμπουργκ διατηρούσε το προβάδισμα της σε επίπεδα ασφαλείας (+15, 48-63 στο 26'), έχοντας επιβάλει πλήρως τον ρυθμό της σε άμυνα και επίθεση. Ο Σκορδίλης πέτυχε τους πρώτους του πόντους, μειώνοντας την διαφορά κάτω από τους 10π. (-9, 56-65 στο 8'), με τον Γκρέι να σκοράρει καλάθι και φάουλ στο φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου, βάζοντας "φωτιά" στην Sunel Arena (59-65).
Kατάυεση ψυχής, άμυνα από ατσάλι και πέταξε για τους "8" η Ένωση
Η Ένωση είχε επιστρέψει για τα καλά στην διεκδίκηση της αναμέτρησης, με τον Φλιώνη να ρίχνει την διαφορά σε απόσταση ενός σουτ με το καλημέρα του τελευταίου δεκαλέπτου (62-65). Η Βίρτσμπουργκ απάντησε άμεσα με σερί 5-0 για το 62-70 στο 32', με την Ένωση να φέρνει και πάλι την διαφορά στο τρίποντο (70-73 στο 35") με τον Δημήτρη Φλιώνη να κάνει φοβερά πράγματα σε άμυνα και επίθεση. Καράμπελας και Χαμπ έφεραν το παιχνίδι σε απόλυτη ισορροπία (75-75 στο 37΄), ενώ ο Φλιώνης με λέι-απ έβαλε την ΑΕΚ μπροστά για πρώτη φορά στο παιχνίδι, βάζοντας στην εξίσωση και τους φιλάθλους της Ένωσης που γέμισαν την Sunel Arena. Oι παίκτες του Σάκοτα είχαν κρατήσει την γερμανική ομάδα στους 2π. για περίπου 5' με τους δυο Έλληνες γκαρντ (Καράμπελας, Φλιώνης) να διαλύουν κάθε επίθεση της Βίρτσμπουργκ. Η ΑΕΚ με κατάθεση ψυχής έφτασε σε μια μεγάλη νίκη που ισούται με πρόκριση στους "8" του Basketball Champions League (84-77).
Τα δεκάλεπτα: 19-34, 39-48, 59-65, 84-77.