MENU

Ο Παναθηναϊκός τραβάει τον Ολυμπιακό και ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό. Ο απαράβατος νόμος ισχύει και στα πάνω και στα κάτω τους. Η σεζόν δεν είναι κακή για τον Ολυμπιακό, αγωνιστικά. Είναι καλή συγκομιδή οι δυο τίτλοι, απλά τη σεζόν την έκανε καταστροφική για τον Ολυμπιακό η επιτυχία του Παναθηναϊκού. Διότι τα αντίθετα έλκονται.

Για αυτό και η απόφαση στις πρώτες συζητήσεις έχει ληφθεί. Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για all in. Η πίεση είναι ασφυκτική και ο Γιαννακόπουλος έχει ανεβάσει πολύ τον πήχη για να συνεχιστεί η πολιτική του «από τη μύγα ξύγκι» που εφάρμοζαν την τελευταία 12ετία στο λιμάνι.

Δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα που οδήγησαν σε αλλαγή πολιτικής. Είναι και η κατάσταση που μύριζε μπαρούτι μέσα στα αποδυτήρια κι όχι προφανώς μεταξύ των παικτών. Κάποιοι δεν αντέχουν την πίεση του προπονητή, κάποιες φορές ο προπονητής είναι πιο εκφραστικός (sic) στις χειρονομίες του, να τα λέει πολύ απότομα ή επιθετικά, με αποτέλεσμα το πράγμα να ξεφύγει τους τελευταίους μήνες. Μία ο Πίτερς, μία ο Παπανικολάου, μία ο Γκος, την άλλη ο Λαρεντζάκης, τώρα αν κάποιος πιστεύει πως 4 περιστατικά σε δημόσια θέα είναι τυχαία, μπορεί να πάει και για ηλιοθεραπεία στην Ανταρκτική, δεν υπάρχει αντίρρηση.

Η ουσία είναι ότι στον Ολυμπιακό έρχεται σκούπα και φαράσι. Μην ακούτε τώρα από κάτι «ρεπόρτερ» υποκριτές που έχει ο Κυρ Γιάννης ότι θα πάει σε λίγες αλλαγές ο Ολυμπιακός γιατί τις ειδήσεις πρέπει να τις ψάξεις, όχι να μυρίζεις τα νύχια σου και το χρωμοσαμπουάν σου για να τις βρεις.

Στο λιμάνι έρχεται σωρεία αλλαγών στο ρόστερ κι όχι 2-3 αντικαταστάσεις. Ομάδα που χάνει αλλάζει γιατί ο κόσμος του Ολυμπιακού μπορεί να είναι ποδοσφαιρικός αλλά απαιτεί τίτλους με κάθε κόστος.

Για αυτό και η πρόταση στον Βεζένκοφ είναι μυθική και μονόδρομος για τον Σάσα να την πάρει αν δεν του κάτσει κάτι πολύ καλό στο ΝΒΑ μετά τη διαδικασία του ντραφτ και της free agency.

Ο Βεζένκοφ όμως ζήτησε και παίκτες πρώτης γραμμής δίπλα του, δε θα γυρίσει για να γίνει σάκος του μποξ του Παναθηναϊκού.

Για αυτό και θα δούμε αλλαγές σε ξένους και Έλληνες.

Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος είναι στην έξοδο. Κι ας έχει κλειστό συμβόλαιο κι ας μην υπάρχουν τόσοι πολλοί γκαρντ στην αγορά. Δεν υπάρχουν θετικά vibes στην ατμόσφαιρα κι από τις δυο πλευρές. Και θα υπάρχουν κι άλλες εκπλήξεις εκτός του Μπραζντέικις και του Σίκμα που απέτυχαν ως αντικαταστάτες του Σλούκα και του Βεζένκοφ, προφανώς όχι με δική τους ευθύνη. Και στο ελληνικό και στο ξένο στοιχείο.

Ήδη ο Λούντζης το πιθανότερο είναι πως δεν θα συνεχίσει. Αφενός γιατί ψάχνει μια ομάδα να παίξει και αφετέρου γιατί του έγινε πρόταση με λιγότερα χρήματα από όσα έπαιρνε ως τώρα. Μην θεωρείτε κανέναν δεδομένο εκτός από πολύ λίγους και πολύ συγκεκριμένους που είναι δυσεύρετοι ως «διαβατήρια» ή ως ποιότητα.

Όλα θα εξαρτηθούν κι από το τι θα δώσει η αγορά. Τι μπορεί να βρει ο Ολυμπιακός. Κι η αγορά θα ξεκαθαρίσει μετά το ντραφτ. Σε κανένα 20ημερο.

Μέχρι τότε, κρατήστε ένα όνομα που θα απασχολήσει τον Ολυμπιακό. Αυτό του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου. Γιατί η ενίσχυση του ελληνικού κορμού είναι άκρως απαραίτητη και ο ΒΧ μπορεί να αποτελέσει τη διάδοχη κατάσταση του Παπανικολάου στις θέσεις 3-4. Έχει πάρει εμπειρίες, έχει ταλέντο, μένει να δούμε τι συνέπεια μπορεί να έχει μπαίνοντας, στα 27 του, στο rotation μιας μεγάλης ομάδας.

Κλείνοντας, κάτι οφειλόμενο.

Μια εβδομάδα πριν, η ΟΔΚΕ καταδίκασε (χωρίς να ονοματίσει) την επίθεση που δέχθηκε διαιτητής στο σπίτι του.

H Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας εξέδωσε Δελτίο Τύπου με το οποίο καταδικάζει κάθε πράξη βίας και εκφοβισμού προς αυτούς και τις οικογένειές τους.

https://www.sdna.gr/mpasket/1205552_odke-katadikazoyme-kathe-praxi-bias-kai-ekfobismoy-me-aformi-kai-ti-hthesini?amp

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η ΟΔΚΕ καταδικάζει κάθε πράξη βίας και εκφοβισμού τόσο προς τους διαιτητές αλλά και στα πρόσωπα των οικογενειών τους, με αφορμή την χθεσινή καταδικαστέα πράξη στην οικία ενός από τους συμμετέχοντες διαιτητές των τελικών της Basket League.

Η Ομοσπονδία μας -όπως πάντα πράττει μέχρι σήμερα-, θα καταθέσει στις αρμόδιες αρχές κάθε στοιχείο που αποτελεί στοιχείο έκνομης ενέργειας σε βάρος των διαιτητών μας, εφόσον πρόκειται για συμπεριφορά αυτεπαγγέλτως διωκόμενη».

Βία, εκφοβισμός, καταδικαστέα πράξη, έκνομες ενέργειες, αυτεπαγγέλτως διωκόμενες.

Την επόμενη μέρα έφτασε στο ηλεκτρονικό γραμματοκιβώτιο του Slam Dunk η φωτογραφία έξω από το σπίτι του διαιτητή. Για λόγους προστασίας του διαιτητή δεν δημοσιεύθηκε αρχικά, αλλά μετά την ανακοίνωση έχει αξία να τη δούμε. Για να σταματήσουν επιτέλους τέτοιες καταδικαστέες και έκνομες ενέργειες που παράγουν βία και εκφοβισμό.

Στον τοίχο της εισόδου υπήρχε με πράσινο σπρέι το μήνυμα «Θ13».

 

Σαρωτικές αλλαγές στον Ολυμπιακό, στην έξοδο κι ο Γκος - Η απειλή με σπρέι στο σπίτι διαιτητή