MENU

Το ελληνικό Twitter τον είχε κλεισμένο στον Παναθηναϊκό. Ιταλικό Μέσο έγραψε για πρόταση 4 εκατομμυρίων ετησίως. Είναι αυτό που λέμε η διαφορά της αληθινής ζωής από την εικονική. Θα μπορούσαν να τα κάνουν και 8 ετησίως, τσάμπα είναι, εφόσον ο Παναθηναϊκός είχε επιλέξει να μην διαψεύδει και να μην επιβεβαιώνει, γιατί όχι. 

Τα ελληνικά media που είναι δακτυλοδεικτούμενα διασταύρωναν πληροφορίες και ούτε ένα σοβαρό Μέσο δεν έγραψε παπάτζες. Γιατί; Διότι με ένα τηλέφωνο ήταν εύκολο να μάθεις τι ισχύει και τι δεν ισχύει.

Ο Μίροτιτς έχει αποφασίσει, ότι δε θέλει πίεση, δεν θέλει τοξικότητα. Για αυτό και απέρριψε εξ αρχής τον Ολυμπιακό, για αυτό και δεν συζήτησε πριν ακόμα μπει η Παρτιζάν στο παιχνίδι, την πιθανότητα του Παναθηναϊκού. Η Παρτιζάν λόγω Ομπράντοβιτς απέκτησε πιθανότητες αλλά όπως είδατε απλά έχασε τον χρόνο της. Όταν ο Μίροτιτς συνειδητοποίησε που πάει να μπλέξει, πολύ απλά και λαϊκά, λάκισε. Δεν γουστάρει στα 33 του, μετά την περιπέτεια της Μπάρτσα, μετά από όσα έγιναν στο φινάλε, να ξαναμπεί σε δίπολο. 

Θέλει την ηρεμία του και αυτό φαίνεται από το πόσο αναποφάσιστος είναι, πόσο αποφεύγει την πιθανότητα της έντασης στην επόμενη μέρα της καριέρας του. Τι αποκλείει λοιπόν σε όλες τις συζητήσεις; Να μπει σε αντιπαράθεση οποιουδήποτε τύπου. Και προς τιμήν του, δεν μπαίνει καν σε διαδικασία συζήτησης για τα οικονομικά.

Τον κάλεσε κι ο Ολυμπιακός μετά την κατάληξη της υπόθεση με την Παρτιζάν. Και ρώτησε τι θέλει για να υπογράψει. Τον κάλεσε κι ο Παναθηναϊκός, πολύ πριν. Οι απαντήσεις ήταν στερεότυπες. Δεν χρειάστηκε κανείς να καταθέσει κάποια πρόταση γιατί δεν ήταν διατεθειμένος να ακούσει καμία ελληνική ομάδα. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο που δεν θέλει να ακούσει και καμία σερβική. 

Ο Μίροτιτς είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι έχει αφοσιωθεί στον Θεό και αυτά που λένε οι Σέρβοι δεν είναι ψέματα. Τη δήλωση του να διαβάσει κάποιος και θα τα καταλάβει όλα. 

«…Καθώς έφτασαν στο κοινό ορισμένες πληροφορίες για την περαιτέρω συνέχιση της καριέρας μου στην Παρτίζαν, άρχισαν απειλές και προσβολές, που με εξέπληξαν και με πλήγωσαν πολύ, γιατί δεν θέλω να είμαι άνθρωπος, που θα διχάζει τους ανθρώπους σε καμία βάση, πόσο μάλλον για τα χρώματα των συλλόγων. Αποφάσισα να μην είμαι μέρος μιας τέτοιας ατμόσφαιρας και ότι δεν θέλω να εκθέσω τον εαυτό μου ή την οικογένειά μου σε περαιτέρω ταλαιπωρίες»... 

Κι όμως μετά από αυτή τη δήλωση κάποιοι πίστεψαν ότι μπορεί να πάει στην Ελλάδα. Να φύγει δηλαδή από τη Σκύλλα και την αντιπαλότητα της Σερβίας και να πάει στην Χάρυβδη και στην αντιπαλότητα της Ελλάδας. 

Ο Μίροτιτς έχει αποφασίσει ότι θα κλείσει την καριέρα του με τον τρόπο που εκείνος θέλει. Θα πάρει έναν σκασμό λεφτά από τη Μπαρτσελόνα και δεν τον ενδιαφέρει σε αυτή τη φάση το οικονομικό. Όχι σαν πρώτο κριτήριο τουλάχιστον. Άρα και η όποια κουβέντα επιχείρησε να κάνει ο Παναθηναϊκός χωρίς να χρειαστεί να μπει σε οικονομικά δεδομένα, ήταν χαμένη υπόθεση. 

Ο Μίροτιτς θα διαλέξει για επόμενη του ομάδα αυτή που θα του δώσει ηρεμία, καθαρό μυαλό, όχι πίεση. Να κάνει την προπόνηση του, να παίζει τα ματσάκια του και αν κερδίσει ή χάσει, να μην έχει να αντιμετωπίσει ακραία συναισθήματα. Ποια ομάδα είναι αυτή; Το Μιλάνο ή η Μονακό. Η μεγαλύτερη αντιπαλότητα της Αρμάνι είναι η Gucci και του Μονακό είναι ποιος έχει το μεγαλύτερο γιοτ στη μαρίνα. 

Ο Παναθηναϊκός δήλωσε «παρών» μήπως και άλλαξε κάτι στα προ μηνός «θέλω» του Μίροτιτς αλλά έχει πάρει άλλο δρόμο στο συγκεκριμένο θέμα. Διότι ναι μεν η ποιότητα και η αξία του Νίκολα είναι αδιαμφισβήτητη αλλά το κίνητρο σίγουρα δημιουργεί δεύτερες σκέψεις, με τα δεδομένα και τις πληροφορίες που έχει λάβει. Ποιος είναι ο δρόμος που έχει πάρει ο Παναθηναϊκός; Απόψε έχει Magic Euroleague στις 21:30. Ας αποκαλύψουν κι οι φουρναραίοι κάτι, όλα το Slam Dunk θα τα πει;

Τα fake news για Μίροτιτς και η ηρεμία που αναζητεί σε ομάδες τύπου Μιλάνο/Μονακό