MENU

Το βιβλίο με τις ντροπές της χώρας αναφορικά με αθλητικές εγκαταστάσεις επιπέδου, διαρκώς βρίσκει νέα κεφάλαια. Αγώνας Euroleague, ο Ολυμπιακός μία απ’ τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης εδώ και 1,5 χρόνο και υποδέχεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας τη Βαλένθια. Ήρθαν ξένοι δημοσιογράφοι, Έλληνες έδωσαν ανταπόκριση σε μεγάλες ιστοσελίδες του εξωτερικού. 

Η φωτογραφία που δέσποζε στις περισσότερες, η πανοραμική του σταδίου. Παρκέ, εξέδρες, μέχρι και την οροφή με τα λάβαρα. Λιγότερα απ’ τα σεντόνια/πανιά/μουσαμάδες που χρησιμοποιήθηκαν. Κρεμάστηκαν στη στέγη ουσιαστικά, λες και ήταν κανονικό αντίσκηνο. Μην τυχόν και πιάσει βροχή και αρχίσουν να τρέχουν νερά πάνω στους παίκτες και στο παρκέ. 

Καθόλου αστεία και πλάκα δε σηκώνει  η υπόθεση. Δύο σταγόνες νερού να στάξουν σε παρκέ, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό αθλητή. Και φυσικά κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας αν θεωρούμε σωστή αντιμετώπιση την τοποθέτηση σεντονιών/πανιών/μουσαμάδων να κρέμονται πάνω απ’ τα κεφάλια αθλητών-θεατών. 

Στοχευμένα τοποθετημένα κιόλας. Σα να λέμε πως οι υπεύθυνοι του ΣΕΦ ξέρουν που είναι το πρόβλημα, από ποια σημεία… μπάζει μόλις βρέξει. Αλλά γιατί να επιδιορθωθούν; Λύση άκρως ελληνική. Γι’ αυτό και ντροπιάζει διεθνώς τη χώρα μας με αυτή την εικόνα που σαφώς δεν έχει καμία σχέση με εγκατάσταση ομάδας επιπέδου Euroleague. Άντε όμως να εξηγήσεις πως δεν είναι θέμα της ομάδας, αλλά της διοίκησης του ΣΕΦ. 

Ήδη η Χριστίνα Τσιλιγκίρη έπρεπε να έχει ζητήσει συγγνώμη. Το λιγότερο, επειδή σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα θα ήταν απαίτηση της ίδιας της κυβέρνησης η παραίτησή της. Πέρα απ’ την ίδια την ευθιξία που έπρεπε να δείξει η επίδοξη βουλευτής Πειραιά. 

Θα έπρεπε να λογοδοτήσει φυσικά και ο Λευτέρης Αυγενάκης. Ο υφυπουργός αθλητισμού επέλεξε τη διοίκηση του ΣΕΦ, την επιβράβευσε με ανανέωση θητείας κιόλας. Κάτι καλό θα είδε. Θέλουμε να πιστεύουμε πως η συγκεκριμένη εικόνα δε θεωρείται… απόδειξη έργου. 

Τρέμει κάθε φίλαθλος μην του ζητήσουν να πηγαίνει στο ΣΕΦ με ομπρέλα. Αν πιάσουν τα κρύα μην υπάρξει κυβερνητική απόφαση για να κουβαλάει καθένας ατομική σόμπα, πληρώνοντας και το ρεύμα φεύγοντας. Και φυσικά το πρόβλημα δεν είναι μόνο στο ΣΕΦ. Αύριο μεθαύριο μπορεί να είναι άλλη εγκατάσταση με τα ίδια ή χειρότερα προβλήματα. 

Καιρός είναι να αποφασίσουν επιτέλους το αυτονόητο. Δεν υπάρχει η δυνατότητα, δεν υπάρχει η διάθεση να συντηρούνται με τον τρόπο που πρέπει οι κρατικές εγκαταστάσεις. Αδιανόητο η μη διευκόλυνση της παραχώρησής τους στις ομάδες, προκειμένου να αναλάβουν αυτές την ευθύνη και φυσικά το κόστος συντήρησης. 

Μπας και σταματήσουμε επιτέλους να ντρεπόμαστε για τις άκρως ελληνικές και επικίνδυνες από ένα σημείο και μετά, μαστοριές.
 

Euroleague με κρεμασμένα σεντόνια στην οροφή, ντράπηκε και η ντροπή