MENU

*Είδατε τι παθαίνεις όταν δεν ξέρεις τα μονοπάτια της Α2; Δείτε πώς την πάτησε ο Γιαννακόπουλος. Αναφέρθηκε το πρωί στα ντέρμπι του Ολυμπιακού με το Πευκοχώρι στην Α2, σωστά; Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί. Βλέπετε, η Ευρώπη Πευκοχωρίου υποβιβάστηκε στη Β' Εθνική με δική της απόφαση. Στην Α2, όμως, συνεχίζουν άλλες παραδοσιακές δυνάμεις όπως ο Αμύντας και ο Ερμής Αγιάς. Πάντως, όχι το Πευκοχώρι, με το οποίο οι Πειραιώτες μπορούν να συναντηθούν μόνο στο Κύπελλο.

* Σε ό,τι αφορά τώρα στην παράταση που δόθηκε για τη δήλωση συμμετοχής στην Α2 Ανδρών, είναι φανερό ότι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος το έκανε αποκλειστικά για να βρεθεί μια λύση στο θέμα του Ολυμπιακού. Σωστά έπραξε δίνοντας την παράταση. Άλλωστε, δεν υπάρχει καμία παρανομία πάνω σε αυτό το θέμα.

* Όμως, εξυπακούεται ότι αυτό δεν έγινε ούτε για το Πευκοχώρι, που λέγαμε πιο πριν, ούτε για την Δόξα Κάτω Παναγιάς. Ο Βασιλακόπουλος θέλει τον Ολυμπιακό στην Basket League και άπαντες συνεχίζουν να αναζητούν τον τρόπο για να γίνει αυτό. Έχουμε ξαναπεί όμως, πως μόνο ένας τρόπος υπάρχει και αυτός είναι η συγχώνευση με άλλη ομάδα. Το σενάριο της συγχώνευσης είναι αυτό που ονειρεύονται και οι απέναντι. Και τον Ολυμπιακό θα έχουν στην λίγκα, άρα θα υπάρχει ανταγωνισμός και οι Πειραιώτες θα επανέλθουν ως «Ολυμπιακός Κύμης», για παράδειγμα.

* Πάντως, για τον Ολυμπιακό το μεγαλύτερο ζήτημα είναι ότι οι παίκτες του προτείνονται σε όλες τις ομάδες της Ευρώπης. Όχι μόνο αυτοί που έφυγαν, αλλά ακόμα και αυτοί που έχουν συμβόλαιο σε ισχύ ή αυτοί που είναι ελεύθεροι, αλλά θεωρείται βέβαιο πως θα συνεχίσουν στο ΣΕΦ. Αυτό δείχνει πολλά για το πώς αισθάνονται οι παίκτες για το μέλλον τους.

* Η ανακοίνωση του μάνατζερ του Νίκολα Μιλουτίνοφ, Γιώργου Δημητρόπουλου, είναι από εκείνες που λένε την αλήθεια με σωστό τρόπο και αφήνουν όλες τις πλευρές ευχαριστημένες. Έξυπνη και με επιχειρήματα. Έβαλε τα πράγματα στη σωστή τους βάση. Χαμήλωσε τους τόνους, καταγράφοντας την πραγματικότητα.

* Μια απορία άφησε μόνο. Ο Σέρβος σέντερ όπως κάθε παίκτης στον κόσμο έχει το δικαίωμα βάσει εργατικής νομοθεσίας να ζητάει τα χρήματά του. Και πρέπει κιόλας η εργοδοσία να τον ικανοποιήσει. Όμως, ο άλλος πελάτης του Δημητρόπουλου, ο Γιώργος Πρίντεζης, δεν έχει ψυχή; Ειδικότερα όταν είναι... απείρως πιο απλήρωτος από τον Μίλου;

* Δεν είναι μομφή προς τον ατζέντη αυτό. Είναι προφανές πως ο κάθε μάνατζερ λειτουργεί με βάση τα «θέλω» και τις απαιτήσεις του πελάτη του. Ο Πρίντεζης έχει πάρει τις αποφάσεις του, πιέζει όσο μπορεί, αλλά δεν πρόκειται να κάνει προσφυγή. Απλά, βλέπετε δύο διαφορετικές περιπτώσεις μέσα στην ίδια ομάδα, με τον ίδιο ατζέντη. Το κυριότερο είναι πως φαίνεται με ποιον τρόπο βλέπουν και οι ίδιοι οι παίκτες όχι το παρελθόν τους, αλλά το αύριο.

* Για να σας το κάνουμε και πιο λιανά. Ο Μιλουτίνοφ δεν μένει πια εδώ. Ακόμα κι αν μπουν τα χρωστούμενα στον λογαριασμό του, δεν υπάρχει τρόπος να παραμείνει με το υπάρχον συμβόλαιο. Από την μεριά του ο Ολυμπιακός έχει μεγαλύτερη ανάγκη από έναν παίκτη που θα αξίζει για 1 εκατομμύριο ευρώ και θα παίζει για τόσο, παρά από έναν που θα είναι δυσαρεστημένος και θα κοιτάζει το ημερολόγιο να δει πότε θα φτάσει ο επόμενος Ιούνιος να μείνει ελεύθερος.

* Και τα λεφτά της ΤΣΣΚΑ, επειδή είναι από 1,5 ως 2 εκατομμύρια, μπορούν να φτάσουν για να καλυφθούν όλες οι τρύπες. Του Μιλουτίνοφ, ορισμένα έναντι σε Πρίντεζη, Σπανούλη, οι τρύπες που άνοιξαν με Τουπάν και άλλα.

* Το τζάμπολ της Basket League όλα δείχνουν πως πάει για 29 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μια έκπληξη στην έναρξη και φαίνεται πως θα πάμε για εκείνη την ημερομηνία. Το πρωτάθλημα θα τελειώσει το αργότερο στις 10 Ιουνίου. Το πρόγραμμα θα είναι πολύ μαζεμένο, γιατί έρχεται χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων και αυτή είναι απαίτηση της ΔΟΕ. Η σεζόν θα είναι πιεσμένη και θα έχει μόνο τις απαραίτητες διακοπές. Εν ολίγοις αυτό σημαίνει ότι από την μέρα που θα τελειώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας, θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα δυο βδομάδες αργότερα.

* Μιλώντας για το Παγκόσμιο, ο MVP του ΝΒΑ, Γιάννης Αντετοκούνμπο, έχει δηλώσει πως θα έρθει κανονικά στην Εθνική το καλοκαίρι. Απλά, δεν θα είναι εδώ από την πρώτη ημέρα (24 Ιουλίου). Κατά πάσα πιθανότητα και εφόσον δεν αλλάξει κάτι θα έρθει την 1η Αυγούστου, δηλαδή με μία εβδομάδα καθυστέρηση. Το ίδιο ισχύει και για τον Νικ Καλάθη και τον Γιάννη Μπουρούση.

* Πάμε και στον Παναθηναϊκό. Ο Αργύρης Πεδουλάκης πράγματι είχε λοκάρει από πέρυσι τέτοιο καιρό τον Όστιν Χόλινς. Τον είχε σχεδόν κλείσει στο Περιστέρι, αλλά πετάχτηκε η Ράστα Βέχτα, του έδωσε συμβόλαιο με 100χιλ. δολάρια και τον πήρε στη Γερμανία.

* Στον Παναθηναϊκό ο Χόλινς θα μπορούσε να βρει τη θέση του έβδομου ξένου. Όμως, η Ζενίτ μπήκε στην μέση, του έδωσε πέντε φορές πάνω από τα χρήματα που έπαιρνε και η υπόθεση έληξε εκεί. Με 500 επί δύο χρόνια πήγε στην Αγία Πετρούπολη. Not bad. Απλά ο ατζέντης του χρησιμοποίησε το όνομα του Παναθηναϊκού για να κάνει δουλίτσα και την έκανε.

* Φυσικά, στο «τριφύλλι» το μεγάλο θέμα είναι το deal με τον Τζίμερ Φριντέτ. Το SDNA έγραψε νωρίτερα πως οι διαπραγματεύσεις εξελίχθηκαν σε θρίλερ και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποφάσισε να κάνει ένα δώρο στον κόσμο του Παναθηναϊκού βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη.

* Τα ραντάρ της στήλης έπιασαν και σας αποκαλύπτουν το συνολικό ποσό της συμφωνίας: 3,6 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Ο παίκτης, δηλαδή, θα κοστίσει πάνω από 7 εκατομμύρια δολάρια στους νταμπλούχους Ελλάδας για μια διετία. Στο ποσό αυτό μπαίνει η αμοιβή του, η εφορία, τα μπόνους, αλλά και οι παροχές, που δεν έχουν δοθεί σε κανέναν άλλον παίκτη, όπως τα 24 εισιτήρια business class.

* Αυτά βάλτε τα δίπλα στα χρήματα του Καλάθη και θα δείτε πως οι «πράσινοι» έφτασαν να έχουν δύο παίκτες που θα κοστίζουν ετησίως πάνω απο 7 εκατομμύρια δολάρια μαζί με τις εφορίες τους, αφού ο Νικ παίρνει καθαρά κάτι παραπάνω από 2,3 εκατ. δολάρια.

* Επειδή νωρίτερα σας γράψαμε πως η ανταλλαγή συμβολαίων με τον Φριντέτ έγινε θρίλερ, θα σας βάλουμε και ένα κουίζ για δυνατούς λύτες. Πάμε λοιπόν.

* QUIZ: Το όνομά του φανερώνει την τρέλα που είχε πιάσει τον Γιαννακόπουλο για να φέρει παίκτη που θα απογειώσει τον κόσμο. Ποιον γκαρντ κοίταξε να φέρει ο Παναθηναϊκός, σε περίπτωση που χαλούσε η μεταγραφή Φριντέτ; Θα κούφαινε την Ευρώπη...

Εκτοξεύθηκε το κόστος για Φριντέτ, σκρινάρει για ΟΣΦΠ ο Βασιλακόπουλος!