MENU

Τον πρόεδρο της παγκόσμιας Ομοσπονδίας υποδέχθηκαν η πρόεδρος της ΕΙΟ Νίκη Αναστασίου, ο αντιπρόεδρος και Β΄ αντιπρόεδρος της ΕΟΕ Στέφανος Χανδακάς, το μέλος του Δ.Σ και έφορος Νοτίου Ελλάδας Κώστας Γεωργόπουλος και οι Ολυμπιονίκες μας Τάσος Μπουντούρης, Σοφία Παπαδοπούλου και Αιμίλιος Παπαθανασίου.

Η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ενημέρωσε τον Quanhai Li για το πώς έχει οργανώσει το άθλημα σε όλη τη χώρα και ποια προγράμματα καλλιεργεί που έχουν άμεση σχέση με τα ΑμεΑ, την προώθηση των γυναικών σε θέσεις κλειδιά σύμφωνα με τη φιλοσοφία της ΔΟΕ και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κι άλλες δράσεις με τις οποίες η ιστιοπλοΐα μπορεί να γίνει ακόμα πιο γνωστή και ελκυστική στο ευρύ κοινό.

Το προεδρείο της ΕΙΟ στάθηκε σε δύο βασικούς παράγοντες. Ο πρώτος έχει να κάνει με το μέλλον της ιστιοπλοΐας που γίνεται ακόμα πιο «κλειστή». Κατά τη γνώμη της ελληνικής πλευράς - και όχι μόνο -  η λύση είναι η επιστροφή στις ρίζες της. Να επανέλθουν στο ολυμπιακό πρόγραμμα παραδοσιακές κατηγορίες, όπως τα Φινν και τα Σταρ, και να αντικατασταθούν κατηγορίες με τεράστια έξοδα που είναι η βασική αιτία το άθλημα να περιορίζεται σε συγκεκριμένες χώρες, με φυσικό επακόλουθο να μην υπάρχει εκπροσώπηση απ’ όλες τις Ηπείρους και να μειώνεται ο αριθμός συμμετεχόντων γενικά σε όλες τις διεθνείς διοργανώσεις. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα των τελευταίων χρόνων, διότι οι πιο πολλές χώρες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των νέων κατηγοριών. Συν ότι αλλάζουν συχνά και είναι πολύ δύσκολο να γίνει επένδυση σε μια κατηγορία που ουδείς μπορεί να ξέρει ποιο θα είναι το μέλλον της. 

Για την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία αυτές οι αλλαγές δεν μπορούν να γίνονται  σε λιγότερο χρονικό διάστημα από τρεις Ολυμπιάδες, έτσι ώστε οι αθλητές και οι όμιλοι να γνωρίζουν το πώς θα κινηθούν για την καλύτερη οργάνωσή τους. Με αυτόν τον τρόπο η ιστιοπλοΐα θα είναι ανοιχτή για όλους. 

Αυτό, άλλωστε, είναι το σημείο αναφοράς της ΕΙΟ και έγινε εξειδικευμένη ενημέρωση στον πρόεδρο της World Sailing για το τι ακριβώς ισχύει στη χώρα μας, η οποία είναι η 1η δύναμη σε ολόκληρο τον κόσμο σε συλλογή διεθνών μεταλλίων στις κατηγορίες Ανάπτυξης! 

Ο Quanhai Li πληροφορήθηκε όλες τις μεγάλες επιτυχίες της νέας γενιάς των Ελλήνων ιστιοπλόων τα δυο τελευταία χρόνια και παρακολούθησε σχετικό βιντεοληπτικό υλικό, ενώ ενημερώθηκε ότι ο βασικός στόχος αυτών των ιστιοπλόων είναι η κατάκτηση μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες! 

Ο δεύτερος παράγοντας έχει να κάνει με τη λειτουργία του Live Streaming, με την σημείωση ότι εμείς το κάνουμε σε ολόκληρο τον αγώνα κι όχι μόνο στον Medal Race. Η Ελληνική Ιστιοπλοΐα εξήγησε στον Κουνχάι Λι πόσο έχει προβληθεί το άθλημα σε χρόνο ρεκόρ τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό και ποια είναι τα πλεονεκτήματα, ειδικά με την εξεύρεση χορηγών που πλέον καταλαβαίνουν ότι έχουν να κάνουν με ένα άθλημα που μπαίνει στο σπίτι του καθενός.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ξεναγήθηκε και στους χώρους του  αθλητικού κέντρου της ΕΙΟ στη Ναυταθλητική Μαρίνα Καλλιθέας και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις υποδομές και κυρίως από τη φιλοσοφία των μελών της διοίκησης.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο αντιπρόεδρος της ΕΙΟ Στέφανος Χανδακάς θα συνοδεύσει τον πρόεδρο της World Sailing στην αυριανή τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία.

 

Στα γραφεία της ΕΙΟ ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Κουνχάι Λι